Skocz do zawartości

320d Powazna usterka przesal jechac ;(

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie koniecznie cała klapka, mógł sam nit wpaść i super bałaganu narobić,

Oj jak ja się cieszę że wywaliłem te super klapki,

Koledze bardzo współczuję, mam nadzieję że uda się to naprawić jakimiś małymi kosztami.

Pozdrawiam
Opublikowano
Tanim kosztem to niestety można benzynowego VW naprawić, a nie diesla do którego po silniki listy społeczne się spisuje.
Opublikowano
hunter a twoje klapki w 2.0D trzymaly sie "mocno" czy juz byly objawy na nitach? nie wiem przy jakim przebiegu wywalic....

Wywal od razu, żebyś po fakcie nie żałował.

Czytam forum i pojawia się coraz więcej tematów dotyczących nieszczęsnych klapek...

Ja jak tylko znajdę chwilę wolnego w tygodniu to je usunę. Aktualnie i tak jeżdżę Audi, więc głowę mam spokojną ;)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie te klapki trzymaly sie bardzo mocno. Jednak mam swiadomosc ze te klapki wpadaly przy roznych przebiegach i podobno potrafily wpasc nawet przy 100tys . Jakub gdzies widzialem na forum czlowieka co szuka siknika 3.0i _ tlok mu jakos bokiem wyszedl i troche sie chlop zdenerwowal .
Pozdrawiam
Opublikowano
no wlasnie z tego co pamietam to drugi przypadek na forum, ze komus klapka odpadla w 2.0D 150km. chyba poczekam do 300 tys km i wtedy je sprawdze. - odpukac w niemalowane!
Opublikowano
a ja mam pytanie jak ona wpada do cylinda skoro musi przez zawor a otwor zaworu mniejszy niz klapka chyba. Nit to rozumiem.
Opublikowano
Niedawno wymieniałem świece u siebie i niestety zmuszony byłem wywalić jedną z klapek , normalnie ośka pękła i już sobie gnida wisiała , nity na szczęście były oba , to mówicie WYWALAĆ to cholerstwo ??? za co są one odpowiedzialne , jakaś turbina nie dostaje po tym zabiegu bardziej ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niedawno wymieniałem świece u siebie i niestety zmuszony byłem wywalić jedną z klapek , normalnie ośka pękła i już sobie gnida wisiała , nity na szczęście były oba , to mówicie WYWALAĆ to cholerstwo ??? za co są one odpowiedzialne , jakaś turbina nie dostaje po tym zabiegu bardziej ???

Warto to przeczytać

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=55225

Pozdrawiam
Opublikowano
serdeczne dzięki " hunter" za wyczerpujący temat , teraz to napewno klapki idą OUT , zaślepki postaram się ściągnąć z IRL lub ANGLII . :cool2:
Opublikowano
serdeczne dzięki " hunter" za wyczerpujący temat , teraz to napewno klapki idą OUT , zaślepki postaram się ściągnąć z IRL lub ANGLII . :cool2:

bastars, jak będziesz wiedzaił coś o tych "zaślepkach" made in UK to daj wcześniej znać. Ja również byłbym chętny.

Lepsze to niż kombinowanie z wkrętami czy śrubami i nakrętkami.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Witam.. czy takie klapki znajdują się w 330d ? też jest taki problem?
widzę , że masz 330 z 2000 roku to wydaje mi się ,że przed liftem ich nie było .
serdeczne dzięki " hunter" za wyczerpujący temat ' date=' teraz to napewno klapki idą OUT , zaślepki postaram się ściągnąć z IRL lub ANGLII . :cool2:[/quote']

bastars, jak będziesz wiedzaił coś o tych "zaślepkach" made in UK to daj wcześniej znać. Ja również byłbym chętny.

Lepsze to niż kombinowanie z wkrętami czy śrubami i nakrętkami.

zaślepki są do kupienia bez problemu , koszt za 4 szt to około70 Funciaków tylko trzeba znać ich rozmiar.