Skocz do zawartości

320D jechalo stanelo nie mozna odpalic ..!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatam.

Mam problem auto stoi w garazu dzis wyjezdzam przejechalem ok 15km i normalnie na drodze podczas zmiany biegu z 3 na 4 auto stracilo moc po czym po chwili zgaslo i juz nie mozna go odpalic .:/ Silnik normalnie kreci kreci ale nie chce zaskoczyc ... nic nie bylo slychac zeby w silniku cos zazgrzytalo czy cos zaczeslo ..zwyczajnei wygladalo to tak jak by nie bylo paliwa tylko ze mam przeszlo polowa zbiornika. Mam juz auto u mechanika ale dopiero zajrzy w poniedzialek ...

Wydaje mi sie ze cos z pompa paliwa ... ale nie mam pojecia i licze na jakies wskazowki

pozdrawia

Opublikowano

MOże nie mam racji,ale ja na twoim miejscu przytrzymał bym auto do poniedziłaku ale w swoim garażu, :mad2: bo i w twoim garażu paliwo by odmarzło w przewodach,i nie musiał byś płacić dla gościa,który póżniej coś wymyśli i skroi kilka stów

nie mówię na pewno ale w 99% to jest ta przyczyna u mojego kumpla w vw było tak samo,myślę zę nie na każdej stacji jest zimowe paliwo,paliwo dobrej jakośći,

Opublikowano
byc moze ale stalo w garazu i wyjechalem z niego przejechalem 15 km ... i stanelo a pozatym mam przeszlo polowa baku wiec w takiej ilosci zeby paliwo zamarzlo to musialo by byc -30 chyba i stac by auto musialo pare dni na dworze a nie w garazu ...:/
Opublikowano

pompa wtryskowa padła a raczej przegrzewający się moduł elektroniczny boscha. zmora vw/audi , opel i bmw.

szykuj kase na regeneracje pompy VP 44, od 1000 zł w góre.

pozdr.

Opublikowano
Kolego mialem ten sam problem tzn. podczas jazdy auto zgaslo i nie odpalilo jak sie okazalo padla pompa paliwa...koszt naprawy powyzej 1500 zl.
Opublikowano
Kolego miałem prawie identyczny przypadek przy zmianie biegu z 2 na 3 przy 3 tyś obr. bunia zgasła :cry: rozrusznik kręcił a autko nie odpaliło... po diagnozie okazało się że podła pompa wtryskowa a dokładniej jakiś tłoczek w niej oraz elektronika .Nie bawiłem się w jakieś okazje na allegro pompy za ok 1500 zł nie wiadomo jaki przebieg i wogóle . pompę zregenerowałem na częściach boscha z roczną gwarancją i mam spokój łączny koszt ok 3 tyś zł (montaż demontaż pompy, ustawienie jej ,czyszczenie baku, wymiana filtra paliwa ) bunia miała przebieg o ile dobrze pamiętam ok 194 tyś a u Ciebie jaki jest przebieg?
Opublikowano

Ludzie przestańcie przedstawiać jakieś dziwne teorie.

Kolego sprawdź przede wszystkim czy masz paliwo w tej części baku w której jest pompa paliwa, jeśli tak to ściągnij wężyk , który podaje paliwo do silnika i załóż jakiś swój, wsadzając drugi koniec do bańki, przekręć kluczyk i sprawdź czy paliwo w ogóle idzie, bo to ,że pompa chodzi w sensie, że ją słyszysz ,nie znaczy, że działa. Sprawa wyciągnij filtr paliwa i spójrz ile jest paliwa w zbiorniczku, jeśli na dnie to dolej paliwa do zbiorniczka zakręć , pokręcisz trochę i auto powinno odpalić.

Siła i Honor
Opublikowano
...bunia miała przebieg o ile dobrze pamiętam ok 194 tyś a u Ciebie jaki jest przebieg?

:lol: :lol: :lol: :mlotek:

Zbir
Opublikowano

witam ja bym stawiał na pompe wtryskową nawet jesli by poszła pompa w baku to komp by wszedł w tryb awaryjny pompa wtryskowa jest sama wstanie pobrać paliwo z baku żeby dojechać do najbliższego warsztatu --W TRYBIE AWARYJNYM

pompa paliwa z baku daje cisnienie tylko 1 bar

Opublikowano

Bez sprawnej pompy paliwa - tej w baku auto nie odpali, nie mowa o jakiejś jeździe !!!

Podepnij kompa i sprawdz czy DDE zapisał jakieś usterki.

Opublikowano

jak jechało auto to może być z problem z pompą wtry6skową miałem taki sam problem je żeli jest to beemka 136 koników na pompie VP 44 powyżej 220tkm tak śię może wydarzyć :?

tak niestety jest bardzo duży wpływ na zużycie pompy jak i wtrysków ma jakość paliwa pozdrawiam :oops:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
jeszcze dwa słowa do tematu u mnie komp pokazal awarię zaworu odcinającego w pompie nic nie wykobinujesz samemu do tego potrzebny jest stół diagnostyczny koniec kropka a samemu to można se podłubać :nienie:
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
WITAM jeżeli masz mniej niż 15 litr w baku to na walniętej pompce paliwa w baku też odpalisz ( z trudem) ale odpalisz _ w tej przypadłosci pompa wtryskowa jest sama pociągnąć paliwo ( ale w takim przypadku żywotność pompy wtryskowej dużo się zmniejsza ) będziesz miał wiecej niż 15 litr już nie odpalisz -- sprawdzone
Opublikowano
Witam pompa wtryskowa padla 2500zl regeneracja i roczna gwaranja :)

Pozdrawiam

chciałbym mieć taką regenerację już za sobą ... :lol: a tak nie wiem czy u mnie już ktoś regenerował czy nie .... a jeżdżąc gdzieś dalej to trochę strach , a w tym roku mam w planach Włochy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
No dokladnei ja do jesieni i sprzedaje wymieniam na nowsze E90 mysle 2006 rok ... :D Myślałem ze bd bezawaryjnie no ale 2 lata minely i pompa poszla no ale trudno ... jedno dobrze ze to na miejscu mi padlo a nie za granica gdzies Austria Niemcy Dania ... :/ tam koszty byly by kolosalne ... a tak w 3tys sie zmieszcze :)