Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma ktoś z was założoną gumę 225 40 18 na feldze 8,5''?

Jak to się układa (oem przewiduje 245 35) przy tej feldze.

Nie rozciągnie się to za bardzo?

Ja mam u siebie w 130i z tyłu 225/40/18 na feldze 8,5"

u mnie w 118d te same parametry i ladnie guma lezy na feldze :) wg mnie 245 to do jedynki lekka przesada :mrgreen:

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tez bede miał 224/40/18 na 8.5J ale to na zime dopiero ;) narazie siedzi tam 255/35 ;)
Opublikowano
założyłem w końcu na te 8,5 oponę 225/40 i jest ok, zgadza się w porównaniu z przodem gdzie na feldze 7,5'' siedzi taka sama opona, jest trochę różnicy, ale całość i tak wygląda zajebiście
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Osobiście na zimę polecałbym 205 - sam na takich latam, a co do opon to poprzednią zimę przejeździłem na Bridgestone Blizzak lm-25 - godna polecenia oponka :) Ani raz nigdzie nie utknąłem, a mam dosyć hardcorowy podjazd do domu :)
Opublikowano

Witam wszystkich kolegów.

od kilku dni jestem posiadaczem 123d są tam założone jakieś felgi po zmierzeniu 9 cali ale nie wiem dokładnie jakie ponieważ ich nie zdejmowałem sa na nich naciągnięte opony 205/45/17 ale są do wymiany. felga jest za szeroka i wygląda to marnie więc postanowiłem je zmienić.

mam od poprzedniego auta oponki zimowe 215/45/17 które chciałbym wykorzystać, na lato chciałbym oponki 225/45/17

jakie moglibyście zaproponować mi felgi? 17 cali jakie et i szerokość?

czy 8 cali do opony 225 i 215 zimowej będzie ok? czy raczej 7 cali czy jak bo sam już nie wiem?

myślałem o:

http://allegro.pl/felgi-bmw-1-3-e36-e46-e90-e87-17-raty-nowe-i3544381379.html

http://allegro.pl/felgi-17-bmw-m-pakiet-1-3-z3-z4-x3-t5-8cali-i3550692753.html

http://allegro.pl/x542-mg-17-5x120-felgi-bmw-1-3-e46-e90-e91-e87-e82-i3571013983.html

z góry dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam pytanko, a szukajka nic nie pokazała- czas nabyć zimówki do E87 118d. Obecnie mam letnie 205/55/16 na felgach Styling 255, czyli 7'' ET44. Ostatnio wpadł zestaw B6+pro kit i wydaje mi się, że jest dosyć nisko i mogę robić za pług w zimę (oczywiście nie jest to jakaś supergleba, ale jak na nasze standardy jest całkiem nisko). Myślałem o oponach

205/60/16- zawsze centymetr w górę, a i na śliskim ruszać się będzie lepiej ze względu na większą średnicę koła. Testował ktoś takie rozwiązanie? Może obcierać?

Z tyłu mam jeszcze dystanse +5mm na stronę, jeśli to coś zmienia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
interesuje mnie nastepujaca kwestia. zmierzyylem ze fela 8,5 j z et 40 wystaje na zewnatrz ok 26mm w stos do feli 7j et 49. po pomiarze na aucie wychodzi na to ze rant felgi jest idealnie z rantem blotnika. czy przy zamontowaniu gumy 235/35 bedzie cos tarlo jak kiwnie autem na wyboju. tu pacjent ma zestwa 225/35 fela 8,5j et 40 i wszystko jest ok a typ ma bankowo glebe zroiona http://imageshack.us/a/img689/1142/foto1oap.jpg

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

Siema,

Mam taki problem, mianowicie ostatniej zimy wystąpiło lekkie spotkanie mojej e87 z busem ;D robiłem wszystko z AC i dostałem nową oponę plus felgę (Dunlop Winter Sport M3). W związku z tym muszę dokupić drugą oponę na tą samą oś. Niestety Dunlop'y M3 są już praktycznie niedostępne i zastanawiałem się nad 3D lub 4D.

Tutaj jest link do porównania wyglądu bieżników wszystkich 3 opon: http://www.dunlopwintertyres.co.uk/

Czy mogę zastosować do kompletu z M3, 3D lub 4D? Bieżnik jest bardzo podobny ale nie identyczny (co zresztą zrozumiałe).

Dzięki za wszelkie rady bo zima za pasem i trzeba wreszcie zakupić tą oponę :)

Pozdrawiam

Kulas.

Opublikowano
najlepsza bylaby stal nierdzwna ;) ale niestyty bmw produkuje tylko ze zwyklej czarnej stali :) najlepsza bylaby oryginalna felga. a opona 205/55/16
Opublikowano
Witajcie chce zmienić kółeczka na lato na coś fajniejszego,zastanawiam się nad styling 225,313,270 i 269.Jak sądzicie który wzór pięknie by wyglądał na białej jedyneczce?
Opublikowano
Kompletnie nie podoba mi się ten wzór który wysłałeś,kompletnie nie mój gust.Wiem wiem idzie zima,ale przez zimę chcę wybrać i zakupić koła żeby były na wiosnę :) Cena to gdzieś do 2500zł
Opublikowano
Miałem kiedyś auto z maksymalnie dużymi felgami jakie się dało. Auto wyglądało super paliło 2l więcej a komfort nie występował. Jazda jak bez opony. Na dobrych drogach OK ale na kiepskich zwalniałem mocno:)
Opublikowano

Ja mam 16 w run flat. Jak czytam że niektórzy zakładają 18... Szacun. W 130i chyba takie dają fabrycznie. Czyż nie?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ja mam 16 w run flat. Jak czytam że niektórzy zakładają 18... Szacun. W 130i chyba takie dają fabrycznie. Czyż nie?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

A ja z drugiej strony bardzo polecam 18", różnica w wyglądzie samochodu jest mega ;) i to tylko po przesiadce z 17" na 18" (w moim przypadku) a co do komfortu według mnie niewiele twardziej, mi to nie przeszkadza.