Skocz do zawartości

E60 spadek wartosci po wprowadzeniu nastepcy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ModEdit:

Ostrzezenie za ortografie.

:duh: nie moge tego przeżyć to już nie można się pomylić w pisowni

,a dzięki irko za pozdrowienia ja Twoją i Ciebie też pozdrawiam

mmw i przepraszam jak poczułeś się urażony ale chyba nie bo Ty nie masz problemu tylko inni, ale rzeby nie było jesteś mistrzem yoda jeżeli chodzi o bemki i mercedesy podobnie jak A, irko i tyle o najlepszych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ojciec jak wróci z delegacji zatłucze dzieciaka, że mu tak nabruździł na koncie. :D :D :D
Opublikowano

Wg Eurotaxu E60 530i z 2005 roku kosztuje 70.000. Nawet dodajac prawie cale wyposazenie za ktore nikt nie chce placic wychodzi 85.000. To daje 25% wartosci fakturowej za 4 letnie auto :( Pewnie w 2011 25% bedzie mozna dostac za E60 z roku 2008, czyli 3-letnia...Life is brutal.

tia jasne

naucz sie liczyc a potem pisz takie bzdury

5tka musialaby kosztowac 340k cztery lata temu zeby teraz po Twojej stracie 75% miala kosztowac 85k

Przecietna cena nowej piatki to bylo max 250k cztery lata temu

to po pierwsze

po drugie kolego cena starszych uzywek zalezy przedwszystkim w naszym kraju od kursu ojro tak bylo, jest i bedzie. Mocne euro uzywki trzymaja cene, mocny zloty uzywki traca

takze moze sobie pomarzyc o utracie wartosci 75% za trzy letnie 5ke na wypasie zwazywszy ze zlotowka wywrocila sie do euro w miedzyczasie

Opublikowano

BTW. Za 4 letniego Accorda diesla 2.2i-CTDi dostałem po przebiegu 160kkm, kupiony w Polsce prawie 50% wartości w stosunku do ceny zakupu.

W zeszlym roku juro był latem mooocne.

Tak więc w te 75% spadku po 3 latach nie za bardzo wierzą.

W Niemczech znajomy Niemiec mi mowil, że 4 letnie auto do wykupu po leasingu 40%, warto brać, ponieważ odsprzeda się za więcej.

Dotyczyło to BMW 5-ek, Mercedesa E, SL.

Opublikowano
no ja za 4 latka, juz prawie piecio wybecalowac musialem jakies 30% ceny wyjsciowej, tylko ze opcja tlusta a to na pewno tez ma znaczenie bo za wypas ludzie niechetnie placa i ta kwota wyposazenia w duzej czasci zawsze jest w plecy, auto kosztowalo lekko ponad 350kola nowe
Opublikowano

no wlasnie nie tluczony i dlugo trzeba bylo szukac, fotek tak nie bardzo mam, tylko spod domu moje dwa bazyle, z belgii przytargalem, kolo stowki wyszla+ musze hamulce tyl zrobic bo cos jest nie tak, pol klocka jest a piszcze jak pociag jak mocno pohamuje, urwany uchwyt na kubek-ten panel z przodu i jeszcze trzy dylematy, ktore dzialaja ale komp pokazuje, ze niesprawne-bezpieczne domykanie szyb, prawa postojowka i lewa zarowka od tablicy, do tego brak pilota do ogrzewania postojowego, nalatane lekko ponad 150k wiec calkiem przyzwoity przebieg narazie jestem na etapie szukania jakiegos dobrego mechca w kraku i powoli sie zalamuje jak czytam posty ludzi

http://img203.imageshack.us/img203/2448/img0060hz.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Spadek wartości boli. U mnie nowe jest w domu 530d bardzo bogate 330tys (2006). ExAG kupiona roczna w 2007 za 215tys. Właśnie dostałem nowa polisę. Wartość do wycena AC wg Eurotaxu to 108 tys. Czyli zaledwie 33% wartości nowego po trzech latach :( .Po czterech będzie jakieś 25%.

A E91 320d właśnie szukam ubezpieczenia i zjazd ceny też spory 178tys w 2005r do ok 60 tys w 2009.

Opublikowano

Jak chcecie czegoś, co zyskuje na wartości w funkcji czasu, to proponuję zainwestować w metale szlachetne bądź zabytki, a nie samochody osobowe. To przecież oczywiste, że na tym produkcie konsumenckim się zawsze straci. Wiadomo, że jak tylko F10 się pojawią na rynku wtórnym - za jakieś rok/dwa, ceny E60 spadną, jednak na pewno nie w chwili premiery.

Kal

Opublikowano

Jak kazde BMW. Coz, dlatego za pare lat trzeba kupic nowszy (albo o wiele starszy) model... :8)

Zreszta, co nie zostanie lansowozem? Jakies nudziarskie japonce, koreance i inne francuzy - nawet dresom ten szrot sie nie podoba... :mrgreen:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Wciaz okeljony na youtube

Beste Maschine der Welt