Skocz do zawartości

316i Obrotmierz zle wsakazuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Co moze byc powodem ze na obrotomierzu zle pokazuje obroty na 4 tysiacach jest juz odcinka a chodzi silnik poprawnie ..?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Od początku tak miałeś? Nie jestem pewny ale chyba wkładając zegary z sześciocylindrowca do czterocylindrowca będą one zaniżać obroty.
Opublikowano
  • Autor
zegar wymieniałem bo zamiast obrotomierza miałem zegarek a zegar jest z bmw 318 ale tez 4 cylindrowym
Opublikowano
Dziwna sprawa, ja jeszcze nigdy nie widziałem e36 z zegarkiem zamiast obrotomierza
Opublikowano
  • Autor
No to sa :P chyba ze ktos wsadził tam takiego bo auto było brane od handlarza wiec wiesz, no ale tak czy siak zle działa po przełożeniu
Opublikowano
mam licznik z zegarkiem,ale on jest od diesla,więc śa takie.A powiedz mi jak on może działać skoro fabrycznie nie było instalacji pod obrotomierz .Sam wykonywałes instalacje czy też podłączyłeś tylko drugi licznik?
Opublikowano
  • Autor
Tzn tak jest kabel do obrotow własnie podłaczony. Podłaczyłem wszystie 3 kostki do zegara i tyle. nie rozbiłem instalacji
Opublikowano
Dziwna sprawa, ja jeszcze nigdy nie widziałem e36 z zegarkiem zamiast obrotomierza

http://img443.imageshack.us/img443/426/a31d8d6e39.jpg toś mało widział :P

Opublikowano
  • Autor
haha no mało widział ale dalej nie wiem co jest nie tak ;d;p xd
Opublikowano
Uuu jaki ładny przebieg :) tzw. słit focia :p

aż się zatrzymałem i zrobiłem zdjęcie z wrażenia :)