Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie dotyczące światła wewnątrz auta. Proszę by ktoś mi poradził co zrobić. Aktualnie światło wewnątrz mam wyłączone (przełącznik w lewą stronę), normalnie działa, gdy mam w pozycji prawej - ciągle włączone. Ale jeśli przełącznik będzie się znajdował w pozycji środkowej, to przy otwarciu drzwi - lampka się zapala, a przy zamknięciu - dalej się świeci. Zarówno podczas postoju, jak i jazdy na pozycji środkowej lampka mi świeci.

Proszę o wskazówki co zrobić.

Dziękuję i pozdrawiam. :)

Poprawiłem tytuł! Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i przestrzegać! Zachęcam do lektury regulaminu. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano
podepne sie pod temat u mnie nie działa na pozycji środkowej. A tak jak przełączę to działa. Czy to w ina czujnika czy może wiązka???.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano (edytowane)
Mlody_318 -> co do kolorków kabli to nie wiem ale w tym momencie dla Ciebie to nie ważne. wyciągnięcie czujnika to chwila. połączysz kabelki i swiatlo powinno zgasnąć po chwili ... w ten sposób namierzysz który włącznik uszkodzony. Edytowane przez dzejoo7
Opublikowano
proponuje zdjac lampke i zobaczyc czy nie wylamal sie taki pastikowy zabek na przelaczniku, u mnie w e30 troche inna lampa ale zasada dzialania ta sama tak sie stalo, przelacznik ze starosci sie rozkruszyl i zwieralo styki na stale, wylaczyc sie dala ale w pozycji czujnika nawet po zamknieciu drzwi swiecila
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No i u mnie pojawił się problem ze światłem wewnątrz auta.

Niekiedy nie chce zgasnąć, mimo iż wszystkie drzwi są dobrze zamknięte.

A nieraz zdarza się że nie chcę się zaświecić w środkowej pozycji, nawet jak otworzę wszystkie drzwi.

Znalazł ktoś rozwiązanie?

Opublikowano

Prawdopodobnie krańcówki do wymiany lub przesmarowania. ;)

W przypadku e36 (innych nie wiem) wiązka w tylnej klapie także potrafi nabroić.

krzysiek80r pomaltretuj :norty: :mrgreen: trochę krańcówki i zobaczysz, która niedomaga.

Opublikowano
Krańcówki lub czujniki krańcowe drzwi... itd. ;)

Z naszego forum:

http://images33.fotosik.pl/108/bd879b5bf9457ac9.jpg

Kwadracik zaznaczony strzałką lubi się zacierać, czasami po prostu źle lub wogle nie łączy.

Zresztą poczytaj sam.

viewtopic.php?f=68&t=70807&start=0

Dokladnie maialem tak u siebie. Po prostu czujnik w drzwiach kierowcy byl juz bardzo wyrobiony i nie dociskal dobrze.

Masz takie dwa z przodu. Z tylu sa inne takie wciskane grzybki. Wymontuj po koleji kazdego wypinaj wtyczki zwieraj kawalkiem przewodu i sprawdzaj czy dziala oswietlenie.