Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To mój 1 post i z małym problemem.

Niedługo nabędę oczekiwane prawko no ale to tylko połowa szczęścia druga to auto oczywiście inny niż 318 nie wchodzi w grę.

No ale tu wchodzi mały problem.Mam 20 lat , stałe zatrudnienie 3 letnie odroczenie od wojska.Nie stać mnie na nie więc postanowiłem wziąść pożyczkę.Ale banki nie lubią ludzi bez odpełnionej służby wojskowej.

Każdy mi odmawia.Może znacie jakiś który by mi pomógł ?

Jeśli się boją że zostanę chwycony do woja to mogę mieć nawet kilku żyrantów z odpełnioną służbą.

Osoby które mogły by mi wziąść kredyt mają umowy na poniżej 3 lat a tyle ma wynosić czas spłaty więc to odpada.Kredyt ma mieć ok 10 000zł

Cały czas zdobywania prawka myślałem o tym że już niedługo będę miał swój skarb .A tu wszystko się zawaliło :cry2:

Proszę o pomoc

PS

mam nadzieję że ten post nie narusza jakiś zasad w przeciwnym wypadku proszę o odpowiedź "PW"

Z góry naprawdę wielkie dzięki i mam nadzieję do zobaczenia na drodze

Opublikowano

przede wszystim napisz jaką masz umowę o pracę ( czy na czas nieokreślony) i ile zarabiasz wg umowy. A jak już się wyspowiadasz, to myślę że coś znajdziemy. Jak nie chcesz się ujawniać przed US :norty: to daj te info na maila.

... i dlaczego 318??? Wiem że fajne, ale 6 garów.... :modlitwa:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

a wedlug mnie kupowanie jakiegoklowiek auta na kredyt to przerost formy nad trescia - rozumiem wziasc czesc pozyczki - 20-30%, rozumiem chec posiadania wlasnych 4ech kolek...ale samo kupno auta to nie wszystko - bmw to nie sa samochody ktorych eksploatacja jest tania - zastanow sie jeszcze raz czy aby twoja decyzja ma sens....np co zrobisz jak trzeba bedzie wrzucic w naprawe 1000-1500 pln i tym podobne wypadki ...

P.S. Jak juz bierzesz na kredyt :D to 320-325 po co pchac sie w 1.8....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Ja Ci radzę podobnie do kolegi Sarna1. Kupisz upragnione BMW na kredyt, wyprujesz sobie flaki do ostatniego grosza... a jak się samochód zepsuje to co zrobisz? będziesz lepił go plastrem? nie mówiąc już nawet o jakiejś głupiej błachej stłuczce, to było by dla Ciebie i samochodu zabójstwo. Na pierwszy samochód polecam fiata... uczy pokory.
Opublikowano

No cóz Panowie.Na umowie mam 1230zł biorę ok 950 także 300 na ratę a reszta na naprawę ;)

Co do pytanie to mam umowę na czas nieokreślony.

Wiadomą rzeczą jest wkładanie dodatkowych pieniędzy w auto ale naprawdę jestem w stanie sobie z tym poradzić.

A co do fiata to może i uczy pokory (zwłaszcza ten z "L" na dachu) ale nie miałbym żadnej przyjemności z jazdy autem które mi się nie podoba.

Prędzej czy później sam bym go rozbił aby móc się przesiąść do Betki

Co do auta to faktycznie myślałem nad 320

ale pewność będę miał dopiero z $$ w kieszeni

Opublikowano
to na ile ty chcesz ten kredycik wziąść jak chcesz 300 przeznaczyć na ratę :?: 5 lat :?:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
Zrobisz jak będziesz chciał, ale wg. mnie to trzy lata to kawał czasu. Co będzie jak (odpukać) beemka się rozbije? BMW to nie są najtańsze wozy w utrzymaniu i bardzo prawdopodobne jest, że nie wyrobisz się (oby tak nie było). Pomyśl np. o golfie II 1.6 diesel - jest naprawdę tani w utrzymaniu, a przecież wozu nie kupuje się na całe życie, na pewno będziesz miał kiedyś tą beemę.
Opublikowano

Może na całe życie nie, ale napewno na długą jego część :)

No i jak pisałem żadne inne autko nie wchodzi w grę

Bo jak mówią : miłość jest tylko jedna :mrgreen:

Opublikowano
Moim zdaniem wiele zależy od auta. Kiedy dwa lata temu kupowałem Calibrę 16V z 1992r. miałem podobne obawy, czy dam radę to auto utrzymać. Dużo ludzi mi odradzało, ze lepiej kupic jakieś małe, nowsze autko. Długo nad tym myślałem i jednak zdecydowałem się ją kupić. Jeżeli miałem kupować coś nie przyniesie mi radości z jazdy to wolałem nie mieć wcale auta. Calibrą jeżdżę już ponad 2 lata i mimo dużego przebiegu i swojego wieku sprawuje się niemal bezawaryjnie. Praktycznie koszty to jedynie benzyna + płyny, klocki, wymieniłem też końcówki drążków i łożysko oporowe. Jeśli ktoś dobrze trafi będzie zadowolony. Obecnie zmieniam auto na coś nowszego i jeśli wszystko dobrze pójdzie dobrze wkrótce będę miał E36 328i z 1996r., jeśli nie będę szukał dalej zadbanej 328i lub 325i, ewentualnie Audi A4 TDI.
Opublikowano
lepiej wez kredyt majac pomysl na biznes i sobie te pieniadze sam pomnozysz.. wziac pieniadze po to by wywalic je w studnie jaka jest kazdy samochod a im starszy tym studnia glebsza.. nonsens..

Wyjeles mi to z ust ! Popieram taki pomysl w 100% :)

Opublikowano
No cóz Panowie.Na umowie mam 1230zł biorę ok 950

no... to jednak ty odważny jesteś. Tak serio to myślałem, że trochę zarabiasz, a problemem jest jedynie służba wojskowa. Przy takich dochodach, to faktycznie będziez miał problem, ale tak jak już chłopaki pisali... nie wiem czy większego nie narobisz sobie kupując tą furę.

Jeśli jednak jesteś uparty...

Kredytu na samochód raczej na pewno nigdzie nie dostaniesz, chyba że już bezpośrednio w komisie - koszt!!! :mad2:

zostają ci w tej sytuacji tylko szybkie pożyczki gotówkowe, w jakimś mBanku, czy coś w tym stylu. Albo przez firmę pośredniczącą... oni biorą na siebie część ryzyka, więc jest dużo łatwiej niż w banku, ale też drożej - np. (tylko nie wiem czy to cała Polska - Chrobry) z tym że niestety... dają szybko, ale muszą z czegoś żyć, czyli ty płacisz. Ale za 10.000 w trzech setkach raty powinienieś się zmieścić...

Tylko za co ty go utrzymasz???

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
A barles jeszcze pod uwage ze samochod trzeba ubezpieczyc?Za sam twoj wiek niezle cie skubna po kieszeni. Mlody to niech placi...... :roll:
Opublikowano (edytowane)
chlopaki czemu odradzacie mu kupno bmw :roll: chlopak jest zakochany w bemkach tak jak wszyscyy tu :mrgreen: wiec jesli chce to niewidze problemu :twisted: przekona sie sam na wlasnej skórze co to znaczy bmw :roll: jeszcze zalezy w jakim kupi stanie ta bemke :roll: ale stego co widze chlopak jest napalony to moze mu ktos wcisnac niezlego szrotaaa podro :twisted: Edytowane przez tygrys
Opublikowano

3 lata na kredyt to podobno max co się opłaca.

należy też pamiętać, że auto na kredyt musi mieć OC+AC i tego sie nie uniknie. Stawki ubezpieczenia na BMW nie są małe + dodatek za wiek

Więc jeżeli na auto chcesz 10.000 + 3.000 OC+AC + 1.500 kosztów kredytu (to optymistycznie) to juz masz do spłaty prawie 15.000 zł i za rok znowu ubezpieczenie - więc rata nie 300 a bliżej 450 zł + paliwo

Ja odradzać nie mam zamiaru ale musisz policzyć wszystko

A o bonus:

Jeżeli nie bedziesz np. za rok spłacał kredytu bank wystawi auto za grosze na licytacje a różnice i tak będziesz spłacał mimo, że nie masz auta :twisted2:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg