Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbowałem wykasować inspekcję . Po podłączeniu 7 pinu z 14 nie było żadnego efektu, więc połączyłem 7 z 19 tak jak to ktoś pisał i stało się ... Samochód nie chce mi teraz odpalić . Pomóżcie.
Opublikowano
Próbowałem wykasować inspekcję . Po podłączeniu 7 pinu z 14 nie było żadnego efektu, więc połączyłem 7 z 19 tak jak to ktoś pisał i stało się ... Samochód nie chce mi teraz odpalić . Pomóżcie.

No ja stary nie wiem czy Ty zawsze robisz a potem czytasz ?? jakie zwarcie 7 z 14 :jawdrop: :search:

tutaj jest opisane wyraźnie co trzeba zrobić... :duh:

Nie wiem czy zwarcie do plusa pinu 7 nie uszkodziło kompa... :(

Na początek radzę odłączyć akumulator i poczekać z 15 min - może komp ożyje...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

a dobrze odliczyłeś piny?Ja sugerowałem się środkowym wtykiem,taki pac-man,i na wprost jego buźki jest z brzegu 7.Bo jak ci się pomyliło no to...nie wiem co skasowałeś.Może spróbuj aku odłączyć na noc to może się zresetuje błąd.

:jawdrop:

• Członkowie klubu
Opublikowano
a dobrze odliczyłeś piny?Ja sugerowałem się środkowym wtykiem...

A co tam liczyć :?: Przecież piny są ponumerowane... Przynajmniej w E36. Ale w E32 też z tego co pamiętam więc wnoszę że w każdym modelu.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
a dobrze odliczyłeś piny?Ja sugerowałem się środkowym wtykiem...

A co tam liczyć :?: Przecież piny są ponumerowane...

Przyznaję rację! :modlitwa: ale tak na wszelki... :lol: Pozdro

Opublikowano

Nie wiem jakie piny zwarłeś tak naprawdę, ale zwarcie tego 7 pinu z którymkolwiek nie powinno spowodować braku możliwości odpalenia silnika - co najwyżej uszkodzenie licznika, które na nie palenie również nie wpływa.

Gdy zdejmiesz pokrywę bezpieczników zauważysz taki czarny plastik zakrywający trzy przekaźniki: biały, niebieski oraz pomarańczowy. Biały powinien się załączyć po przekręceniu zapłonu w drugą pozycję.

Sprawdź to.

Opublikowano
Nie wiem jakie piny zwarłeś tak naprawdę, ale zwarcie tego 7 pinu z którymkolwiek nie powinno spowodować braku możliwości odpalenia silnika - co najwyżej uszkodzenie licznika, które na nie palenie również nie wpływa.

Gdy zdejmiesz pokrywę bezpieczników zauważysz taki czarny plastik zakrywający trzy przekaźniki: biały, niebieski oraz pomarańczowy. Biały powinien się załączyć po przekręceniu zapłonu w drugą pozycję.

Sprawdź to.

Patrzyłem nie załącza . Najpierw połączyłem 7 z 19 a póżńiej 7 z 14 . Tak gdzieś przeczytałem i komuś się tak udało a teraz nie mogę za nic tego znależć :cry:

Opublikowano
To teraz zmierz Voltomierzem, czy jest na tym przekażniku na grubym czerwonym przewodzie zasilanie +12V.

Tam nie ma czerwonego przewodu . A ja nie mam voltomierza :roll:

Opublikowano
Jeżeli znalazłeś te właściwe przekaźniki to wyjmij je wraz z podstawkami, czyli wysuń i od spodu w tych podstawkach są przewody. Ten kabel o którym pisałem nie jest na wierzchu.
Opublikowano
Jeżeli znalazłeś te właściwe przekaźniki to wyjmij je wraz z podstawkami, czyli wysuń i od spodu w tych podstawkach są przewody. Ten kabel o którym pisałem nie jest na wierzchu.

Ok . zaraz wyjmę . Mogę jakiś tel do Ciebie ??

Opublikowano
Dzięki pomocy robertowibmw udało się ! I nie był to komputer . Naprawa kosztowała 120 zł i po zabawie .Podziękowania dla Roberta :!: :!: :!:
Opublikowano
Dzięki pomocy robertowibmw udało się ! I nie był to komputer . Naprawa kosztowała 120 zł i po zabawie .Podziękowania dla Roberta :!: :!: :!:

to jest wlasnie masakra: gosc blagalnym glosem skomle o pomoc a potem zamiast sie podzielic co bylo wypina dupe na wszystkich

zeby cie tak ....

(nie moglem sie powstrzymac)

zh
  • 1 rok później...