Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy warto/ czy da się zakładać PDC do e60 i jaki w przybliżeniu może być koszt takiej operacji. Czaję się na jedną sztukę która nie ma tego w wyposażeniu, czy taki bajer jest rzeczywiście przydatny czy to raczej tylko gadżet i nie warto sobie zawracać gitary?
Opublikowano
byly e60 bez pdc ;) i oglnie warto miec ... dolozenie PDC to nie jest az tak duzo roboty jak sam tyl... ale jak jeszcze przod to trzeba pociagnac wiazke i kupic nowe zderzaki z PDC :) zalezy czy sie oplaca.. bo dolozenie tego PDC to operacja rzedu 3000zl pewnie.. jak oryginal ;)
Opublikowano

Generalnie ułatwia życie to prawda (w poprzednich 2 autach miałem) - moje E60 nie ma i też się zastanawiałem nad tym elementem ale z moich informacji wynikało, iż jest to koszt porównywalny do tego co Dajmon napisał - mnie krzyknęli 3500 PLN.

I przestrzegam widziałem we wtorek E60 z PDC "nieoryginalnym" wiocha jak trzeba - nawet się nie waż :D

Da się żyć bez :D tylko trzeba wytężyć uwagę i wzrok oraz wyczuć samochód.Póki co już się na nowo przyzwyczaiłem (pamiętam czasy kiedy pomykałem W124/ S350TD lub 735i bez i się jeździło w najlepsze). Najgorzej jest wieczorem/nocą gdyż (SICK) wsteczny w BMW to jest tak "silny" jakbym dziecka latarką się bawił ;) i naprawdę trzeba wtedy uważać.

Przy okazji - idzie jakoś wzmocnić światło wstecznego ? Póki co przy cofaniu moim E60 w automacie widzę czerwone światło lamp tylnych lub stopu które są 1453 razy mocniejsze od wstecznego (i nie mam spalonych żarówek).

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

http://allegro.pl/item1180389107_bmw_545i_5_8_s_100_km_h.html

Chodzi mi o auto z linka, serce ma piekne ale wyposażenie takie sobie. Koledzy w innym dziale już mi na to zwrócili uwagę a w temacie e60 jestem na razie zielony. Dotąd moje auta nie miały czujnika parkowania i jakoś sobie radziłem ale w tej klasie auta może warto ny było go miec bo kiedyś przy sprzedaży ktoś będzie jęczał że straszna bida. Mam kolegę w ASO i może on po zniżkach coś by wykombinował.

Opublikowano
Widzę z opisu ,że auto ma fotele sportowe. Powiem szczerze, że sam takie posiadam i za każdym razem kiedy jadę w dalszą trasę klne na czym świat stoi. Radziłbym szukać komfortów- są naprawde bardzo wygodne .Sprzedający nie postarał się o dobre zdjęcia - fot wnętrza brak , jedna sugeruje jakby prawy refklektor był rozszczelniony choć to pewnie kwestia zdjęcia w pełnym słońcu.Ale generalnie auto ładne, cena też niezła.
Opublikowano

Bo to są fotele komforty - najlepiej to widać na zdjęciu numer 2 - samochód z przodu - przez szybę zauważ że zagłówki są komfortowe.

Z tego co sie orientuję sportowe nie miały takich zagłówków - i jest to element wyposażenia komfortowego.

Z pewnością zwróć uwagę na parujące lampy i halogeny.

Przy okazji - jak dla mnie coś tajemniczo cena za niska jak za 545i no ale może się mylę..

Opublikowano
Tak - macie koledzy racje. Kierowałem się opisem aukcji , nie popatrzyłem na zdjęcia. W takim razie -warto się tym autem zainteresować, choć jak słusznie zauwazyłem prezioso cena może wydawać się podejrzana.
Opublikowano

Wrócę na chwilkę do tematu.. ja też w swojej e60 nie mam PDC i w poprzednich autach też nie miałem i zdecydowanie da się żyć bez tego nie wątpliwie przydatnego gadżetu.. Taka ciekawostka: jak kupowalem e60 i jezdzilem ogladac auta to ze dwie albo 3 e60 w automacie mialy jakąś skazę z tyłu, a miały PDC.. no i wlasnie sprzedający tłumaczyli sie ze wsteczny w automacie jest bardzo szybki z poczatku i kilka razy zwyczajnie nie okiełznali auta dzwoniąc w coś :( (dlatego też kupiłem manuala :norty: :norty: :norty: ) także jak nie masz problemu z cofaniem, kopertami itd to nie pakuj sie w taką kasę.. jesli juz mowimy o osprzęcie ORI.

Co do egzemplarza z allegro.. to faktycznie przyjrzyj sie przodowi.

Cena jak za 545 myśle atrakcyjna.. no i nie jest wcale taka biedna.. xenonki ma, skórkę, komforty z pamięcią, fajna kiera :lol:

Ogolnie auto ładne... ale osobiście bym mu się dokładnie przyjrzał.

pzdr.

Opublikowano
przecież to nie rakieta a po drugie j.w. info ignisa - trzymasz nogę na hamulcu więc to ty sterujesz jak "szybko" auto rusza i się porusza :)
Opublikowano
Trochę pojechałeś z tym gwałtownym ruszaniem na wstecznym bo przypomnę, że zapinając bieg masz nogę na hamulcu i dopiero puszczając delikatnie samochód rusza, więc jak to możliwe...? Kolejny kit sprzedających???

mówię to co wciskali mi sprzedający :P jezdzilem automatem e60 ale tylko do przodu :D i to był mój pierwszy raz w życiu :8)

Opublikowano

Jeśli nic mi nie wyskoczy to umówię się na oględziny w następną sobotę w jakimś częstochowskim ASO.Cena atrakcyjna, może ze względu, że kilka elementów było malowanych, co dla mnie ( jeśli nie był to dzwon czy coś w tym rodzaju) nie skreśla auta.Uciekła mi sprzed nosa podobna maszyna z Nowego Targu, którą ktos już kupił ( też miała coś malowane)

http://otomoto.pl/bmw-545-stan-idealny-wersja-europejska-C14232845.html - ta by mi bardziej pasowała ale nie zdążyłem :cry2:

Opublikowano

Chłopie ciesz się że nie kupiłeś tej z Nowego Targu - znajomy dzwonił/oglądał (i pokazywał mi ją ostatnio na necie) - walona była ponoć dość ostro.

Tutaj też radzę dobrze się przyjrzeć i uważać

Opublikowano
Widzisz, dałem temat w odpowiednim dziale na dwóch forach czy ktoś te auta oglądał i zero odzewu jakby Częstochowa czy Nowy targ leżały gdzieś w Chinach. Miałem jechać do Nowego Targu ją sprawdzać, w ASO mi wyczytał że było kilka elementów robionych ale bez większych szczegółów. Być może stracę 500 zł na przegląd tej w Częstochowie, nie licząc podróży ale cóż nie mam wyjścia bo jesli sam nie sprawdzę to nikt mi nie sprawdzi.
Opublikowano
Jeżeli do tej pory nie miałeś czujników i sobie radziłeś to nie będzie tragedii z jazdą - choć e60 do małych nie należy i trzeba będzie uważać szczególnie z cofaniem(choć wjeżdżanie do garażu też sobie wspomagam pdc).Gorzej jak byś był przyzwyczajony do tego systemu i przesiadł się na auto bez - ja wsiadając do innego auta bez pdc często się zapominam i czekam na pikanie a tu jakaś dziwna cisza! :roll:
Opublikowano
Widzisz, dałem temat w odpowiednim dziale na dwóch forach czy ktoś te auta oglądał i zero odzewu jakby Częstochowa czy Nowy targ leżały gdzieś w Chinach. Miałem jechać do Nowego Targu ją sprawdzać, w ASO mi wyczytał że było kilka elementów robionych ale bez większych szczegółów. Być może stracę 500 zł na przegląd tej w Częstochowie, nie licząc podróży ale cóż nie mam wyjścia bo jesli sam nie sprawdzę to nikt mi nie sprawdzi.

Obydwa samochody wisza juz na Allegro ponad rok :wink: