Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Po pierwszym szoku muszę stwierdzić, że nie jest tak źle jak mogło się wydawać. W ruchu wygląda zdecydowanie lepiej i na zdjęciach innych niż centralnie front/tył. Wersja M-pakiet wygląda bardzo dobrze na tym zdjęciu kilka postów wyżej. Jestem pewien, że na żywo będzie wszystko wyglądać lepiej - w końcu z co drugim nowym modelem BMW jest tak, że zdjęcia nie do końca oddają charakter samochodu. Ja tam trzymam kciuki za sukces nowej jedynki.
Opublikowano

mi już się zaczyna podobać - robie się coraz "starszy"

porównanie kilku "szczegółów

______________________________________F20 (2011)___E87 (2004)

Długość [mm]_____________________________4324_______4239

Szerokość [mm]___________________________1765_______1748

Wysokość [mm]___________________________1421_______1421

Rozstaw osi [mm]_________________________2690_______2660

Pojemność bagażnika [l]____________________360/1200___330/1150

Masa pojazdu gotowego do jazdy 116i [kg]_____1290_______1255

Opublikowano
mi już się zaczyna podobać - robie się coraz "starszy"

porównanie kilku "szczegółów

______________________________________F20 (2011)___E87 (2004)

Długość [mm]_____________________________4324_______4239

Szerokość [mm]___________________________1765_______1748

Wysokość [mm]___________________________1421_______1421

Rozstaw osi [mm]_________________________2690_______2660

Pojemność bagażnika [l]____________________360/1200___330/1150

Masa pojazdu gotowego do jazdy 116i [kg]_____1290_______1255

Zwiekszono dlugosc. Ciekawe czy dzieki temu udalo im sie znalezc miejsce na nogi dla pasazerow tylnej kanapy... :?

Na BMW Trends pisza wiecej o planowanych wersjach, silnikach itp.: http://www.trends.com.pl/BMW-Trends/Modele/Druga-jedynka.html

"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" - Francisco Goya

Pozdrawiam

Opublikowano
Zwiekszono dlugosc. Ciekawe czy dzieki temu udalo im sie znalezc miejsce na nogi dla pasazerow tylnej kanapy... :?

gdzieś wyczytałem że miejsca na nogi z tyłu jest więcej bodajże o 21 mm, nie wiem czy to dużo czy mało, na rozmiarze buta wydaje się dużo ale na przestrzeni za fotelem?, nie wiem...

poza tym chyba ważniejsza jest odległość kanapy od środkowego słupka w wykroju tylnych drzwi bo to ma wpływ na komfort wsiadania i wysiadania, u mnie w E81 jak już usiądziesz na tylnej kanapie to miajsca jest wystarczająco dużo, poniewaz kanapa jest dosyć głeboka i przy 187cm wzrostu nie wadzę kolanami o przednie oparcie, mały jest tylko wykrój wnęki na stopy, mam tylna kanapę dwuosobową przez co wrażnenie ilości miejsca na boki też jest bez zastrzeżeń

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś przeglądałem ulotkę BMW o nowej serii 1, ciekawa jest paleta kolorów ...

http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/1series/5door/2011/_shared/catalogue_en/pdf/1series_flyer.pdf

Valencia Orange ma być dostępny od listopada 2011 - trochę słabo bo to unikatowy kolor z 1M Coupe a trafił do nowej 1'ki, drugi to bodaj z M'ki niebieski, też powinien być dostępny tylko w unikatowych modelach.

Ja tak uważam, jak bym kupił VO 1M Coupe to bym się wkurzył, że w tym kolorze może być 116i (bez obrazy) :nienie:

Zobaczcie na ulotce na 9tej stornie, całkiem fajnie wygląda srebrny w Urban Line. Szkoda że narazie wiadomo o jednym wzorze 18' felg.

Opublikowano

F10 też mi się nie podobała jak widziałem ją na zdjęciach i przez pierwszy miesiąc w salonie , dziś wiem że chętnie bym ją kupił :) .

Ale czy tak będzie z jedynką hmmm , fakt filmik troszku zmienił moje nastawienie co do tego samochodu , ale wydaje mi się że stylistyka jest za "mocna" co może spowodować to że ludzie na ulicy będą mówić " jak można było takie auto kupić , chyba tylko dla znaczka lub musieli by mi dopłacić aby jezdzić tym modelem" . Ja tak sam mówię gdy widzę wypasioną furę w kiepskim kolorze :) .

Na dzień dzisiejszy po zdjęciach i filmikach mogę stwierdzić że według mnie to wtopa BMW :( .

Nie dziwie się że 1M zrobili jeszcze w "starej " budzie , bo gdyby wsadzili to do nowej jedynki to nikt by tego nie kupił :)

Takie moje zdanie .

Ale ten "telewizor" można domówić sobie zacny hah :)

Bardziej przypomina mi to auto hyundai i30 lub kia ceed - jedyną rzecz którą zauważyłem poza zapewne jakością i wykonaniem to jakieś 100 tys zł .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

też się bawię i 116i w porównywalnym wyposażeniem opcjonalnym jak u mnie kosztuje w salonie mniej wiecej tyle samo 120kzł, zatem w tej wersji silnikowej + doposażenie - poziom cen F20/E87 raczej nie uległ wiekszej zmianie. Z kwestii, za które nie każą teraz dopłacać to chyba tylko elektryczne szyby z tyłu :duh: i zwykła klima bo w E87 przynajmniej przed liftem za zwykłą klimę też się dopłacało :mad2:

Ciewkawe jak w Waszych wersjach silnikowych i lepszym doposażeniu będą jakieś większe różnice?

Opublikowano

120d jest chyba tańsze na dzień dobry o jakieś 4tyś.

Ciekawie wygląda Radio BMW Proff., albo jakiś błąd w konfiguratorze, bo jak dodałem to radio to pojawił się mały LCD w desce.

Druga rzecz to śmiesznie wygląda ogrzewanie tylniej szyby, paski ala tęcza a nie poziomo.

Ktoś jeszcze coś ciekawego zaobserwował? Co sądzicie wzorach felg ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie czekam na moją "świerzynke", pozbywszy się uprzednio swojej pierwszej jedyneczki, planowany termin odbioru - pod koniec września, z chęcią podzielę się z kolegami pierwszymi wrażeniami. Dzisiaj rozmawiałem z bratem, który przejechał się nową 1-ką za granicą na terenie jakiegoś składu celnego, jego opinia była bardzo pozytywna.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba widziałem już w weekend. była na niemieckich tablicach. możliwe to?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo możliwe :D . W załączeniu link do zdjęć z ostatniej soboty w okolicach Stuttgartu: http://imageshack.us/g/703/mg4426y.jpg/ - jeszcze Werkstestwagen - czyli fabryczny samochód testowy :D. Zobaczcie znaczki na klapie. Przodu się nie udało cyknąć ale ma już normalne nerki z przodu. Zjechał z autostrady jak go mijałem. Zdjęcia robione przy 180 km/h przez pasażera.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Bardzo możliwe :D . W załączeniu link do zdjęć z ostatniej soboty w okolicach Stuttgartu: http://imageshack.us/g/703/mg4426y.jpg/ - jeszcze Werkstestwagen - czyli fabryczny samochód testowy :D. Zobaczcie znaczki na klapie. Przodu się nie udało cyknąć ale ma już normalne nerki z przodu. Zjechał z autostrady jak go mijałem. Zdjęcia robione przy 180 km/h przez pasażera.

Może testują jakiś "normalny" silnik który trafi pod maskę nowej 1er, bo na chwilę obecną to trochę przesadzili z downsizem jednostek napędowych.