Skocz do zawartości

Montaż lusterek z podświetleniem ?/montaż zderzków m-pakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś już spotkał się z tematem montażu lusterek zewnętrznych (oryginalnych) z podświetleniem ?

Czy jest możliwość podłączenia podświetlenia gdy fabrycznie auto nie było wyposażone w taki lusterka ?

Czy E60 (2008r) po liftingu posiada lusterka na jedną kostkę ?

Oraz aby nie zaśmiecać forum dodaje też drugie pytanie :

Czy kupując taki zestaw m-pakietu

http://www.allegro.pl/item754934640_bmw_e60_e_60_nowy_oryginalny_m_pakiet_komplet.html

Zderzak przód, tył , progi (lewy , prawy)

Wszystko pasuję idealnie , nadkola ?

Czy dziury na czujniki parkowania są takie same jak w wersji bez m-pakietu ?

Pewnie już nie jedna osoba na tym forum montowała do swojej e60 fabrycznie bez m-pakietu ten piękny zestaw :)

Opublikowano

Wiem że są na allegro całe pakiety tak jak tu http://www.allegro.pl/item754934640_bmw_e60_e_60_nowy_oryginalny_m_pakiet_komplet.html

Tylko czemu nigdzie nie ma razem z nadkolami ?

aa i pytałem w serwisie i powiedziano mi że nadkola zostają stare hmmm.

Planuje zmianę zderzaków na lato , bo na zimę nie ma sensu i chciałbym powoli robić zakupy aby nie obudzić się pózniej i nagle wszystko załatwiać

Opublikowano

Rozmawiałem jakiś czas temu z serwisiem BMW który udzielił mi informacji że nadkola zostają stare jedyna zmiana to zderzaki oraz progi . Kupić komplet nowych zderzaków nie jest problemem tylko żeby się nie okazalo pózniej że nadkola są inne, mocowania też , błotniki inne, i m-pakiet powiesze sobie na ścianie :)

Dlatego też napisałem na forum bo być może ktoś montował już tak zestaw

Zapytam się w seriwsie ile kosztują nadkola do m-pakietu pewnie blisko ceny zderzaków :)

zmieniać muszę wszytskie 4 czy tylko z przodu ?

Opublikowano
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E60/Sedan/Europe/530d-M57N2/LHD/N/2005/november/browse/bodywork/side_panel_front/

tutaj masz linka ;) i masz roznice w nadkolach :) najprosciej idz do ASO i zapytaj sie co trzeba wymienic ;)

chyba ze znjadzie sie ktos na forum co juz to robil ;)

Dziękuje za linki , rysunkowo cośik mi tam pomaga ale mój niemiecki jest nawet poniżej podstaw :)

Opublikowano
Hej. Nadkola przednie na pewno sie zmienia - jestem w dwoch autach po takiej zmianie na mpakiet - kupowalem cale zestawy w BMW i dodatkowo osobno przednie nadkola - bez tego ciezko bedzie spasowac caly przod pod spodem. Jak co to pisz na priva - uczesniczylem przy wymiane wiec cos tam widzialem :-)
Opublikowano
Nie zmienia sie nadkoli trzeba je tylko odpowiednio przyciąć.W instrukcji montażu jest rysunek jak to zrobić.Montowałem w swojej e60 i jest to na 100% pewne.W serwisie chcieli zarobić pare złotych i wcisneli Ci nadkola.Ten temat był już opisywany.Poszukajcie wcześniej.Pozdrawiam
Opublikowano

4200 cena kompletnego m-pakietu

+ 200 nadkole tak kolega mówił że się zmienia a ich w zestawie nie ma

Lakierowanie to już w zależności kto , i jak maluje

Montaż a w czym to jest problem ściągnąć zderzaki i progi gdy do zestawu jest instrukcja każda śrubka jest opisana

Opublikowano
Jeżeli masz zestaw M-pakietu to nie muszisz nic wiecej zmieniac żadnej czesci,wszystko co jest ci potrzebne do przekładki masz w zestawie.natkola stare też zostaja,trzeba je tylko lekko przyciąc nozem i wywiercic jedną dziurke,poszukaj w necie oryginalną instrukcje montażu,tam jest wszystko szczegułowo napisane.Ja u siebie sam zakładałem 3 godziny i po robocie. :D :D :D
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie 4000 zeta jak na Polske? troche duzo... Tymbardziej, ze caly komplet orginalny od Bmw jest do nabycia za 790.00 € na Ebay`u :D
  • 9 lat później...
Opublikowano

Odświeżę temat.

Chciałbym założyć zderzak mpakietowy z tył do przed lifta. Czy mając samą "skorupę", muszę jakieś przeróbki wykonać? Szukałem wszędzie jednej a konkretnej odpowiedzi i nigdzie nie mogę znaleźć. Podobno wystarczy odkręcić plastik pod spodem zderzaka. Czy ktoś kto montował taki zderza, może to potwierdzić? Ewentualnie, czy ma ktoś instrukcję (zdjęcia), jak wykonać taką wymianę?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Słabo szukałeś, bo jest na forum temat o m paku w e90 wraz ze screenem z excella potrzebnych części.