Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
posiadam e39 z 97r i zastanawiam się czy posiadam w niej autoalarm.Może ktoś wie jak to sprawdzić,próbowałem przekręcić dwa razy kluczykiem w drzwiach{podobno tak się go załacza} ale nic z tego.Proszę o radę dzieki
Opublikowano

Sprobuj wymienic kolo na zamknietym aucie.Jak jest alarm to bedzie wylo :wink:

Jak alarm jest dokladany to pod lusterkiem nie bedzie diody.

Tak spytam z ciekawosci-a co z pilotem do alarmu?

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
nie mam pojęcia czy kluczyk dosamochodu z alarmem się czymś różni od klczyka do samochodu bez?a jeśli tak to czym proszę o oświecenie mnie w tej kwestii dzieki
Opublikowano
Kluczyk niczym sie nie rozni.Pisales,ze krecisz kluczem w zamku wiec pytam o pilota.W opcji bez alarmu pilot oblsluguje tylko centralny zamek.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
nie mam pojęcia czy kluczyk dosamochodu z alarmem się czymś różni od klczyka do samochodu bez?a jeśli tak to czym proszę o oświecenie mnie w tej kwestii dzieki

Masz przyciski otwierania i zamykania na kluczyku?? Jeśli masz to czemu kręcisz kluczykiem w zamku a nie zamykasz z pilota??

Jeśli nie masz diody a masz dokładany alarm uruchamiany z pilota to najprościej sprawdzić go poprzez zamknięcie z pilota i po jego uzbrojeniu odblokowanie zamka z kluczyka (nie pilota) i otwarcie drzwi. Alarm powinien pozostać uzbrojony a Ty otwierając drzwi powinieneś go uaktywnić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widocznie jak kolega kupował auto dostał tylko kluczyk z latarką w środku i musi wiercic w zamku.Warto pożyczyc kluczyk z obsługą centralnego i zakodowac u siebie wtedy będzie pewnośc.Co do lampki pod lusterkiem to niekoniecznie mam ori alarm sprawdzałem a mam małą diodkę pomiędzy guzikiem od centralnego i awaryjnych(auto kupione z Holandii przez znajomego od jego rodziny-full servis) :D Pomimo poszukiwań nie znalazłem syreny która wydaje niesamowity pisk z siebie.Nie mogę też wyłączyc alarmu poprzez przekręcenie zamka(ponoc tak można) po odryglowaniu i otworzeniu drzwi wyje.Chociaż i tak nie używam wkładki w drzwiach :cool2:
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Co do lampki pod lusterkiem to niekoniecznie mam ori alarm sprawdzałem a mam małą diodkę pomiędzy guzikiem od centralnego i awaryjnych(auto kupione z Holandii przez znajomego od jego rodziny-full servis)

Jeśli masz ori alarm to czy wynika on z rozkodowanego VIN-u??

Może być ori dokładany w serwisie BMW zaraz po kupnie ale w kodzie VIN-u już go nie będzie i stąd też wynika może zmiana położenia diodki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli masz ori alarm to czy wynika on z rozkodowanego VIN-u??

Może być ori dokładany w serwisie BMW zaraz po kupnie ale w kodzie VIN-u już go nie będzie i stąd też wynika może zmiana położenia diodki.

Nie mam rozkodowanego VIN-u do serwisu mam trochę daleko(100km)a przez telefon nie chcą rozmawiac trzeba osobiście z dowodem rej. zresztą odpuściłem temat bo moje auto jest ubogie.Alarm jest ori wnioskuje po jakości montażu i użytych podzespołach elektronicznych na wszystkim znaczki BMW.Działanie alarmu jest takie samo jak we wszystkich autach E39 łącznie z otwieraniem/zamykaniem szyb drzwi i szyberdachu.Ale może byc jak mówisz że dołożony był przed sprzedażą przez seriwis.Jeżeli ktoś ma możliwośc wniknąc w mój VIN byłbym wdzięczny WBADF71030BS08396 :modlitwa:

ec2Wze6.jpg