Skocz do zawartości

e36 318is coupe co daje spiete na stałe wisco?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ! co daje zablokowane na stałe sprzegiełko wisco , słyszałem ze lepsze chłodzenie i fajny szum jak w wiekszych pojemnosciach :P ale tez podobno zwieksza spalanie
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
Większe spalanie, silnik nie będzie osiągał swojej optymalnej temperatury pracy. Więc dla dźwięku nie opłaca się tego robić na stałę... Chociaż przyznam że uwielbiam ten dźwięk :D
Opublikowano
Chłodzenie będzie takie samo. Jeśli masz sprawne visco to itak sie spina przy dużej temperaturze. A poza tym spada troche moc autka.
Opublikowano
chyba jednak zepne na stałe :P dzieki za odpowiedzi
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano

Miałem spiete na stałe z przyczyn technicznych. Dźwięk faktycznie fajny. Przy 6000 obrotach i przy reblu wydaje taki szum i turkot powietrza jak jakiś messerschmidt z czasów drugiej wojny.

Trza przyznać ze ludziska się oglądały. Ale nie polecam przyspieszać tak bo kiedyś odfrunie.

Potwierdzam na temat chłodzenia -termostat ureguluje i autko nagrzrwa się normalnie i tak samo szybko.

Ale najlepszy efekt jest jak wymienilrm na sprawne wisko - wtedy uświadomiłem sobie jak bardzo hałasuje wiatrak.

I faktycznie jakoś gorzej się wkreca na obroty z tym smiglem.

A dźwięk wlaczajcego się wisko lubię do teraz. Przyjemności należy dawkowac żeby wiedzieć jakie są przyjemne :)

Opublikowano
Zablokowanie wiska traktuj tymczasowo, jeżeli nie masz kasy na nowe. Poza stałym obiegiem powietrza przez chłodnicę to rozwiązanie ma same wady. A czy ten szum jest ładny? Dla mnie nie, bo oznacza że wiatrak odbiera w tym momencie moc silnikowi. Ale kto co lubi. Dla jednych ważniejsze żeby się ludzie oglądali, a dla innych świadomość że nic nie ogranicza osiągów.