Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem ze znoszeniem auta w prawo. Była robiona geometria + zbieżność (ponoć fachowcy, ustawianie z użyciem lasera). Panowie wyregulowali i powiedzieli, że powinno być ok. Niestety w dalszym ciągu znosi. Luzów nie ma (był na trzepakach). Jak jadę i puszczę kierownicę to po chwili kierownica skręca o parę stopni w prawo, a auto razem z nią. Zmierzyłem kilkukrotnie odległość od ziemi do nadkola i prawa strona jest nieco niżej (0,5...1cm - zależnie jak auto się ustawi, zarówno przód jak i tył).

Czy waszym zdaniem powinienem wymienić sprężyny? Amortyzatory niby ok (z przodu wymieniane 7000 km temu). Proszę o opinię.

Opublikowano
Według mnie to albo mocniejsze zużycie jednej strony amortyzatorów, albo Ci "fachowcy" polecieli w gumki :) lub był też kiedyś koszony i jest lekko pogięty.
Opublikowano
Tuleje wahacza sprawdź te pod progiem na szarpakach tego nie dojdą "fachowcy". Podnieś na lewarku i kopnij w przednią cześć koła.