Skocz do zawartości

jak sprawdzic czy do pompki paliwa dochodzi prąd??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mianowice wymontowalem pompke zewnetrzna w bmw e30 2,7 poniewaz byla spoalona; Panowie w jaki sposób moge sprawdzic czy dochodzi prad do tych 2uch przewodow co odłączyłęm od pompki paliwowej?? :?: :?:
Opublikowano
Sprawdzisz za pomocą miernika, napiecie tam może nie być ciągle tylko w momencie załączania zapłonu lub podczas kręcenia. Jeśli nie masz miernika to domowym sposobem będzie żarówka wpięta w te przewody.
Opublikowano
tak tez myslalem chlopaki ale musialem sie upewnic:) a odnosnie żarówki to taka od swiatel drogowych moze byc czy moze jakas mniejsza np od latarki??
Opublikowano
jednak nie dochodzi prad do pompki... postanowilem podłaczyc ja na krotko (pod swiatła tylne) pompka normalnie pracuje podaje paliwo ale nie chce odpalic na benzynie...jak przełączam na LPG pali od razu a na benzynie nie pali.. co to moze byc??? jaka moze przyc tego przyczyna???
Opublikowano

przekaźnik sprawdź

jak pamiętam chyba środkowy (koło przepływki masz pod taką czarną osłoną) a jak się mylę niech mnie ktoś poprawi

Chociaż jak widzę masz etę więc nie jestem pewien czy przekaźniki są w tym samym miejscu

http://tnij.org/gsvg

włosy na głowie potargał wiatr :whistle:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=83461

Opublikowano

może najpierw zacznij od bezpiecznika nr 11. Jeśli jest ok, to przeczyść styki papierem ściernym. Niech inna osoba przekręca zapłon, a ty dotknij przekaźnik przymocowany obok gumy przepływomierza (musisz ściągnąć osłonę) powinien kliknąć.

http://i50.tinypic.com/6ykxlz.jpg

ewentualnie, jeżeli ma takie same oznaczenia jak inny w skrzynce bezpiecznikowej to je zamień

Opublikowano
kalafior miales racje to bezpiecznik nr 11 jest spalony...jak go wymienie to myslisz ze uda mi sie uruchomic samochod na benzynie bez problemu????
Opublikowano
udalo mi sie odpalic na benzynie ale jakos dziwnie pracuje przerywa i slabo wkreca sie w obroty... moze dlatego ze ponad rok wogole nie chodzila na benzynie..jak sadzicie czemu przerywa i sie nie wkreca na obroty?
Opublikowano
teraz wogole nie moge odpalic cos tam lapie na samym poczatku ale nie moze zalapac i wkrecic sie w obroty;/ co to moze byc?? moze zalewac swiece?? albo cos??
Opublikowano
tak tez bylo ale ja mam nowa pompke i paliwo podaje ale ciezsko pali na benzynie luknij wyzej co napisalem..
Opublikowano
Może wtryski się zapiekły (oby nie zatarły) albo zasyfiło ukł. zasilania? Ale tego nie jestem pewien, trochę zgaduję.
Opublikowano
co mam zrobic zeby bylo oki wszystko zeby pracowal norlanie zarowno na gazie jak i na benzynie?? zebym mogł normalnie jezdzic??
  • 3 tygodnie później...