Skocz do zawartości

320d Na co patrzec przy kupnie automatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4,5l to chyba nie mozliwe przeciez on jest ciezki i to w automacie nie chce mi sie wierzyc,znajomy mowil ze przy normalnej jedzie w miescie od 10-13l a w trasie 6-7,5l

jak najbardziej mozliwe, jak jedziesz powiedzmy 100km/h ze stala predkoscia. a te dane o spalaniu ktore podales, to pasuja do mojego 330d manual :)

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Powiem wam ze mi na komputerze bardzo przekłamuje, bo przy realnym 8,5 w mieście na komputerze pokazuje mi 7,0, a na trasie przy realnym 6,7 pokazywał mi 5,3. Tak wiec opierał bym się tylko na realnym sprawdzaniu na stacji ( ilość litrów / ilość kilometrów * 100 = ilość litrów na 100km).
Opublikowano (edytowane)
może lekko przesadziłem,lub zle wyzerowałem ok 800km na baku

Skoro zrobiłeś na baku 800km to spaliłeś 7,87l. 4,5 to może pokazał komputer który w 320d bardzo lubi przekłamać o około 1.5-2l, przynajmniej tak jest w 320dA mojego brata którym czasem się poruszam a np. w moim 325 pokazuje dokładnie to co dystrybutor. Poza tym jak na diesla to spalanie w tym modelu wcale takie zadowalające nie jest, we Wrocławskich korkach 10-11 (BC oczywiście pokazuje mniej) spali bez problemu.

Ps. Napisz ile wyniosła Cie wymiana oleju w skrzyni, wliczając olej, uszczelkę i wszystko co tam jest potrzebne. Pzdr.

Edytowane przez ShakeIt
Opublikowano
to zależy od egzemplarza prawdopodobnie. u mnie 330d nie przekłamuje (albo bardzo minimalnie), natomiast 320d o jakieś 0,5-0,7 litra. przekłamywanie można naprawić inpą.
Opublikowano
to zależy od egzemplarza prawdopodobnie. u mnie 330d nie przekłamuje (albo bardzo minimalnie), natomiast 320d o jakieś 0,5-0,7 litra. przekłamywanie można naprawić inpą.

Pamiętam, że kiedyś był wątek na temat tego przekłamywania BC i mnóstwo użytkowników 320d i 330d się na to skarżyło więc jednak coś w tym jest.

Opublikowano
Napisze tylko do tematu że jak ja kupiłem automata m57 to skrzynia pracowała dla mnie jak marzenie, potem był czas na wymiane płynów, szarpnąłem się i wymieniłem od razu olej w skrzyni (przez producenta nie jest wskazana wymiana). Wtedy skrzynka chodziła jak marzenie to już teraz nie wiem jak to określić :cool2: Zmieniać olej w skrzyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
No wlasnie dobra cena ale jeszcze mi chodza po glowie relingi zeby dokupic.A moze jest ktos z wawy zeby podjechac w czwartek z vagiem bysmy go podłaczyli i zobaczyli co go boli bo wlasnie jade do wawy po niego w okolice targowka bylbym bardzo bardzo wdzieczny,no i troche mnie niepokoi ze jest mniejszy z tylu od passata :(
Opublikowano
I co panowie jest ktos z wawy z marek kto by mogł mi pomoc w zakupie auta??? Jutro bede w wawie w markach o 10-11 bardzo bym był wdzieczny jezeli by ktos chial i mial czas podjechac i sprawdzic co to za auto z gory dziekuje,a i jeszcze pytanie czy jak przelacze z automata na tiptronic czy na wyswietlaczu powinno sie pojawic na jakim jakde biegu chodzi mi czy powinno byc widac 1,2,3,4,,5??
Opublikowano
U mnie po przelozeniu w pozycje TIPTRONIC na wyswitlaczu pojawia sie S - tryb Sport. Dopiero jak sam recznie zmienie bieg na wyswietlaczu pojawi sie numer biegu. I od tej pory beda widoczne numery biegow.
Opublikowano
Auto kupione :) jeden problem jest taki ze nie zamyka a ni nie otwiera centralnego z kluczyka i nie wiem co z tym z robic. I jeszcze pytanie bo jak wlacze zaplon to nie widze swiec zarowych,bo wiem ze jak u tescia w vw sa swiece pozniej gasną i mozna odpalic auto a tu nie widzialem lub nie zwrocilem uwagi
Opublikowano

przekaźniki siadły w module komfortu .... i dlatego nie działa otwieranie z kluczyka !

a co do świec to teraz nie grzeją , ale kontrolka na chwilę powinna mygnąć !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A jak zrobic te przekazniki jaki to jest koszt??? Auto kupilem e46 2,0 136KM w automacie wszystko dziala jak na razie bez zarzutow tak mi sie wydaje przynajmniej rok auta 2000r w skorach,podgrzewane fotele, multi kierownica navi to duza pokazuje ale nie widac jaka ulica czyli cos nie tak z nia,maska byla malowana ale to widac po malych peknieciach przy grilu i to wszystko,oby tylko silnik sprawował sie ok :)Przesialem sie z paska 1,6 b5 i powiem inny komfort jazdy naprawde fajny
Opublikowano

co do przekaźników poszukaj w dziale zrób to sam...

co do świec tłumaczyłem że teraz nie grzeją , dopiero poniżej +5 C ....

a do navi musisz pewnie wgrać nowszy soft , jaką masz navi 16:9 ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/