Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich którzy się orientują i potrafią poradzić:)

Posiadam Bmw E39 z silnikiem M52MTU wybieram się teraz do Polski i zastanawiam się nad montażem Lpg tylko pozostaje kwestia tego jaka instalacje zamontować i dlatego pytam tu na forum.

Fakt ze do pracy dziennie w jedna strone robie 10km to nie ma co sie oszukiwac skoro sekwencja załancza sie przy 75 stopniach ze to troszke bezsensowne i kolega powiedział zebym zobaczył czy da rade załozyc u mnie Instalacje na Blosie bez sekwencji czy ktos wie cos i moze poradzic???

A jesli sekwencje to jakiej firmy polecacie??? zeby mi to posłuzyło troszke.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sekwencja może przechodzic na gaz juz przy 35 stopniach.

Przy 75 to jakaś fatalna regulacja. :duh:

W żadnego blosa bym się nie bawił w tym silniku.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Załóż pełną sekwencje - nie baw się w półśrodki !!! to jest na krótka metę !! Zapłacisz 3 tysia i przynajmniej spokojne sumienie ze nic Ci sie nie spitoli po drodze. Ja mam ZENITA na wtryskach valteka i jestem zadowolony. A co do temperatury załączania to na pewno jest niższa niż 75 C.
Opublikowano

Ja też polecam wtrysk ....mam u siebie Stag 300 + wtryski Valtek + butla w kole 55litr + wlew gazu przy wlewie paliwa całość koszt 2700pln

Mam tą instalkę od pół roku i nie narzekam...

Co do temp. załączenia możesz sobie ustawić jaka chcesz ja mam np.40stopni

Opublikowano

Więc wypada postawić na Sekwencje.Tylko że na jaką konkretnie?Czy zamontować troszkę tańszą np od BRC i zainwestować troszkę więcej w wtryskiwacze?Mam zamiar wrzucić butle duża jakąś 70l ponieważ na codzien żyję w Uk i tu z stacjami gazowymi nie jest tak dobrze jak w Polsce.

Więc zdecyduję się na sekwencje tylko jeszcze nie wiem dokładnie jakiej firmy zeby jakiegos szajsu nie wrzucić.Propozycje proszę.

Opublikowano

Tak jak wczesniej napisałem mam butlę 55 i przestawiłem pływak ze wchodzi mi 48gazu...

Duża butla nie jest wcale tak dobra ponieważ bardzo szybko padają tylnie amortyzatory jak załaożysz za duża ( obciążenia robi swoj)

W E34 miałem butle 80 wchodziło mi gazu 55-57litr, niestety przy takiej butli po około 1roku padły amortyzatory ( a jeżdże z regyły sam lub z jednym pasażerem...

Więc przemysl sprawę...

Jak będziesz potrzebował info jak przestawić pływak to pisz to wytłumacze ( nie jest to trudne)