Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak aktywowac boardcomputer disem v44 w BMW e46 320d.

w jakie zakładki trzeba wejść zeby to zrobić ????

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ale jak to ..nie miales OBC w E46 ? :shock: i dolozyles ? czy po prostu Ci przestalo dzialac ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
zakupilem manetke instalacje juz mialem i sam aktywowalem sobie boardcomputer
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

to podpowiedz jak

tu recepta:

najpierw nalezy wejsc do "ZCS coding"

nastepnie wybrac "model e46"

pozniej "recode" lub "retrofit"

kolejna opcja to "turn signal"

ostatnia ta wlasciwa to "enable OBC"

w przypadku pojawienia sie bledu nalezy nacisnac przycisk OBC na kolumnie kierownicy i jeszcze raz wybrac opcje "enable OBC"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a jak wyglada to w e39 ? zmiana z malego mida na duzy - licznik z wyswietlaczem

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
u siebie też nie miałem i chcę zakodować ale NCSem i nie wiem która opcja znalazłem coś takiego jak Bordmonitor było nicht aktiv więc to chyba to ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
u siebie też nie miałem i chcę zakodować ale NCSem i nie wiem która opcja znalazłem coś takiego jak Bordmonitor było nicht aktiv więc to chyba to ....

ncs będzie trudniej nie wystarczy sama zmiana w fsw do tego trzeba jeszcze zmienić SA żeby całość się ładnie zgrała

Opublikowano

Bordmonitor to na pewno nie to, sprobuj: BC - aktiv,

Ogrzewanie postojowe, jesli juz poradziles sobie z instalacja telestartera albo przynajmniej zrobiles jakis wlacznik zgodnie ze schematem elek. to mozesz sprobowac: ZUHEIZ_RELAIS - aktiv

Ale lepiej byloby to zrobic np. disem bo wtedy wszystkie zmiany sa robione automatycznie.

Opublikowano
moze napiszesz jak to zrobiles.?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

Wybrałem ZSC Coding

potem Retrofit

następnie model e46

Później opcja OnBoardComputer

a potem mnie zapytało czy automatycznie zakodować moduł

potem kazało wyłączyć zapłon na 10 sec i tyle

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no - u mnie taka operacja nie dziela ;(

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
no - u mnie taka operacja nie dziela ;(

Mialem kiedys sytuacje, ze po zakodowaniu BC wyswietlacz reagowal (ice warning) a manetka nie - w tej sytuacji winne bylo nie prawidlowe podlaczenie

Xdrive

Koder

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Jak to wykonać NCS .. aktywacje BC .....

nie wiem czy w NCS będzie to takie proste na pewno nie odpowiada za to jedna funkcja....

no prawdopodobnie trudniej , ale mozliwe , potrzebuję instrukcji krok po kroku jak to wykonać ??

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
dzięki za info, aktywacja BC w DIS'ie to piękna rzecz, wszystko śmiga jak należy. Jeśli ktoś potrzebuje aktywować BC z okolic Myślenic, Krakowa to służę pomocą ;)
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam. wczoraj zamontowałem manetkę z bc w e46 2003r i aktywowałem bc na aktiv przez ncsa i hula aż miło. polecam każdemu. cała operacja łącznie z wysyłką wyszłą mnie 60 zł :D Ponadto mam u mnie aktywowane drl, zajebiste awaryjne :lol: , mruganie kierunkami przy otwieraniu i zamykaniu i cały czas coś wymyślam. jakby co mieszkam w okolicach kartuz i mogę śmiało zaprogramować. pozdrawiam
Opublikowano
witam. wczoraj zamontowałem manetkę z bc w e46 2003r i aktywowałem bc na aktiv przez ncsa i hula aż miło. polecam każdemu. cała operacja łącznie z wysyłką wyszłą mnie 60 zł :D Ponadto mam u mnie aktywowane drl, [bAD] awaryjne :lol: , mruganie kierunkami przy otwieraniu i zamykaniu i cały czas coś wymyślam. jakby co mieszkam w okolicach kartuz i mogę śmiało zaprogramować. pozdrawiam

A prawili Panie tylko disem a tu NCS-em poszło

• 1 rok później...
Opublikowano
po zakodowaniu BC wyswietlacz reagowal (ice warning) a manetka nie - w tej sytuacji winne bylo nie prawidlowe podlaczenie

witam, czy możesz powiedzieć jak rozwiązałeś tą sprawę z nie prawidłowym podłączeniem ? dzisiaj aktywowałem bc dis'em i efekt jest taki, że wyświetla mi się temperatura ale przycisk w manetce nie reaguje..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam. wczoraj zamontowałem manetkę z bc w e46 2003r i aktywowałem bc na aktiv przez ncsa i hula aż miło. polecam każdemu. cała operacja łącznie z wysyłką wyszłą mnie 60 zł :D Ponadto mam u mnie aktywowane drl, [bAD] awaryjne :lol: , mruganie kierunkami przy otwieraniu i zamykaniu i cały czas coś wymyślam. jakby co mieszkam w okolicach kartuz i mogę śmiało zaprogramować. pozdrawiam

A prawili Panie tylko disem a tu NCS-em poszło

Mam to samo w sobotę sprawdzę manetkę i dziwne mam odczyty temperatury bo dzis bylo +10 a mi przy odpalenie pokazało -5 i stopniowo się zwiększało do +8 termometr jakos wolno reaguje? padł?

http://images45.fotosik.pl/1880/47dcdecf84842fbc.jpg

http://www.autocentrum.pl/awc/zowik05/bmw-seria-3-2002/