Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

To ja jako nowy forumowicz oraz posiadacz BMW od kilku miesięcy zapytam (licząc, że nie skończy się to tekstem "Wyp******aj z tą abominacją z naszej Świętej Ziemi!"), czy w oczach posiadaczy M-Power taki F40 M135i to jest M, czy bardziej to przypomina postawienie jamnika obok hartów podczas polowania na zające? Pytam z czystej ciekawości jako osoba zupełnie nowa w świecie BMW a tym bardziej na tym forum. Pytanie zrodzone z wielu komentarzy "a bo przedni napęd", "to już nie jest prawdziwe BMW" itp.

Pojeździłem i bardzo mi się podobało, dawało dużo frajdy bo było....inne.

Zacząłem się zastanawiać,czy takiego na daily sobie kiedyś nie sprawić :?:

90% przebiegów robię z napędem 4x4 i ten przedni napęd był dla mnie bardzo ale to bardzo dziwny :)

Gratulacje :cool2:

Opublikowano

Miałem kiedyś 335ix generacji F30, ze wszystkimi mechanicznymi M częściami, ale bez M pakietu plastiku, bo mi się nie podobał. Był nawet u zachara na yt wraz z nowym właścicielem.

LSD, zawias, układ kierowniczy, program skrzyni, tuning silnika, lekka felga 20", wszystko.

Teraz nazywa się to M340i jako gotowy "zestaw".

Nie były to takie same części jak w M3 ale nie było to też zwykłe. No i xdrive, który z lsd był fajny.

Kosztowo wyszło pewnie prawie tyle samo co M3 ale wolałem 335 ze względu na to, że był mniej surowy i nie męczył w trasach oraz nie zwracał na siebie uwagi (co może być oczywiście wadą jeżeli ktoś ma potrzebę atencji).

Piszę o tym dlatego, żeby powiedzieć, że te "udawane" M to nie jest taka zła opcja. Ale nie wiem też jak to wygląda w przypadku generacji G - tzn wiem, okropnie;)

Przejmowanie całkowitej kontroli nad światem - postęp: 0,000000001%
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam witam ponownie na forum ;)

po 335is ( truskawie ) i wielu miesiacach poszukiwań w końcu wpadło M6 F06 gran coupe competition w kolorze san marino :)

Golf IV 1.9 tdi - ex

E60 530xd - ex

Panamera 970 - ex

e92 335is - ex

A4 B9 2.0T - ex

F36 430i - ex

M6 F06 Gran Coupe Competition - ex.

X3 F25 35i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

po 335is ( truskawie ) i wielu miesiacach poszukiwań w końcu wpadło M6 F06 gran coupe competition w kolorze san marino :)

Gratulacje. TO PONY czy jakiś inny egzemplarz?

Opublikowano

Gratulacje. TO PONY czy jakiś inny egzemplarz?

inny :)

Golf IV 1.9 tdi - ex

E60 530xd - ex

Panamera 970 - ex

e92 335is - ex

A4 B9 2.0T - ex

F36 430i - ex

M6 F06 Gran Coupe Competition - ex.

X3 F25 35i

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć!

Od 3 miesięcy szczęśliwy jak dziecko posiadacz M4 F82 Competition w kolorze San Marino Blue

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z innej beczki - czy znacie może kogoś, kto chce sprzedać mega zadbane M5 F10? ;)

Szukam już od jakiegoś czasu i jest dramat z dostępnością w PL. Zostaje prawdopodobnie tylko kierunek DE albo Japonia.

Opublikowano

Ja się noszę z zamiarem (od ponad roku :mrgreen: ), ale decyzji jeszcze nie podjąłem.

Na otomoto po wybraniu opcji "bezwypadkowe", jest ich całe 6 sztuk :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja się noszę z zamiarem (od ponad roku :mrgreen: ), ale decyzji jeszcze nie podjąłem.

Na otomoto po wybraniu opcji "bezwypadkowe", jest ich całe 6 sztuk :D

Ta, znam wszystkie, w tym taką, która jest oznaczona jako bezwypadek, a sprzedający wysłał mi zdjęcia, jak ASO wstawialo ćwiartkę z tylu ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ASO ćwiartkę :?: Raczej poszycie...

Według opisu sprzedającego wstawiany był cały element - lewy tył z odcięciem przed dachem. Mam na mailu fotki jak na podnośniku widać półoś o tyłu, bo niewiele tam z niego zostało ;)

Szkoda, bo to był mój ulubiony konfig (czarny lakier z jasną skórą) i niski przebieg.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega wyżej fotki dostał i może ocenic sam :)

Co do M - nikt nie chciał mi sprzedać zadbanej M5 F10 z niskim przebiegiem, więc kupiłem M6. Wybrałem wersje bez dachu, bo paliwo drogie, to trzeba było na czymś oszczędzić, wiadomo ;)

Przyznam, że zastanawiałem się na M4 CS jeszcze, ale jakoś nie mogę się przekonać do ceny tych aut w PL. Niemniej byłem pod wrażeniem komfortu jazdy, w tym komfortu samych siedzeń - w recenzjach mówią/pisza, że CS wersje są wygodniejsze i nigdy nie zwracałem na to uwagi, a tutaj M4 CS a M4 Comptetiion to dla mnie jak dla światy były.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To gratulacje zakupu M6 :D

Japonia, czy Europa?

Dzięki, bardzo fajne auto, jestem mega zadowolony. Europa, na Japonie patrze pod kątem starszych aut, te nowe nie są dla mnie jakimś łakomym kąskiem - drogie, nie zawsze odpowiednio zadbane (adekwatnie do ceny).

Opublikowano
Kolega wyżej fotki dostał i może ocenic sam :)

Co do M - nikt nie chciał mi sprzedać zadbanej M5 F10 z niskim przebiegiem, więc kupiłem M6. Wybrałem wersje bez dachu, bo paliwo drogie, to trzeba było na czymś oszczędzić, wiadomo ;)

Przyznam, że zastanawiałem się na M4 CS jeszcze, ale jakoś nie mogę się przekonać do ceny tych aut w PL. Niemniej byłem pod wrażeniem komfortu jazdy, w tym komfortu samych siedzeń - w recenzjach mówią/pisza, że CS wersje są wygodniejsze i nigdy nie zwracałem na to uwagi, a tutaj M4 CS a M4 Comptetiion to dla mnie jak dla światy były.

Też obecnie poluję na M4 CS ale racja, jest ich obecnie jak na lekarstwo i stoją 2 sztuki w rozsądnym stanie ale za spore kwoty :D

Miałem okazję kupić w maju prawie nie używane M4 CS w kolorze frozen blue z przebiegiem 6k i wydechem akrapa , kierownicą M Perf za 270k netto do lekkiej negocjacji i zrezygnowałem ... :mad2: Nie wiem czemu , do dziś jestem na siebie zły :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem okazję kupić w maju prawie nie używane M4 CS w kolorze frozen blue z przebiegiem 6k i wydechem akrapa , kierownicą M Perf za 270k netto do lekkiej negocjacji i zrezygnowałem ... :mad2: Nie wiem czemu , do dziś jestem na siebie zły :evil:

To chyba wiem którą, jak się odezwałem z pytaniem o dostępnośc oferty do salonu, to od razu pokazali drzwi - sprzedana :D

Opublikowano

Jak oferta dobra to CS znika w 5 min.

Prawdziwa okazja pojawiła się chyba w okolicach lutego/marca tego roku, M4 CS z przebiegiem 20k chyba, kolor San Marino, pełna folia na całym aucie , mega zadbana i wystawiona za ... 282k brutto...

Oferta zniknęła po kilku dniach, nic dziwnego :D