Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich milosnikow i uzytkownikow tej szlachetnej marki.Po 6-letnim uzytkowaniu rozstaje sie z pewnym zalem z moim dotychczasowym autkiem Rover 75 cdti,i nastepca juz zdecydowalem bedzie E90 lub E91 w dieslu :norty: Mam nadzieje ze dzieki wam dowiem sie jak najwiecej o tym autku.Czy ktos z was mial do czynienia z R75 i moglby porownac z E90 ? Edytowane przez menior
Opublikowano
No nie bardzo jest co porównywać... Dwa samochody z innej galaktyki. Nie wiem ile masz lat, że jeździłeś takim samochodem, ale jeżeli szukasz w E90/91 tego co reprezentował Rover to akurat nie znajdziesz. E90 to samochód jak idealnie skrojony sportowy garnitur uszyty na miarę, pasujący do każdej sytuacji i okoliczności. Pytanie na jaką wełnę na ten garnitur chcesz wydać pieniądze (czyt. co pod maską) :)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
Mam 33 lata :cool2: Lubie autka eleganckie,komfortowe i troche sportowe zarazem,i wlasnie 3-jeczka mi idealnie pasuje,zwlaszcza jesli uda mi sie znalezc w jasnej skorze :D. Owszem Rover to raczej dostojna limuzyna dajaca duzo komfortu ktorego pewnie w E90 mi zabraknie,ale silniczek tam tez byl z bmw i po chipie dawal sporo frajdy,co do silnika to bedzie niemal napewno 320d bo tych jest najwiecej
Opublikowano
No nie bardzo jest co porównywać... Dwa samochody z innej galaktyki. Nie wiem ile masz lat, że jeździłeś takim samochodem, ale jeżeli szukasz w E90/91 tego co reprezentował Rover to akurat nie znajdziesz.
Tyle że R75 to E46 w Rowerowej budzie. :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Menior, popraw temat!

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Eleganckie i sportowe oki skrojone na miarę dla kawalera , ale komfortu w E90 nie zaznasz nie po to go stworzono, komfort to BMW 7 a tak naprawdę: Mercedes E, S klasa, A6, A8.
Opublikowano
Mój kuzyn miał takiego rovera,jechałem nim pare razy,raz tylko jako kierowca.To zupełnie inne auto niż BMW. Wd. mnie Bawara bije Rovera na łeb i szyje,o czym mam nadzieje sam się przekonasz.BMW są perfekcyjne w prowadzeniu,dają dużo frajdy,są solidne i z reguły bezawaryjne.Być może Rover będzie troche bardziej komfortowy,bo ma raczej miękkie zawieszenie.Jeżeli poszukujesz diesla to polecam Ci 320d,bo sam takie miałem i byłem bardzo zadowolony.Wszystko oczywiście zależy od egzemplarza,który kupisz,warto dobrze poszukać!
Kubica GO!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja osobiście polecam Ci silnik 3litrowy. Bardzo dobre osiągi i niewysokie spalanie. Tylko uważaj. Podobno jak raz kupisz BMW to już nie będziesz chciał innego auta:). Chyba coś w tym jest:)
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Ja osobiście polecam Ci silnik 3litrowy. Bardzo dobre osiągi i niewysokie spalanie. Tylko uważaj. Podobno jak raz kupisz BMW to już nie będziesz chciał innego auta:). Chyba coś w tym jest:)

3-litrowy silnik raczej odpada :? Mieszkam za granica i podatki za takiego potwora by mnie zjadly,a jak sie spisuja automaty w tych autkach?bo ja wole w manualu ale mam okazje kupic po atrakcyjnej cenie ale w automacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak się spisują automaty bo mam manuala. Zapytaj "maciekk" on ma automat.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

Ja mam automat w 320d (pierwszy w życiu, wcześniej zawsze manuale + bycie wielkim przeciwnikiem automatów) i przyznam, że pracuje kapitalnie (nie mam porównania do DSG) i od jakiejś tam mocy branie manuala już nie jest konieczne.

Ale następnego będę chyba szukał 3 litrowego :norty:

virus by Masters - 190km, 395Nm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Menior, popraw temat!

Co jest nie tak z moim tematem? Bo nie moge dojsc :mad2:

Jest mało konkretny :duh: Jakby każdy nowy chciał się przywitać i otworzyć temat poświęcony określonej sprawie , tytułując "witam" to wyobraź sobie jaki panowałby burdel na forum :!:

Na górze forum jest wątek jak tytułować wątki- proponuję się zapoznać :wink:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Menior, popraw temat!

Co jest nie tak z moim tematem? Bo nie moge dojsc :mad2:

Jest mało konkretny :duh: Jakby każdy nowy chciał się przywitać i otworzyć temat poświęcony określonej sprawie , tytułując "witam" to wyobraź sobie jaki panowałby burdel na forum :!:

Na górze forum jest wątek jak tytułować wątki- proponuję się zapoznać :wink:

Masz racje NUREK juz poprawilem :oops: Ale nie moglem nigdzie znalezc odpowiedniegu dzialu gdzie sie mozna przywitac,a nie wypada tak ....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz racje NUREK juz poprawilem :oops: ....

spox! :cool2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Mój kuzyn miał takiego rovera,jechałem nim pare razy,raz tylko jako kierowca.To zupełnie inne auto niż BMW. Wd. mnie Bawara bije Rovera na łeb i szyje,o czym mam nadzieje sam się przekonasz.BMW są perfekcyjne w prowadzeniu,dają dużo frajdy,są solidne i z reguły bezawaryjne.Być może Rover będzie troche bardziej komfortowy,bo ma raczej miękkie zawieszenie.Jeżeli poszukujesz diesla to polecam Ci 320d,bo sam takie miałem i byłem bardzo zadowolony.Wszystko oczywiście zależy od egzemplarza,który kupisz,warto dobrze poszukać!

nie wiem jak w ogole mozna toto do bmw porownywac. w polsce rover 75 to moze jeszcze jakis pieniadz warte jest ale w uk pies z kulawa noga by na to nie zwrocil uwagi, generalnie pazdzierz obrosniety mchem, ciasno i kiepska jakosc, takie sa moje spostrzezenia, moze mozna by to skonfrontowac z renault thalia a nie z 3jka

Opublikowano

nie wiem jak w ogole mozna toto do bmw porownywac. w polsce rover 75 to moze jeszcze jakis pieniadz warte jest ale w uk pies z kulawa noga by na to nie zwrocil uwagi, generalnie pazdzierz obrosniety mchem, ciasno i kiepska jakosc, takie sa moje spostrzezenia, moze mozna by to skonfrontowac z renault thalia a nie z 3jka

I to jest sedno wypowiedzi :D

Opublikowano
Czesciowo sie z wami zgadzam bo faktycznie do bezawaryjnych to on nie nalezy :lol: Ale swego czasu gdy MG/ROVER nalezal do BMW model ten zostal stworzony wlasnie przez BMW z zamiarem bycia czyms posrednim miedzy 3-jka a 5-tka :mrgreen: losy wspolpracy niemiecko-angielskiej potoczyly sie jednak inaczej :lol: