Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie.Jestem nowy na forum,więc kłaniam się nisko.Do niedawna użytkowałem przez 3 lata e36 coupe,320i.Teraz przyszła pora na kombi e46,bo powiększyła się rodzinka...Moje pytanie brzmi: Czy można zweryfikować przebieg(jego autentyczność) w tym modelu.Chciałbym kupić nie starszego niż 7 lat diesla z przebiegiem do 150tys.Wiem,że to trudne do znalezienia,jednak chcę zapłacić ok 10 000 EUR, a w tych cenach myślę,że jest szansa.Wiem,że przy tym przebiegu nie powinienem mieć problemów z wtryskami,czy turbiną...Czy badanie komputerowe wykaże grzebanie w liczniku,zmianę ustawienia wtrysków,wypinanie kostek itp.,czy raczej trzeba liczyć na swoje umiejętności i na to,że nie kupi się auta z przebiegiem 300tys.,które pokazuje 130(jak większość w ogłoszeniach :duh: ).Proszę o info,dzięki, :)
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano

Nie, sprawdzenie autentycznosci przebiegu nie jest mozliwe. Pomimo faktu ze jest on zapisywany nie tylko w pamieci licznika, ale i w module swiatel, kluczyku itp, dobry fachowiec jest w stanie zapis zmienic wszedzie i nie zweryfikujesz tego.

Szansa jest regularnie prowadzona ksiazka serwisowa, poparta rejestracja wizyt w ASO do sprawdzenia po nr VIN. Chociaz widzialem juz takie numery ze ktos kupował auto z zamiarem przejechania wielu tys, km i szybkiej sprzedazy auta i celowo dogadywal sie z osoba w serwisie by wbijala mu przeglady i wizyty do kompa z zafalszowanym przebiegiem (robil 20 tys, wpisywal ze 10). Potem wystarczylo zrobic korekte na liczniku z 200 tys km, na 100 tys, w ksiazce ostatni wpis byl na 100tys i w kompie ASO tez na 100. Jedynie zagubiona karteczka olejowa, ktora znalazla sie gdzies na oslonie silnika zdradzila sprzedawce :)

Opublikowano
Tez sadze ze niemozna,teraz ludzie takie czary robia ze niemozna dojsc...Jedyne co zostaje to patrzenie na starcie pedalow,kierownicy,foteli i roznych plastikow.Najlepiej z takim autem podjechac na stacje diagnostyczna,sa to juz niemale pieniadze wiec jezeli sie straci 200 zl to sie nic nie stanie a czlowiek bd spokojniejszy:)
Opublikowano
Tez sadze ze niemozna,teraz ludzie takie czary robia ze niemozna dojsc...Jedyne co zostaje to patrzenie na starcie pedalow,kierownicy,foteli i roznych plastikow.Najlepiej z takim autem podjechac na stacje diagnostyczna,sa to juz niemale pieniadze wiec jezeli sie straci 200 zl to sie nic nie stanie a czlowiek bd spokojniejszy:)

hahaa teraz zmieniają nawet to co wymieniłeś bo warto i tak im się to opłaca!!!! co za problem wymienić gałkę , pedały i kierownicę jak się ma jakiegoś angola na części....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Noszę się z zamiarem sprzedaży mojej buni, sadzę że mógłbyś być zainteresowany, więcej na PW.
Opublikowano
Dzięki za szczerą odpowiedż wszystkim,którzy się wypowiedzieli...Moje poszukiwania trwają...A co do małego bagażnika w touring to oczywiście racja,ale ja wożę czasem instrumenty,bo jestem muzykiem,a poza tym kombi zawsze łatwiej załadować,niż sedana.
Opublikowano
Noszę się z zamiarem sprzedaży mojej buni, sadzę że mógłbyś być zainteresowany, więcej na PW.

Nie wiem,gdzie mam szukać,sorry.Wytłumacz proszę.

Opublikowano
Krzystając z forum możesz wysłać prywatną wiadomość do użytkownika. Po zalogowaniu kliknij na nazwę użytkownika i w lewym rogu będziesz miał wiadomość do użytkownika.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego jezeli chcesz miec na 99% pewność bo na 100% to tak jak kolega pisal w salonie walki robia,ale jedyna sluszna droga jest prowadzona ksiazka serwisowa w autoryzowanym salonie do konca urzytkowania

Pozdrawiam