Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. Mam pytanko co oznacza funkcja code w menu glownym na ekranie. Bylem u magikow ktorzy powiedzieli zeby lepiej w to nie wchodzic bo jak cos pojdzie nie tak to zostanie tylko laweta i serwis.czy to jakas blokada komputera, jesli tak to jak znalezc kod.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

A czy to nie jest czasem tak samo jak w e38 bez navi? Gdy włączymy zapłon, a następnie wciśniemy BC na konsoli MID to pojawia się fukncja CODE...

jak wciśniesz CODE a następnie SET, to pojawia się pole na 4 cyfry... Wpisujesz taką sekwencje cyfr jaką chcesz i wciskasz ponownie SET.

Teraz przekręcasz kluczyk do pozycji 0, czyli wyłączasz zapłon (kontrolki).

Od teraz twój samochód nie odpali dopóki nie wpiszesz kodu który wpisałeś wcześniej. (wpisanie kodu , wciśnięcie SET)

To jest taki immobiliser na kod. Sprawdź... wszystkie funkcje są dla ludzi. Swoją drogą, jeśli mam rację to "niezłych" magików odwiedziłeś :wink:

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

swoją droga metoda prób i błedów moim zdaniem nie jest tu na miejscu :nienie: jak nie jestes 100% pewien to lepiej nie grzebac bo moze to wiele kosztować

jak coś zablokujesz i nie odpalisz a tym gorzej jak póżniej nie znajdziesz magika co to odkręci

Opublikowano
Zajrzyj do instrukcji - tam jest wszystko opisane - nie jest to żadna tajemna funkcja. Jak się zapomnij kod itp., to można to obejść, ale trochę to potrwa i narobi trochę hałasu ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
swoją droga metoda prób i błedów moim zdaniem nie jest tu na miejscu :nienie: jak nie jestes 100% pewien to lepiej nie grzebac bo moze to wiele kosztować

jak coś zablokujesz i nie odpalisz a tym gorzej jak póżniej nie znajdziesz magika co to odkręci

odkręci to magiczny klucz płaski do luzowania klem akumulatora ;) 15 minut i w droge... Z resztą Tak jak mówił Sebast zajrzyj do instrukcji, ALBO posłuchaj się "magików" :wink:

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

Dzieki panowie.Postaram sie jakos przetlumaczyc te instrukcja z niemca na polski chyba ze jest gdzies dostepna przynajmniej angielska.

PS.czasami ten code swieci sie na czarno a czasami na bialo a jeszcze nic nie ruszalem.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

W poz. I stacyjki jest biały, bo wtedy można zmieniać to ustawienie, w poz. II już nie - to też jest napisane w instrukcji.

Podaj mail-a, to Ci prześlę instr. do E38 po angielsku (po polsku mam "papierową", ale narazie zeskanowałem bardzo niewiele ;) ).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Odgrzebuję ten stary temat bo przebijając się przez instrukcję po niemiecku trochę nie do końca wszystko rozumiem - czy ktoś byłby tak miły i podesłał mi na maila instrukcję do E38 w j. angielskim (+ instrukcje do tel i navi)?

Opublikowano

Witam wszystkich

Boze jedyny skad ty tych magikow wzieles??

Funkcja ta ma za zadanie zablokowac zaplon kiedy wpiszesz kod aby ktos kto przykladowo wlamie sie do twojego autka nie mogl nim nigdzie pojechac .I jak wyzej juz kolega to opisal wpisac kod kluczyk na pozycje 0 aktywuje po ponownym wlozeniu i przekreceniu kluczyka trzeba podac kod ktory wczesniej wpisalismy aby odpalic .Przydata rzecz szczegolnie w Polce.Pozdrawiam

Opublikowano
I jak wyzej juz kolega to opisal wpisac kod kluczyk na pozycje 0 aktywuje po ponownym wlozeniu i przekreceniu kluczyka trzeba podac kod ktory wczesniej wpisalismy aby odpalic .Przydata rzecz szczegolnie w Polce.Pozdrawiam

Mi właśni ten kod narobił bałaganu na wczasach. Wsiadam do auta a tu nagle mi monitor "szlak trafił" bo się zespuł. Auto czekan na podanie CODU a ja nie wiem co i jak !

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Jesli auto ma duze navi i padnie monitor to kod mimo to wyswietlany jest na wyswietlaczu w liczniku w momencie przekrecenia kluczyka , nie wiem jak to u ciebie sie podzialo ale u mnie tak wlasnie jest wiem bo swego czasu tez mialem awarie monitora.
Opublikowano
I jak wyzej juz kolega to opisal wpisac kod kluczyk na pozycje 0 aktywuje po ponownym wlozeniu i przekreceniu kluczyka trzeba podac kod ktory wczesniej wpisalismy aby odpalic .Przydata rzecz szczegolnie w Polce.Pozdrawiam

Mi właśni ten kod narobił bałaganu na wczasach. Wsiadam do auta a tu nagle mi monitor "szlak trafił" bo się zespuł. Auto czekan na podanie CODU a ja nie wiem co i jak !

Olejus używaj funkcji :search: bo juz było o tym!

Odłaczasz aku na 5 min następnie odczekaj 10 minut i auto mozesz odpalić!

Opublikowano
Jesli auto ma duze navi i padnie monitor to kod mimo to wyswietlany jest na wyswietlaczu w liczniku w momencie przekrecenia kluczyka , nie wiem jak to u ciebie sie podzialo ale u mnie tak wlasnie jest wiem bo swego czasu tez mialem awarie monitora.

Niestety miałem przez długi czas "bad pixel" ale takie że tylko delikatnie przebieg widziałem.

Odłaczasz aku na 5 min następnie odczekaj 10 minut i auto mozesz odpalić!

Teraz też już o tym wiem. Kiedyś nie wiedziałem i przede wszystkim to nie ja zadałem pytanie to tym samym use serch nie był mi potrzebny.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

ja tez mialem problem z tym codem.bawilem sie kiedys komputerem w e39(bez navi ale z duzym komputerem)kliknelem funkcje code a potem wpisalem 4x zero.no i sie zaczelo.przekrecam kluczyk zeby odpalic auto a ty NIC.wyskoczyl komunikat wpisz code.wpisalem 4xzero i dalej nic.probowalem na wszystkie sposoby w roznych pozycjach wpisywalem kod probowalem wpisywac inny cody np 1111,lub12345.nic nie pomoglo,nie moglem odpalic auta.obdzwonilem wszystich znajomych mechanikow gosci od alarmow i nikt nie wiedzial co z tym zrobic.meczylem sie z tym ponad 1,5 godziny,w miedzy czasie klikajac rozne funkcje w komputerze jednoczesnie co chwila wpisujac te cztery zera ktore ustawilem na poczatku i co chwila probujac odpalic auto.wkoncu przyszedl taki moment ze udalo mi sie auto odpalic,szczerze mowiac sam nie wiem jak.jakims cudem odpalilo(moze komputer zwariowal)sam nie wiem.wiem tylko ze jak widze ta funkcje na komputerze to przechodza mnie ciarki bo wiem ze jakbym przycisnal ten przycisk to mialbym znowu problem z odpaleniem mojego auta.

przyznam szczerze ze chetnie urochomilbym ta funkcje w samochodzie bo moim zdaniem jest bardzo przydatna.

JEZELI KTOS SIE NA TYM ZNA TO PROSZE O INSTRUKCJE JAK PRAWIDLOWO UROCHOMIC FUNKCJE CODE A W RAZIE CZEGO JAK JA WYLACZYC.czy odlaczenie akumlatora na klika minut wystarczy???

prosze o rade

pozdrawiam