Skocz do zawartości

różnice Febi-Lemforder...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy duze sa roznice miedzy tymi firmami ceny sa prawie takie same...? czy to moze jedna firma pod dwoma nazwami

http://www.fotka.pl/profil/m

BBBBB M M W W

B B M M M W W W

BBBBB M M M W W W

B B M M WW WW

BBBBB M M W W

Opublikowano

Obie firmy są godne polecenia. Jednak Lemforder robi odrobinę lepsze jakościowo produkty. Ale nawet jeśli kupisz coś z Febi to także będziesz zadowolony. A jeśli mowa o przynależności do koncernów to Febi ściśle współpracuje/należy z/do koncernu Bilstein.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
dzieki. wlasnie kupilem czesci zawieszenia do przodu dla tego pytam bo kupilem febi-ego. ok dzieki

BBBBB M M W W

B B M M M W W W

BBBBB M M M W W W

B B M M WW WW

BBBBB M M W W

Opublikowano
dzieki. wlasnie kupilem czesci zawieszenia do przodu dla tego pytam bo kupilem febi-ego. ok dzieki

Więc o jakość możesz być spokojny. Jak w poprzednim aucie wymieniałem elementy zawieszenia przedniego to mechanik polecił mi tylko 2 firmy. I były to właśnie Febi oraz Lemforder.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
to swietnie bo robie sporo kilometrow i jak by mialo wytrzymac chwile to na zawieszenie bym nie wyrobil :D ... pozdr

BBBBB M M W W

B B M M M W W W

BBBBB M M M W W W

B B M M WW WW

BBBBB M M W W

Opublikowano
warta polecenia jest także firm TRW należąca do koncernu Lukas
Opublikowano
warta polecenia jest także firm TRW należąca do koncernu Lukas

To TRW wykupiło LUCAS, a nie jak Ty piszesz. TRW to są części co też idą na pierwszy montaż w wybranych markach samochodów.

Opublikowano
TRW to są części co też idą na pierwszy montaż w wybranych markach samochodów.
'

Ale nie w BMW w związku z czym nie przedstawili im satysfakcjonującej jakości więc nie dostali atestu/homologacji na pierwszy montaż. co do samego TRW to ja podchodzę do tej firmy tak, że jeśli nie mogę dostać np Lemfordera lub Febi a goni mnie czas to TRW traktuje jako ZAMIENNIK, który "ujdzie w tłoku" - lepszy od wynalazków typu Kager i różnych tego typu firm.

Pzdr.

Opublikowano
Febi a Lemforder to praktycznie bardzo dobre firmy które ciut różnia sie cenowo ale jesli chodzi o jakosc to sa bardzo dobre :mrgreen:
Opublikowano
Lemforder jest lepszy. Elementy gumowe jak gumy stabilizatora może być febi ale wahacz lub łącznik polecam Lemfordera.
Opublikowano
Polecam firmę MOOG, cena trochę niższa niż FEBI ale jakość ta sama. Ktoś mi kiedyś nawet mówił że to to samo.