Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oblookaj nasze forum, dział diagnozy komp. / elektroniki - jest opis jak uruchomić DLR na długich. Jeśli nie znajdziesz, mam gdzieś to w kompie... Potrzeba do tego NCS-a lub NavCoder-a i odpowiedni interfejs; tak, jak pisałem - 5 minut roboty i gotowe. Tyle mi to zajęło. Jakbyś się kręcił w okolicach Legnicy - możesz podjechać :D
Opublikowano (edytowane)
Jakbyś się kręcił w okolicach Legnicy - możesz podjechać :D

Będę miał to na uwadze bo z Wro do Legnicy rzut antenką od beretu :mrgreen:

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano

Będę miał to na uwadze bo z Wro do Legnicy rzut antenką od beretu :mrgreen:

A gdzieś w okolicy śląskiego ktoś się tym zajmuje?

Opublikowano

Jak dla mnie wiocha. Poza tym te światła najczęściej nie spełniają przepisów, gdyż powinny gasnąć w momencie włączenia świateł mijania, a w 99% tak nie jest.

W każdym E39 można zaprogramować światła dzienne. Długie żarzą się na 18% (tyle zaleca BMW, można ustawić inną wartość). Z tyłu nic się nie świeci, na desce też nie. Włączają się zawsze po przekręcenie kluczyka. Po włączeniu świateł mijania gasną. Przy jeździe na dziennych długich mrugnięcie długimi normalnie je zapala.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wiejski tuning i tyle. Wyciągaj jeszcze siedzenia jak jeździsz sam, przecież nie są Ci wtedy potrzebne a spalanie napewno spadnie bo bedzie auto lżejsze :mad2: :mad2: :mad2:

Tylko że jazda bez siedzenie nie jest nielegalna, a jazda bez włączonych świateł jest. Ponad to Jazda baz siedzenie zmniejsza masę auta ważącego ponad 2 tony o około 1% więc oszczędność jest znikoma, a praca związana z wyjmowaniem siedzenia i wkładaniem go z powrotem nie współmiernie duża, bo przecież ze wszystkich siedzeń czasem korzystamy, tak jak ze świateł drogowych.

Różnica jest taka, że żeby włączyć światła potrzebuje około 1 sekundy, a ty kolego będziesz wymontowywał fotel pół godziny albo i lepiej i nic z tego nie będziesz miał, a w moim przypadku auto pali o 0,8l mniej. Sprawdzałam to już 3 krotnie, a tobie ile pali mniej z wyjętym siedzeniem?

A co do ustawianie długich świateł na 20%, to dobry pomysł, chyba spróbuje to zrobić jak tylko znajdę wątek na forum

Opublikowano
Z tego co się dowiedziałem to w roczniku 96 nie da się tego zaprogramować.

czy to jest zwiazane tylko z LCM? Czy moznaby zastosowac LCM od modeli mlodszych?

Opublikowano
Podobno od LCM II, ale jak programowałem Navcoderem, to LCM I też był. Nie wiem tylko, czy przy podłączeniu LCM I opcja DRL byłaby dostępna.