Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
słuchajcie no mądre głowy tak jak juz powiedziałem to nic mi nie pociśli ponieważ nikt mi tego nie wciskał ani nie wmawiał SAM sobie przeczytałem i chciałem sprawdzić i zapytac czy to prawda a wy tu jakies cyrki odstawiacie i okładacie epitetami... nieładnie... :naughty:
howgh!
Opublikowano
W mojej E-36 działa to idealnie.

Tak jak opisane przytrzymac przycisk pppod predkościomerzem i włączyć stacyjke na 2 pozycje i po chwili puścić przycisk.

Ukazuje sie wtedy oryginalny stan licznika od kiedy tylko autko opusciło fabryke.

Pozdrawiam

W E34 tak nie działa. Ja, jak sprawdzam samochód to wyjmuję komputer sterujący i podłączam do wulbulatora. Odpowiedni program i odrazu wychodzi prawdziwy przebieg.

Jeszcze jedno. Ze zwykłym wulbulatorem nie zawsze chce się połączyć. Polecam wulbulator z przyczłapami.

W nowych teoretycznie tak, a praktycznie przeważnie nie - każdy lepszy "cofacz" zrobi tak, że nie nawet komputer serwisowy tego nie pokaże.

Dokładnie tak jest. Jeżeli jedna osoba wymyśli jakieś zabezpieczenie, to druga je ominie.

Bądźmy poważni. Przecież po samochodzie widać przebieg. Inna sprawa, że ja bym wolał kupić serwisowany samochód z przebiegiem 300 kkm, niż samochód bez historii z wynikiem 100 kkm.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

ktoś kiedyś napisał "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi".....

:norty:

howgh!
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E34 tak nie działa. Ja, jak sprawdzam samochód to wyjmuję komputer sterujący i podłączam do wulbulatora. Odpowiedni program i odrazu wychodzi prawdziwy przebieg.

Jeszcze jedno. Ze zwykłym wulbulatorem nie zawsze chce się połączyć. Polecam wulbulator z przyczłapami.

Wreszcie udało mi się dorwać schemat wulbulatora! Zrobiłem, zaprogramowałem E34PROM'a i działa. Najlepsze jest to, że pokazał mi prawdziwy przebieg mojego auta aktualnego (zgadza się ze stanem na liczniku) i... poprzedniego. Okazało się, że w poprzedniej E34 ktoś dołożył prawie 70000km (właścicielem był starszy Niemiec, który jeździł tylko w poniedziałki rano po bułki i nikt mu nie chciał uwierzyć, że auto ma taki niski przebieg, to podwyższył i auto poszło)! To jest rewelacja. Nie mogłem niestety zmienić przebiegu oryginalnego u mnie, bo... no właśnie - nie mam przyczłapów. Popracuję jeszcze nad tym.

(odgrzałem temat i czekam na kolejne bajki o prawdziwych przebiegach)

Kai
Opublikowano
taaaa- takich postów to się nie usuwa- a zdaje sie ,ze nie wnosza wiele do tematu , ktory notabene i tak powinien zostac zamkniety- tyle odnosnie zasmiecania forum
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
taaaa- takich postów to się nie usuwa- a zdaje sie ,ze nie wnosza wiele do tematu , ktory notabene i tak powinien zostac zamkniety- tyle odnosnie zasmiecania forum

Dlaczego zamknięty. W tym temacie jest jasno napisane na temat prawdziwego przebiegu w BMW.

Gdyby KAŻDY, kto szuka tych wiadomości skorzystał z :search: zamiast robić nowy temat, to forum byłoby mniej zaśmiecone. Niestety pojawiło się ostatnio parę sztuk nowych tematów, właśnie o tym.

Pozdrawiam.

BTW, co myślisz na temat wulbulatora?

Kai
Opublikowano
:shock: słuchajcie Chłopaki , ja starej daty jestem i nie znam się na bobulatorach, bajgulatorach, wulbulatorach ...po prostu przytłaczają mnie te wszystkie zdobycze najnowszej techniki ... :8)
Opublikowano

Jak widać na załączonym obrazku to co napisałem to faktycznie prawda :norty:

"ktoś kiedyś napisał "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi".....

"

p.s. niektorym to głupota uszami wycieka ale przynajmniej jest sie z kogo pośmiać :norty:

howgh!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.