Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem a mianowicie w mojej beemce drzy kierownica... wymieniłem dziś łączniki stabilizatora oraz amortyzatory, i dalej drży, wie ktoś co może być przyczyną ? z góry dzieki za odp!
Opublikowano
sprawdz olej od wspomaganmia

?????

Witam mam problem a mianowicie w mojej beemce drzy kierownica...

W jakich okolicznosciach drzy?

Przy konkretnej predkosci?

Przy hamowaniu?

Opisz co i kiedy sie dzieje.

Przyczyn moze byc wiele.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano

Drży tak samo jak i na prostej drodze jak i na dziurach, i np w jednym momencie drży wpadne w dziurę i przestaje znow wpadne w dziure i zaczyna od nowa... przy hamowaniu przestaje, drży przy 60 w górę. nie mam pojęcia o co chodzi...

i jeszcze jedno bo to moja pierwsza bmw wczasniej zadnym innym bmw nie jechałem i u mnie dośc ciezko chodzi to wspomaganie w porównaniu np ze scenikiem albo z fiatem mareą moje bmw wypada fatalnie. tam wystarczy lekko dotknąć a samochód już skręca... i jak u siebie puszcze kierownice to w zaleznosci od dziur na drodze sam sobie wyznacza tor jazdy...

Opublikowano
sprawdz olej od wspomaganmia

?????

Witam mam problem a mianowicie w mojej beemce drzy kierownica...

W jakich okolicznosciach drzy?

Przy konkretnej predkosci?

Przy hamowaniu?

Opisz co i kiedy sie dzieje.

Przyczyn moze byc wiele.

brak oleju moze powodowac drganie kierownicy tzn pompa sie zapowietrza przerabialem to juz wiec wiem z wlasnego doswiadczenia co nie wyklucza ze jest wybite zawieszenie albo pompa umiera wspomagania

Opublikowano

brak oleju moze powodowac drganie kierownicy tzn pompa sie zapowietrza przerabialem to juz wiec wiem z wlasnego doswiadczenia co nie wyklucza ze jest wybite zawieszenie albo pompa umiera wspomagania

o takiej teorii jeszcze nie słyszałem a zdażyło mi się jechać bez kropli oleju we wspomaganiu i żadnych drgań nie doświadczyłem.

Mam podobny problem, po wymianie tarcz drgania występują przy 140-150km/h,problem leży w piastach a dokładnie w ich korozji przez co tarcze nie przylegają tak jak powinny.Szlifowanie nie przynosi poprawy i jedynie wymiana będzie rozwiązaniem.Auto jest po gruntownym remoncie przedniego zawieszenia więc nie jest to wina zawiasu

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Sworznie i tuleje wahacza do kontroli i ewentualnej wymiany, od tego się powinno zacząć. Jeśli ok, to górne mocowanie amortyzatora, mocowanie całych sanek. Potem można sprawdzać teorie kolegów.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
do wymiany drążki kierownicy i gałki też tak miałem wymieniłem i jeździ się znakomicie bez żadnych drgań
Opublikowano
w sobote jade do diagnostyka zeby całe autko przetrzepał i bede wiedzial co i jak... bo jak byłem ostatnio to mowil tylko o łącznikach stab. i amorkach, wiec teraz jade do innego i napisze co i jak :) dzieki za odp!
Opublikowano
i w dupę diagnostyk nic nie znalazł na przodzie oprócz robieżności ale to i ja wiedziałem... na początek wymienie ten odlej od wspomagania i zobacze dalej...
Opublikowano
W swojej starej e36 mialem to samo od pewnej predkosci drgala kierownica - do wymiany swozen wahacza przedniego koszt nieduzy.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
Piszesz że to twoje pierwsze bmw i tu pytanie masz te drgania odkąd je kupiłeś, bo jeśli tak to problem może leżeć po stronie felg, jeśli masz zmienione felgi, może jest różnica otworu centrującego na piaście w stosunku do felg i potrzebne są pierścienie centrujące. Wtedy właśnie jest tak że od pewnej prędkości są drgania przenoszone na kierownice.
Opublikowano
to moze taka glupia przyczyna byc kiedys mialem tak w alufelgach ze ciezarki od wywazania odpadly i poprostu zle wywazone kola .
Opublikowano
Tylko z jedna roznica, jesli masz niewywazone felgi to drzenie kierownicy konczy sie z przekroczeniem ok 120km/h.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
Opublikowano
Tylko z jedna roznica, jesli masz niewywazone felgi to drzenie kierownicy konczy sie z przekroczeniem ok 120km/h.

masz racje czyli to bedzie cos innego ale warto sprawdzic takie duperelki najpierw

Opublikowano
no drżenie mam od poczatku jak kupiłem, ale wtedy była masakra... a teraz jak wymienilem łaczniki stab. to juz mniej ale zawsze... teraz załoze zimowki to zobacze moze to przez felgi... ale juz kit z tym ze drzy bo da sie z tym zyć... najgorsze jest to ze jedzie jak chce! nie moge puścić kierownicy nawet na chwile bo jedzie swoim torem. a jak jade po kocich łbach to juz w ogle masakra, chyba nagram filmik na dniach i zaprezentuje o co chodzi:) bo ja nie mam pojęcia. jak jade samochodem ojca czy ogolnie jakims innym to jedzie prosto a mój... szkoda słow