Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów!!! Jestem tutaj nowy i mam kilka pytań.

Znalazłem ciekawe ogłoszenie z Niemiec ładnej bemki oto link BMW 318

Chciałbym sie dowiedzieć co myślicie o niej :?: Może była stuknięta :?: Mam znajomego który sprowadza auta z Niemiec i chciałbym sie dowiedzieć ile kosztują tak na oko wszystkie opłaty za taki samochód :?: Z góry dzięki :!: :!:

Opublikowano

zyliinderkopf schaden - w wolnym tłumaczeniu to znaczy żebyś sobie darował ten samochód :lol: chyba że faktycznie nie ma nic innego i koniecznie chcesz sie pobawić z tym autkiem wydając kupe kasy

tapicerka sugeruje, że albo została wykonana z badziewiackiego materiału albo to autko nie ma przejechane 182 tyś.

wygląda pstrokato :nienie:

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
heh za bardzo to ja też nie znam niemieckiego a tam pisze cosik takiego

zyliinderkopf schaden. Wie ktoś co to znaczy???

No właśnie o to mi chodziło.

Opublikowano
Hej.Jesli na umowie wpiszesz ta kwote czyli 1800euro,samej akcyzy zaplacisz ok.4797zl+przeglad 160zl.+skarbowka 150zl.+rejstracja ok.680zl.+ ubezpieczenie+oczywiscie laweta bo ma uwalony silnik(koszt ok.70zl. za dobe).Tak wiec daroj sobie to auto.Pozdrawiam.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
heh to auto to ja sobie dawno temo w trawie już darowałem. A tak wogóle to teraz jest tak że za auto płaci sie 65% akcyzy wartości auta tak :?: To czy wogóle sie opłaca sprowadzać samochody z zagranicy :?:
Opublikowano
heh to auto to ja sobie dawno temo w trawie już darowałem. A tak wogóle to teraz jest tak że za auto płaci sie 65% akcyzy wartości auta tak :?: To czy wogóle sie opłaca sprowadzać samochody z zagranicy :?:

Zalezy od rocznika. w twopi mprzypadku od 95 i starssze akcyza wynosi 65 % ale nikt nie wpisuje prawdziwej wartosci auta na umowie... chyba ze chcesz dac zarobic panstu to prosze bardzo :] Co do tego to bardzo duzo jest w necie i na tym forum.

Opublikowano

Zalezy od rocznika. w twopi mprzypadku od 95 i starssze akcyza wynosi 65 % ale nikt nie wpisuje prawdziwej wartosci auta na umowie... chyba ze chcesz dac zarobic panstu to prosze bardzo :] Co do tego to bardzo duzo jest w necie i na tym forum.

Czyli co niemcy bez wahania zgadzają się wpisać do umowy kupna/sprzedaży samochodu jego wartość np.500euro po to żebyśmy nie musieli płacić wysokiej akcyzy?? heh oni to są dobrzy ludzie :clap:

Opublikowano

sie znaczy co że jest kompletnie rozwalony i tylko tyle jest wart tak na niby??

Zresztą ja nie mam nic do tego ale zarobić złodziejom napewno NIE DAM jak coś :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Opublikowano
Lepiej nie pisać ze uszkodzony, przynajmniej ja tak nie pisalem, chyba ze auto rzeczywiscie bylo uszkodzone i mialem foty. ALe jak chcesz to napisz :) Mozesz napisac a raczej powinienes ze silnik zajechany, skrzynia, rdza go konsumuje itp :)
Opublikowano
A po co z niemiec jak mozesz kupic autko w Polsce ceny naprawde sa podobne Jak masz jechac do niemiec i tam wykupywac ubezpieczenia czy brac ze soba lawete to wyjdzie cie to samo co bys znalazl dopiero co sprowadzona w polsce jest teraz w czym wybierac Tu na miejscu mozesz smialo jechac z samochodem do mechanika i go porzadnie obejrzec (a w niemczech bierzesz to co widzisz a niewiesz naprzyklad co jest pod spodem i mozesz sie pozniej ladnie w domu zdziwic) . Kupic auto w niemczech to nie jest tylko 1800 E pomysl o koszcie samego wyjazdu + ubezpieczenie auta/laweta + jedzenie + telefony + powrot a jak bedziesz mial pecha to nic nie znajdziesz i bedziesz mial troszke do tylu. A propo mobile.de to nieradze patrzec tam na ogloszenia tanich e 36 sa naprawde koszmarne (ogladalem juz kilka tanich bmw i naprawde niewidzialem tak zajechanych aut nawet w polsce) Dobrze ci radze poszukaj sobie auta w polsce wiekszosc dobrych e 36 z niemiec jezdzi juz w polsce :-) a tam coraz ciezej kupic dobre auto za rozsadne pieniadze.
Opublikowano
Coś i wtym jest. Wiem poprostu że to jest niekiedy nieopłacalne a pozatym i unas można naprawde znaleźć okazje. A propo tych okazji to w telegazecie znalazłem ogłoszenie BMW 316 compact z 95r. za 9500zl+akcyza tylko nie wiem ile wynosi jeżeli wynosi te ileś tam procent z tych 9500zl to nie wiem czy to okazja :( . Chyba że jest bardzo niska to możeeeeeeeee.
Opublikowano
A po co z niemiec jak mozesz kupic autko w Polsce ceny naprawde sa podobne

W pełni się zgadzam teraz w kraju jest taki wybór że nie warto sobie głowy wyjazdami zawracać.Ja czesto jezdze na giełde do Słomczyna i od wiosny to się czuje jakbym zachodnia granice przekraczał bo zdecydowana większość wystawianych tam autek jest na "białych tablicach" a króluja VW Audi i Beemki :wink

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Skoro handlarze sprzedają to oczywiste, że kupują taniej a sprzedają drożej w PL. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że oni często przywożą na raz kilka aut, mają swoje lawety i układy w niektórych komisach. Najbardziej opłaca się kupić lekko stukniete auto, wtedy cena dużo spada a wystarczy włożyć w auto jakieś 1000 - 1500 zł i wszystko gra.