Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszscy ciągle gaz i gaz, a ja na przekór powiem coś o dieslu.

Pare razy ostatnio zgapiłem się i wciągnałem paliwa z baku do zera... Chodzę troche zakrecony, wiec zdazylo sie :duh: Jak to pewnie bywa, naszego polskeigo kochanego syfu troche wciagnelo. Pomyslalem sobie wiec, katowany reklamami BP, co mi tam - spróbuje. Wiec zalałem Ultimate Diesel, przepaliłem pare litrów na spokojnie, paliwko się wymieszalo z tym, co tam jeszcze pozostało starego, pośmigałem troche na rezerwie i wrocilem na BP. Zalałem do pełna (aż się Beti uśmiechała, bo dawno pełnego baku nie miała :wink: ) i co zauważyłem ? Że BP w reklamach nie kłamie... Wyczuwalnie żwawsza auto, ciszej pracujący silnik (nie mówię, że pracuje równiej, bo tak zawsze chodził :mrgreen: ), tira wciągam szybciej... a i co dobre - spalanie na poziomie 9 litrów przy częstym palniku na miasto-trasie :)

Reasumując - wolę doinwestować te 10gr. na litrze, a wiedzieć, że silniczek "oddycha" czystym paliwem, że chodzi ciszej, żwawiej, bezpieczniej i ekonomiczniej.

Dzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami, nie mając z tego tytułu profitów od BP :twisted2:

Szerokiej Drogi i Czystego Paliwa ;)

Noon

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
Opublikowano
Wszscy ciągle gaz i gaz, a ja na przekór powiem coś o dieslu.

Pare razy ostatnio zgapiłem się i wciągnałem paliwa z baku do zera... Chodzę troche zakrecony, wiec zdazylo sie :duh: Jak to pewnie bywa, naszego polskeigo kochanego syfu troche wciagnelo. Pomyslalem sobie wiec, katowany reklamami BP, co mi tam - spróbuje. Wiec zalałem Ultimate Diesel, przepaliłem pare litrów na spokojnie, paliwko się wymieszalo z tym, co tam jeszcze pozostało starego, pośmigałem troche na rezerwie i wrocilem na BP. Zalałem do pełna (aż się Beti uśmiechała, bo dawno pełnego baku nie miała :wink: ) i co zauważyłem ? Że BP w reklamach nie kłamie... Wyczuwalnie żwawsza auto, ciszej pracujący silnik (nie mówię, że pracuje równiej, bo tak zawsze chodził :mrgreen: ), tira wciągam szybciej... a i co dobre - spalanie na poziomie 9 litrów przy częstym palniku na miasto-trasie :)

Reasumując - wolę doinwestować te 10gr. na litrze, a wiedzieć, że silniczek "oddycha" czystym paliwem, że chodzi ciszej, żwawiej, bezpieczniej i ekonomiczniej.

Dzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami, nie mając z tego tytułu profitów od BP :twisted2:

Szerokiej Drogi i Czystego Paliwa ;)

Noon

:wink:

Niedługo wejdzie w modę gaz ziemny więc znowu zmiany :wink:

Opublikowano
No coś w tym jest, bo znajomi z rechotami też sobie ON Ultimate chwalą. I dokładnie w ten sam sposób - ciszej, nieco żwawiej, oszczędniej.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
No coś w tym jest, bo znajomi z rechotami też sobie ON Ultimate chwalą. I dokładnie w ten sam sposób - ciszej, nieco żwawiej, oszczędniej.

Jestem pewien że jak się naleje opał i doda troszkę mixolu to Ultimate się schowa!Olej opałowy jest najbardziej czystym olejem,reszta to mieszanki i zlewki!A te oleje typu Ultimate to tylko chwyt reklamowy!A ludziska sie nabierają i bulą cwaniakom.Można i tak.

Opublikowano
Jestem pewien że jak się naleje opał i doda troszkę mixolu to Ultimate się schowa! (...)

Znajomy latem zasuwał Mercedesem W124 250 D na czystym, rafinowanym oleju rzepakowym po 2,50 PLN / litr. Dynamika bez zmian, spalanie w zasadzie też, za to praca silnika bardziej miękka. No i piękny zapach spalin :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Jestem pewien że jak się naleje opał i doda troszkę mixolu to Ultimate się schowa! (...)

Znajomy latem zasuwał Mercedesem W124 250 D na czystym, rafinowanym oleju rzepakowym po 2,50 PLN / litr. Dynamika bez zmian, spalanie w zasadzie też, za to praca silnika bardziej miękka. No i piękny zapach spalin :!:

Rzepak kosztuje w Macro 1.60 za litr!A auto tak samo jedzie jak na ropie!

Opublikowano

Rzepak kosztuje w Macro 1.60 za litr!A auto tak samo jedzie jak na ropie!

a jaka ma temperature krzepnięcia da sie na tym w zimie jeździć?

no i kolor normalny a nie czerwony.

COs już czytałem na ten temat tylko dokładnie nie wiem czy trzeba jakies dodatkowe filterki montowac czy moze czegoś dolewać??? Takie info na allegro zdaje sie ktos sprzedawał, ale ponieważ jestem gazownikiem niepokwapiłem sie wykupić te informacje

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
no tak wlasnie, chyba to jest "niezgodne z ich konstytucja" Wink))

no i z interesem naszego kochanego panstwa fiskalnego :cool2:

Clear for take off!
Opublikowano
rzepakowego ci nie sprawdza eheheheh, najwyzej mozesz im odlac troche do smazenia frytek, co innego jakby cie zlapali podczas nalewania czegos takiego to wtedy......... :duh: :mad2: :modlitwa: heeheh kurde kupuje diesla i jade do macro tankowac
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Powiem tak:jeżdżę na opale i to nie ze względu na oszczędność,po prostu auto moje lepiej zasuwa!Nalałem w Shellu V-power bo słyszałem bajki że to coś wspaniałego,i pojeżdziłem troszkę.Porażka!jeżdzi tak samo jak na zwykłej ropie a kosztuje 4,20!To jest propaganda i nic więcej!Wróciłem do opału i autko pomyka nawet nie wiem czy nie lepiej!Bo tu nic nie dolewają!
Opublikowano
niby nic nie dolewają ale jednak w filtrach paliwa na opałówce syf straszny się robi - widac to zwłaszcza w rozbieralnych filtrach paliwa wielokrotnego uzytku stosowanych np silnikach ciągników rolniczych lub kombajnach - moj znajomy z Mazur ma taki silnk w swoim STarze ( pamietacie przebój Rewińskiego - "Moj stary Star ?? :D ) -bigos straszny ... :?
Opublikowano
może kiedys tak było,ale teraz piece co.maja bardziej precyzyjna aparaturę niż samochód!Taki piec Wissmana za parę patyków i ma być syf w paliwie?To nie te czasy,i moje autko to "poczuło".Jeszcze raz powtórzę nie chodzi mi o kasę
Opublikowano
jesli jest tak jak mowisz , to tylko sie cieszyc, bo całe rolnictwo zasuwa na opałówce - wez tankuj ON za 4 zł do potwora palącego 100 litrów na 2 godziny