Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbuję zdemontować boczek przy zamkniętych drzwiach ale nie chce wyjść przy desce rozdzielczej - haczy się w okolicy lusterka na drzwiach. Podciąganie za rygielek przy jednoczesnym otwieraniu klamki nic nie daje.... Trzymając rygielek w górze, gdy go puszczę to opada z powrotem (chowa się w boczek drzwi).

-------------------

Artur

• Odpowiedzi 537
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Całego boczka nie dało się zdemontować ale przeczyściłem styki od wtyczki do zamka i zaczęło działać. Zatem sukces. Okazało się, że mam już zamek wymieniony, bo ma datę produkcji rok później niż produkcja uata.

-------------------

Artur

Opublikowano

Jest to znak, że jakościowo, zamki te są bardzo byle jakie skoro potrafią się zepsuć już po roku.

W takim razie miałem szczęście bo u mnie problemy zaczęły się jak autko weszło w 7-my rok eksploatacji...

Opublikowano
Witam, ktoś wie gdzie w sedanie e90 znajduje się odbiornik pilota ? ten który jest pod plastikową listwą na klapie bagażnika w combi ?
Opublikowano

Witam.

Od wczoraj mam ten sam problem z otwieraniem auta. Z tym że u mnie nie działają piloty, a tak jest wszystko ok, zamki chodzą, wszystkie drzwi się ryglują przyciskiem w środku. Bezpieczniki ok. Czy ktoś wie, który to jest przekaźnik za bezpiecznikami odpowiedzialny za centralny zamek ? Jakieś foto ? opis ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do centralnego zamka w różnych aspektach są bezpieczniki:

2, 19, 56, 57, 53

Strona numer 2 w temacie.

Ja wymieniłem tylko 56 i 57 na 20A.

Najlepiej przejrzyj wszystkie bezpieczniki, ale sprawa może być poważniejsza,np. antena/odbiornik. (np u znajomego, ale w E61 był problem obu wiązek oraz diversity do wymiany).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Bezpieczniki mam wszystkie dobre. Wczoraj rozebrałem spoiler i dostałem się do Diversity, sprawdziłem kable, w peszlach o ile to było możliwe i wydają się być nie przetarte. Z Diversity na 4-pinowej wtyczce zmierzyłem dwa napięcia. Na jednym PIN 12V i na drugim 4,6V. Pytanie moje do Was czy ktoś wie czy przy naciśnięciu przycisku na pilocie powinno pojawić się jeszcze jakieś napięcie ? Które wysteruje przekaźnik. Chyba że ktoś z szanownych kolegów poświęci się i sprawdzi na własnym samochodzie :lol: . Zdjąć spoiler tj. naprawdę 2x śruba torx, 1x sruba na klucz 10" i dwa plastikowe zaczepy. Piloty mam 100 % sprawne, sprawdzone. Pytam o to, bo chcę wiedzieć na 100% czy mam do wymiany wzmacniacz anteny. Jeżeli na śląsku (Katowice, Bytom i okolice) jest fachowiec który to stwierdzi za pomocą komputera(skanera) to proszę o PW. Jeżeli ktoś z Was wie gdzie kupić taki Diveristy (poza ASO i Allegro) to też proszę o PW.
Opublikowano

Poweidzcie mi,

nie dzialaja mi prawe drzwi

Przod nie otwiera sie ale zamyka - czasem postuka chwile i sie nie zamknie ale rzadko

tyl w ogole nie reaguje

Dodatkowo nie dziala mi elektryczne sterowanie lusterkiem wlasnie prawym, lewe dziala, jak i drzwi lewe sa ok

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Lewa strona jest w pelni ok, tylko prawa szwankuje plus lusterko
Opublikowano

Witam, udało mi się rozwiązac więc opisuje

Nie dział pilot - wszelkie prawidła forumowe mówiły - pilot z akumulatorem - prawdopodobnie odbiornik pilota pada.

Pojechałem do bardziej znanego warsztatu w Krakowie - podpieli pod kompa,potrzymali auto pół dnia, odbieram, potwierdzają - odbiornik - bo w pilocie akumulator i pilot działa. Odesłali mnei jednak do aso gdyż oni takich żeczy nie naprawiają.

Podjechaem do aso w krakowie - potwierdzili odbiornik - 700zł , programowanie 300. Czas oczekiwania tydzień ( muszą zamówić część )

W wolną sobotę pojechałem do osiedlowego zakładu zajmującego sie auto alarmami - naprawili w 30 sek. jak się okazało - nie złapał tego warsztat ani aso

W PILOCIE JEST BATERIA :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy strajkują to zobacz bezpiecznik numer 57.

Jeśli tylko drzwi kierowcy to sprawdź bezpiecznik nr 56.

Z tego co pamiętam, to numery bezpieczników na odwrót.

Drzwi kierowcy, to bezpiecznik drugi od lewej (na dole).

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

U mnie jest 57 od wszystkich drzwi oprócz kierowcy a 56 od kierowcy.

Nie tak dawno wymieniałem sam ten bezpiecznik i doszedłem, który to jest po schemacie zamieszczonym w moim samochodzie przy skrzynce z bezpiecznikami (trafiłem za 1 razem - był spalony i po jego wymianie zamek ruszył).

Może numeracja i umiejscowienie (kolejność) bezpieczników różniła się w zależności od wersji lub roku produkcji......

Mój egzemplarz jest jednym z ostatnich przed liftem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zaglądałem tam tylko raz przez 4,5 roku. U mnie bezpiecznik od drzwi kierowcy (i chyba bagażnika w E91), to na dole drugi od lewej (u mnie na pewno nr 57). Może w innych rocznikach i modelach jest inna numeracja.

Ja proponuję wymienić dwa bezpieczniki za jednym razem na 20A.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Witam.

Auto BMW E91 325d Touring

Mam problem z centralnym, mianowicie wszystko jest ok tylko przestały działać jedne tylne drzwi -prawe, wcześniej słyszałem tak jak by jakiś tryb przeskakiwał (takie "trrrrrrr" kilka razy) i padł do konca, teraz słychać jakieś działanie w drzwiach jak ryglowanie, ale nie ryglują się.

Szukam na allegro siłownika ale nic nie widzę, co trzeba wymienic ? Cały zamek ?

A może po rozebraniu da się to naprawić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie rozbierałem nigdy tylnego zamka, ale pewnie musisz kupić cały kompletny.

U mnie przestał ryglować prawy przód. Wykręciłem aby zobaczyć co dokładnie kupić. Przedmuchałem, nasmarowałem i zaczął działać.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

U mnie przestał ryglować prawy przód. Wykręciłem aby zobaczyć co dokładnie kupić. Przedmuchałem, nasmarowałem i zaczął działać.

A zanim przestał działać miałes takie objawy jak moj ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A zanim przestał działać miałes takie objawy jak moj ?

Z rok wcześniej raz mi nie zamknął auta, ale po chwili zaczął normalnie działać. Po roku przestał zamykać, więc go wykręciłem, przeczyściłem i znów działa.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skontaktowalem sie z podwojni EX wlacicilem i dowedzalem sie, ze samochod stał przez 3 miesiace w garazu po czym akumulator sie rozladował. Po naladowaniu akumulatora drzwi z prawej strony przestaly sie otwierac, prawy tyl nawet sie nie zamyka.

Przyciskiem w srodku klikajac reaguje tylko lewa strona

ktos cos?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Mam problem z centralnym zamkiem. E91/2007 rok

Z kluczyka otwiera wszystkie drzwi i klapke od wlewu paliwa ale z pilota nic kompletnie. Próbowałem i jednym i drugim pilotem i nic. Ani drzwi nie otwiera ani klapy ani też nie zamyka. Tak jakby sygnał wogóle nie dochodził do auta.

Wszystko działało normalnie auto sie otworzyło pod sklepem a jak dojechałem do domu, jakieś 2 km to już nie reagowało na pilota. Dodam że mróz był - 9 st ale co to jest za mróz :(

Sprawdzałem bezpieczniki 56 i 57 i są całe.

Macie jakiś pomysł , albo jakiegoś uczciwego specjaliste od elektryki we Wrocławiu ?

Opublikowano

Sprawdzałem oba kluczyki i żaden nie działa a oba działały jeszcze kilka minut wcześniej :(

Z guzika na desce zamyka bez problemu a z pilota zero reakcji.