Skocz do zawartości

320d nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po zamontowaniu wtrysku mam jeszcze raz jechać na sprawdzenie czy wszystko jest w porządku,co do tych pozostałych wtrysków to nie mam pojęcia
  • Odpowiedzi 89
  • Wyświetleń 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
no i wymieniłem wtryskiwacz nowy odpaliłem z plaka pojezdziłem troche rożnica prawie nie odczuwalna zostawiłem auto na 4godz po tym czasie chciałem znowu odpalić ale nie zagadała dodam że stoi w ogrzewanym garażu :cry2: mam też pytanie bo widze że mam po każdym postoju czyli już po tych 4 godz powietrze w tym przezroczystym weżyku co idzie od filtra paliwa do pompy wtryskowej i to nie na powrocie tylko na tym ktorym dochodzi paliwo do pompy czy u was też tak jest może sie zapowietrza i dlatego nie chce zapalać jak ktoś coś wie w tym temacie to niech napisze
Opublikowano
  • Autor
,

Opublikowano
  • Autor
,

Opublikowano
czyli kolega Arti rozwiązał nasz problem u mnie dzieje się dokładnie tak jak w twoim opisie łódziłem sie że to może jeszcze ten wężyk jest gdzieś nie szczelny co doprowadza paliwo do pompy szkoda będą koszty .Dzięki za pomoc kolego YOSHIMURA 01
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
,

Opublikowano
Jeszcze jak możesz to napisz jaki był koszt nowych wtrysków
Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
  • Autor
,

Opublikowano
Jak już pojeździsz trochę to napisz jak auto się sprawuje :wink:
Opublikowano
Czyli jednak VP44 nie padla :)
Opublikowano
  • Autor
,

Opublikowano

"Po naprawie zauważyłem, że silnik ZDECYDOWANIE LEPIEJ jeździ na odłączonej recyrkulacji. Przed naprawą nie odnotowałem żadnych dodatnich przyrostów, a wręcz przeciwnie nawet zamulenie silnika."

Czyli ERG masz zaslepiony?? A jednak...

Czemu z pod pompy bylo widac dym jak pisales -- >ciekawi mnie to.

Moze sam musze sie wtryskom przyjrzec. Dzis sprawdzilem wezyki podcisnienia i sa ok.

Opublikowano
  • Autor
,

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Wymieniłem 2 końcówki, ponieważ końcówka na uszkodzonym wtryskiwaczu sterującym była sprawna, to tylko mi ją przerzucili na jeden z trzech "zwykłych" wtrysków. Koszty:

-2x nowe końcówki BOSCH DLLA 145 P 748--> 197zł x2= 394zł

-nowy wtryskiwacz sterujący BOSCH (+ nowe jarzmo mocujące, + nowa podkładka "czterowypustkowa")--> 1000zł

-sprawdzenie/demontaż/czyszczenie/polerowanie/montaż/sprawdzenie/--> 4x15zł=60zł

-3x nowe podkładki BOSCH --> 9zł

RAZEM= 1463zł

Kolego możesz podać jakieś namiary na firmę która Ci to robiła?