Skocz do zawartości

zamiana kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam w swoim e90 zwykłą gumową kierownice, chciałbym zamienić na skórzaną. Zastanawiam się, czy były w ofercie kierownice skórzane, ale bez wielofunkcji.

pozdrawiam

Olo

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Były
Krzysztof
Opublikowano
a co przeszkadza w zalozeniu kiery z m pakietu i zalozeniu zaslepki od kiery bez multi? bo ty masz pewnie taka plackowata kiere wiec jedynie musialbys poszukac zaslepki
Opublikowano
  • Autor

http://img259.imageshack.us/img259/5223/1258007618.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/3894/1260370536.jpg

dzięki z wasze opinie :D

Zamieściłem dwa zdjęcia, pierwsza to kierownica jaka jest zamontowana w moim aucie, druga to już ta docelowa.

Rozumiem, ze wystarczy kupić dwie zaślepki a reszta pasuje z poduszką włącznie.

Czy można wymienić samem, czy lepiej jechać do kogoś kumatego?

Opublikowano

Ja myslalem o kierze z mpakietu z okragla poduszka, przy tej co ty pokazales to nie wiem czy wystepuja zaslepki w miejsce multifunkcji.

Pomysl nad zmiana poduszki rowniez to wtedy bedziesz mogl sobie zalozyc na prawde fajna kierownice. Przelozysz to wszystko we wlasnym zakresie.

Opublikowano
  • Autor

Myślałem nad inna ładniejszą kierą, jednak nie lubię ładować kasy w samochód. Tej co mam też bym nie zmieniał, tym bardziej, że jest w bdb stanie, jednak jest zbyt cienka ... taka trochę jak w polonezie ;).

arnold poszło PW

Opublikowano
ta skorzana od Arnolda nie bedzie wiele grubsza, jedynie o grubosc skory czyli tyle co nic, poza tym jest wielka i co tu sie oszukiwac brzydka jak noc.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Myślałem nad inna ładniejszą kierą, jednak nie lubię ładować kasy w samochód. Tej co mam też bym nie zmieniał, tym bardziej, że jest w bdb stanie, jednak jest zbyt cienka ... taka trochę jak w polonezie ;).

Jak nie lubisz inwestować kasy w auto to daj obecną kierownicę do obszycia. Obszyją Ci taką skórą jaką będziesz chciał.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Chciałbym zmienić sportową kierownicę na kierownice m-pakiet. Poduszka jest taka sama. Czy potrzebuje coś jeszcze ( jakieś zaślepki, taśmy , itp. ? ).

Drugie pytanko. Chciałbym założyć też gałkę zmiany biegów od m-pakiet, czy mieszek jest taki sam ? Czyli czy zmieniam tylko samą gałkę czy cały mieszek + gałka.

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jak byś poszukał to jest o tym cały wątek i mpakietowa jest razem z mieszkiem o ile się nie mylę. Normalna jest osobno.