Skocz do zawartości

318i akumulator padl nie mozna dostac sie do samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzwon do jakiegoś ślusarza co zamki robi i samochody otwiera przyjedzie wsadzi poduszkę w drzwi otworzy i skasuje ci kolo 50 zl i po bólu :D
Opublikowano

miałem podobny problem w A4 tylko że ja zdjełem wodziki z zamków :) żeby utrudnić złodziejowi wejście do auta no i padła bateria w kluczyku i najtańszym sposobem było zbić szybę koszt bocznej to około 40-60 zł używanej oczywiście + twoja robocizna

POWODZENIA :)

Opublikowano

ja Ci pomoge

przez nerki odkręc zamek klapy maski i po problemie mnie sie linka zerwała i tak otworzył mi mechanik maske ja mam aku z tyłu a ty z przodu wiec otrkręc zamek maski przez nerki i po problemie otworzysz maske potem zmienisz aku i zakręcisz zamek maski nie kombinuj inaczej bo spiepszysz instalacje!!!!!!

Opublikowano

miałem kiedyś podobne zdażenie , padł mi akumulator a że miałem połamane wszyskie zamki to tylko centralny działał

rozbież lamke z tyłu od podświetlania tablicy rejestracyjnej , podłącz prostownik ,tylko musisz mieć właczone światłą pozycyjne aby był obwód elektryczny zamknięty , ja to zrobiłem poprzez odgięcie drzwi i takim specjajlnie zrobionym patykiem przekręciłem światła na pozycyjne

dosłownie 30s ładownia prostownikiem i centralny załapał

jak nie masz prostownika to kup byle jaki w sklepie za 30 zł ale zainwestuj w lepszy napewno ci się przyda na przyszłość

robiłem tak w e36 ale w e46 też niepwoinno być z tym problem , jedyny największy problem to przekręcić światła na pozycyjne

Powodzenia ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto na kanał/podnośnik, namierzyć przewód zasilający do rozrusznika/alternatora i po sprawie.

Oczywiście trzeba zdjąć osłony sinika. Nie wiem też co jest lepiej i jak dostępne w 318i.

Opublikowano
a ja sie podepne pod temat z takim pytaniem jak otworzyć bmw 320d 2002r touring jak jest rozładowany akumulator do zera i drzwiach do kierowcy nie ma wkładki zamka i kluczyk kreci sie dookoła????
Opublikowano
Tak, z ciekawości kolego gemini jak sie udało rozwiązać problem?

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano

jeszcze nie rozwiazalem :/

obdzwonilem wszystkich slusarzy w mojej miejscowosci (na zadupiu mieszkam) i zaden sie nie podjal...

jak bede mial troche czasu wiecej to sprobuje uderzyc do poznanskich slusarzy

z szybka tylna probowalem sam pokombinowac, ale nie bardzo sie daje uchylic w ogole :|

Opublikowano
a probowales znalezc fachowcow od "uchylania" drzwi? Tak jak pisal jeden z forumowiczow. Jakims urzadzeniem uchylili drzwi na tyle ze mozna bylo siegnac dzwigienke maski. Potem drzwi powrocily na swoje miejsce i nie bylo problemu.
Opublikowano

hmm myslalem ze to slusarze sa fachowcami od otwierania

ale wygooglowac mi sie nie udalo niczego zwiazanego z uchylaniem drzwi...

Opublikowano

ok znalazlem post

t.w.wiesław

Samochód został otworzony "partyzancką" metodą tzn. poprzez siłowe uchylenie drzwi kierowcy za pomocą pompowanych poduszek co umożliwiło wsadzenie długiego drutu którym otworzono maskę - wbrew pozorom metoda skuteczna i co najważniejsze brak efektów ubocznych - drzwi powróciły do pierwotnego "kształtu" ( drzwi zamykają się poprawnie, uszczelki trzymają - brak szumów przy dużych prędkościach) . Koszt : 150 zł .