Skocz do zawartości

318i M43 Nie chce zapalic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sprawdź instalacje kable czy nie ma gdzieś przebicia albo nie są sparciałe. miałem to samo co Ty i okazało się że walnięty był przekaźnik pompy i dodatkowo przetarty kabel masowy wymieniłem i teraz nie ma problemu z paleniem.
Opublikowano
Ale jak by kable miały przebicie to po podaniu paliwa do dolotu by nie odpalił a pali jak by się przewody pociły to by jękną jak by przekaźnik był walnięty to by pompa nie dostawała prądu a po przekręceniu kluczyka pompa pompuje ja sam głupi się robię...
Opublikowano
proponuje ci tak zrobic spuscic go na luzie z gorki zobaczyc czy jakis dziadek za toba jedzie zorientowac sie czy dziadek sie rozglada nagle reczny i masz go :D on nie widzi hamowania swiatel bo przy recznym nie ma ty masz kaske (jego wina) a jak cie sprawdzaja czy swiatla dzialaja to przeciez beda dzialac jak sie zarowki nie zbija :P
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
mjalem tak obstawiam pompe paliwa
:reading:

gdydyś nie wiedział to już kolega to odkrył

i okazała się pompa paliwa zaryzykowałem kupiłem nową na allegro wrc za 80zł i odpalił bez problemu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
sprawdz przewody paliwowe pompka ostatkiem sil mogla wepchnac troche syfu w przewody

Kolejny odgrzewacz kotletów który powinien zmienić okulistę

i okazała się pompa paliwa zaryzykowałem kupiłem nową na allegro wrc za 80zł i odpalił bez problemu