Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiem w stylu Gr-a niekwestionowanego bajkopisarza i interpretatora wszechwidzącego o tym co każdy wie i myśli

w zasadzie nie chce mi się z tobą gadać

Weź się w końcu zdecyduj.

Po co mnie wywołujesz , po co się na mnie powołujesz człowieku , powołuj się na swoich kolegów , rodzine itd a odemnie trzymaj się zdaleka modku <- OSTRZEŻENIE, dawno skończyła się taryfa ulgowa

A całego OT kasuję

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Puszczenie bączka przy mocniejszym przyspieszaniu to moim zdaniem nie usterka tylko natura diesla bez DPFa- ludzie przyzwyczajeni do "elastyczności" diesla po prostu wciskają głebiej gaz a że robią to na 5tce przy 60-70, to komp podaje więcej paliwa tyle że brakuje w pierwszej chwili powietrza do jego spalenia więc wylatuje chmurka.

Natomiast jak regularnie kopci w całym zakresie obrotów to moim zdaniem jest usterka/awaria itd, ale można z nią jeździć, tylko jak długo? :duh:

Nie no bez jaj. Silnik roku wszechświata , naszpikowany czujnikami pozwoli na to aby komputer był tak głupi żeby przedawkować?

Wtryski leją, egr uszkodzony, przepływka do bani lub po prostu zapchany filtr powietrza... i tyle...

ekspertem vel specjalistą :mrgreen: od diesli nie jestem, to tylko moje zdanie.... może niech takowy się wypowie. A Bax pytał chyba ogólnie a nie o M57N w szczególności ;)

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie to z tylko rannych obserwacji to wychodziło tak: jedzie przede mną A6 ofcourse 1.9tdi :mrgreen: , obojętnie czy jedzie po płaskim czy pod górke kopci nonstop, ale jak zaczeło wyprzedzać na lekkim wzniesieniu "eLke" to znikło w kłębach dymu :lol: , jade dalej trafiam na E46, stoimy na światłach, koleś jak ruszył to pomyślałem że to nie diesel tylko jakiś parowóz opalany węglem. :mrgreen: Tak się zastanawiam czy ludzie tego nie widzą, czy widzą i ignorują.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak się zastanawiam czy ludzie tego nie widzą, czy widzą i ignorują.

Albo albo :norty: Ja tam się patrzę przed siebie a nie ciągle we wsteczne lusterko :cool2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

wam ciężko zrozumieć że w dieslu następuje tak zwany "odkurz " czyli cała sadza która się zebrała w układzie wydechowym przy mocniejszym wciśnięciu gazu wylatuje ......

ale jak już kopci na czarno non stop przy wciśnięciu gazu to jest to usterka....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
co jeszcze mi padnie po 200 tys w dislu :)

Nie masz szans na taki przebieg :)

powiedz to właścicielom M57 którzy mają po 500-600 tysiecy. maja druga turbine i czesto drugi komplet wtryskiwaczy, ale sam silnik nie wykazuje zadnych sladow zuzycia.

btw, pozdro z włoch, trasa 1374km, średnie spalanie na całej trasie autostradami z prędkościami średnio 140km/h:

6.3l - 330d M57

4.5l - 320d M47TU

Jakub :) w poprzednim roku Chorwacja, Słowacja , raich , Polski nie licze i ponad 5 tys zrobione, średnie spalnie 6,5 l :)

w tym roku już zaliczona słowacja a na wakcje to własnie się zastanawiam nad Włochy lub Bułgarią ale napewno lekko 3 tys zrobie :) spalanie jak zawsze w dislu - po prostu małe , może i na codzień dużo km nie robie za to wekendy i urlop robie sporo :) combo odpoczywa :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wam ciężko zrozumieć że w dieslu następuje tak zwany "odkurz " czyli cała sadza która się zebrała w układzie wydechowym przy mocniejszym wciśnięciu gazu wylatuje ......

ale jak już kopci na czarno non stop przy wciśnięciu gazu to jest to usterka....

Zgadzam się z TC- jak depnę raz po okresie spokojnej jazdy to gubię chmurkę a potem już raczej czysto.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Zgadzam się z TC- jak depnę raz po okresie spokojnej jazdy to gubię chmurkę a potem już raczej czysto.

A nie lepiej wezwać kominiarza? Ja tak robię po sezonie....

Opublikowano

człowieku czy Ty cokolwiek konstruktywnego napisałeś w tym wątku oprócz jakiś głupich , niepotrzebnych wstawek???

gdyby Rado rzucał takimi wstawkami od razu dostałby ostrzeżenie.....

Chiptuning Łódź

• Członkowie klubu
Opublikowano
człowieku czy Ty cokolwiek konstruktywnego napisałeś w tym wątku oprócz jakiś głupich , niepotrzebnych wstawek???

A nie lepiej się uśmiechnąć do takiego komentarza, powiedz? ;)

Kilkadziesiąt stron temu pisał konstruktywnie, dalej już chyba w tym tonie tylko można. Rado_! tego nie załapał, też idziesz w jego ślady? ;)

A gdyby - nie masz racji. Za takie coś nie. Ale za tekst personalny i owszem. Jak każdy. I koniec w tym temacie.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Kilkadziesiąt stron temu pisał konstruktywnie, dalej już chyba w tym tonie tylko można. Rado_! tego nie załapał, też idziesz w jego ślady? ;)

A gdyby - nie masz racji. Za takie coś nie. Ale za tekst personalny i owszem. Jak każdy. I koniec w tym temacie.

lepiej się uśmiechnąć , masz rację ale przejrzałem ostatnie 4 strony tematu i z jego strony jest non stop to samo , więc....

nie należę do kłótliwych użytkowników , ponieważ piszę coś tylko i wyłącznie wtedy gdy mam rację ...

i wolę pisać aby komuś pomóc a nie chełpić się i podniecać jaki to mój samochód jest extra ....

Chiptuning Łódź

Opublikowano

są tu równi i równiejsi po prostu ,

MOD - jak ktoś nadal nie rozumie, to zalicza kolejne ostrzeżenia. Zamilcz, albo stąd znikaj.

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

lepiej się uśmiechnąć , masz rację ale przejrzałem ostatnie 4 strony tematu i z jego strony jest non stop to samo , więc....

nie należę do kłótliwych użytkowników , ponieważ piszę coś tylko i wyłącznie wtedy gdy mam rację ...

i wolę pisać aby komuś pomóc a nie chełpić się i podniecać jaki to mój samochód jest extra ....

pisałem już o tym kilka stron temu - przypominam, że ten wątek nie jest obiektywny, nie próbuje nawet zachować pozorów obiektywizmu, więc nie ma sensu nawet się strzępić :mrgreen:

Opublikowano

He he, to zapewne tak jak Rado, jemu też się wydaje, że pisze tylko wtedy, gdy ma rację :)

Ale spoko, rozumiem, że chodziło Ci o to, że zabierasz głos wtedy, kiedy jesteś o czymś przekonany i uważasz, że masz ku temu konkretne podstawy.

Opublikowano

Przeczytałem wiele stron tego wątku.

Wiadomo, każdy ma swoje racje dot. ekomoniki użytkowania.

Jeśli chodzi o jazdę dieslem, a benzyną w mieście to diesel wygrywa sprawnością moim zdaniem.

Większy moment przy niższych obrotach, przydatne gdy w trakcie spokojnej jazdy trzeba odjechać bez redukcji.

Jeżdżę obecnie benzyną V6 i mimo sporej elastyczności tego motoru brakuje zdecydowanie odejścia do ok 2500 obr., jakie ma nawet słabszy diesel. Wiadomo, benzyną redukcja i jazda, wtedy przejdziemy tego diesla ale nie o to chodzi.

Druga sprawa to zasięg w autach z lpg. Po pierwsze większe spalanie, po drugie... mocna benzyna prowokuje do dynamicznej jazdy reakcją na gaz i dźwiękiem, co niestety odbija się na spalaniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale po co? Życie moje i mojej rodziny nie jest zagrożone od zasadzonego komina...

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
ja też czytam wątek długo - jazda benzyną jest droższa niż diesel nie ma co oszukiwać - średnio 0.3 zł na litry i około 2litrów paliwa na 100 km naprawy droższe ale i tak więcej oszczędzi się na paliwie. Z diesel czy benzyna zawsze się coś popsuje. inna charakterystyka mocy silnika - szczególnie małe benzyny nie mają mocy w niskich obrotach ale jak ktoś jeździł nie dieslem bez turbiny to też padaka i nie ciągnie to wcale do przodu. Większe benzynowce już mają fajną elastyczność. Dla mnie różnic wielkich nie ma tym i tym byle do celu. :)
Opublikowano

Ale po co? Życie moje i mojej rodziny nie jest zagrożone od zasadzonego komina...

Egoista.

Mam ok 1 km ładnego podjazdu na ktorym trenuję jazdę na rowerze. To co wdycham nie pozwala mi zapomnieć za co nienawidzę diesla.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Egoista.

Mam ok 1 km ładnego podjazdu na ktorym trenuję jazdę na rowerze. To co wdycham nie pozwala mi zapomnieć za co nienawidzę diesla.

Tak jakby z rur benzyn wylatywały same pachnące stokrotki :mrgreen: :norty: Idź do lasu, tam jest czyściej i ciszej no i bezpieczniej bo Cię wściekły kierowca diesla nie przejedzie :lol:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Tiry to już często mają naklejkę euro ileś tam, w jednym z miast w Polsce przerobili autobusy na gaz.

Najbardziej kopcą wyroby Audi.

Opublikowano

MOD: masz już tylko ostatnie ostrzeżenie przed wyleceniem z forum, więc skończ powielać w każdym poście tą samą głupotę, albo powiedz, że chcesz się rozstać z tym forum, to nie ma problemu.

Więcej upomnień nie będzie.

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Najbardziej kopcą wyroby Audi.

:lol: :lol: :lol: miałem w tym dziwacznym temacie nic nie pisać ale się uśmiałem zdrowo teraz :lol: :lol: :lol:

czy na tym forum jest opcja "ingore" :?: , żeby nie czytać przez przypadek takiej radosnej twórczości :lol:

Opublikowano

GR modku - nie blokuj moich postów , wiem że masz wielkie ego ale lecz je sobie na kimś innym

wiec odwal się odemnie , NIE ROZUMIESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

twoi ziomale piszą bezsensu , poza tematem i jakoś im nic nie mówisz a mnie to od razu ostrzeżenie a już najlepiej bana - człowieku a rób sobie bana - skoro tego potrzebujesz to se ulżyj !!! normalnie się zapłacze ,

kolejny raz pisze na temat i mi to kasuje - to rób mi bana skoro nic nie moge powiedzieć !!!!!!!!!!! po co te krtyńskie kolejne twoje komentarze - pytam się jeszcze raz - co ty komentujesz swoje kropki ???????? czy ty się dobrze czujesz ??? co jeszcze napisze o mnie zakropkowując wcześniej mój post ?? co jeszcze sobie dopowiesz i skomentujesz ????? co jeszcze napiszesz że ja coś pisze ???? komuna ci nadal w głowie ??????????

i oczywiście zrób kapturowy sąd i wydaj wyrok na podstawie kropek i swoich przymyśleń ,

zdufany w sobie modek co dali mu troche władzy i wyrabia co chce , oj woda sodowa uderza do głowy

Proszę kolejny raz o interwencje kogoś NORMALNEGO !!!!! kto rozumie co to obiektywność i to co pisze i czym powinien się zajmować moderator FORUM !!! GR niczego nie rozumie i nie zrozumie - to taki przypadek

skoro tak pinujesz porządku to stosuj to do wszyskich !!!!! ZROZUMIAŁEŚ czy znowu COŚ niejsane dla CIEBIE !!! chciałeś mnie sprowokować to masz

a jak mi to skasujesz KOLEJNY raz to będe sobie to zamieszczał wszędzie !!!! tak dla zabawy i na złość - dokładnie tak samo jak ty mnie blokujesz teraz !!! wiem że szybko reagujesz kropkując mnie , taka cenzurka żeby inni nie zdążli zobaczyć co napisałem , spryciarz

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS