Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
czytalem ze to niby tez castrol ale od tego jest forum by sie doinformowac bo znalazlem ten ori tanszy od castrola edge stad moje pytanie :) dziekuje za odpowiedzi :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mozesz , tylko po co ?

Zmiana oleju na taki ze sportem w nazwie nie doda paru koni pod maska. Glownie sa to tylko triki marketingowe , majace na celu podbicie ceny.

Zwroc uwage czy olej spelnia norme bmw, dla twojego auta i lej co chcesz :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Witam - pytanko mam: czy można przejść z oleju Motul 0W30 lub 5W40 na 5W30 ? Auto to e90 320d z DPF 2006 r., silnik M47. Bedzie jakaś różnica wg Was? Pozdro.
Opublikowano
nie bedzie, zrob plukanke przed zmiana oleju.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 rok później...
Opublikowano

Redline Euro-Series 5W30... jezeli cena nie gra roli... 480 zl za sam olej bez filtra :)

http://motorsport.2brally.pl/pl/olej-5w30-euro-series.html

tyle ze jezeli wlejesz np Motula lub Valvoline i dodasz AR9100 to bedzie taniej a ochronna i czystosc lepsza.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Mam pytanko, czy mogę zalać oryginalny olej BMW skoro wcześniej lałem Castrola ?

pytam dla pewności wiec dziękuje za odpowiedzi.

tutaj daje link do tego oryginalnego oleju bmw co znalazłem.

http://www.befr.ebay.be/itm/12X1-Liter-Original-BMW-5W-30-Motorol-5W30-LONGLIFE-04-Motorenol-C3-Longlife-NEU-/190823920638?pt=Autopflege_Wartung&hash=item2c6dfdf3fe

W srodku masz Castrola!!!

Opublikowano
Redline Euro-Series 5W30... jezeli cena nie gra roli... 480 zl za sam olej bez filtra :)

http://motorsport.2brally.pl/pl/olej-5w30-euro-series.html

tyle ze jezeli wlejesz np Motula lub Valvoline i dodasz AR9100 to bedzie taniej a ochronna i czystosc lepsza.

Ok, a Motul czy Valvoline jaki dokladnie ?

I duzo tego AR9100 trzeba dodac ?

Valvoline Synpower xtreme C3 5W30 lub 5W40

AR9100 wedlug instrukcji na butelce, olej + AR9100 nie moze przekroczyc limitu dposzczanego czyli musisz wlac troche mniej oleju niz maks

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Witam. A ktoś coś wie więcej na temat tego oleju? Bo planuje zalać coś takiego.

SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AM-L 5W-30

lub taki SHELL HELIX ULTRA ECT 5W30

Opublikowano
Ok dzięki. Tak patrze i ten Shell to w sumie lepiej wypada jak Valvoline. Także zastanawiam się nad oryginalnym BMW TWIN POWER TURBO LongLife-04 5W-30. Nie jest już to castrol tylko właśnie Shell.
  • 3 lata później...
Opublikowano
TOTAL INEO MC3 będzie ok ?
Spełnia normę także jak masz DPF więc będzie ok, ale zainwestuj lepiej w dobry olej + najlepiej do tego modyfikator typu AR9100, a auto się odwdzięczy...
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
no to już lepszy ten Valvoline jest niż total. Trochę czasu zajmuje sie olejami wszelkiego rodzaju chemia i z doświadczenia wynika, że taka chemia coś daje. Kiedyś było przekonanie że tego typu preparaty to doctor i słuzy jedynie do zalania przed sprzedażą..
BAYERISCHE MOTOREN WERKE