Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niestety i ja mam to pseudo radio które gra gorzej niż w mojej starej renówce z 2000r a niestety mam porównanie bo obydwa auta stoją teraz koło siebie. I różnica jest ogromna na niekorzyść X3 :( Planuję wymianę i mam pytanie, czy radio professional ma obsługę bt wbudowaną? Czy było tego aż tak mało na rynku, że jako używkę ciężko kupić? Wczoraj szukałem i tylko jedną sztukę widziałem :(
  • Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Mam pytanie dotyczące zestawów z samochodów LCI (E91). Czy w tych modelach z zestawem Navi Professional i HiFi, automatycznie nie były montowane radia Professional? Na przykład ten samochód

http://auto.co.uk/markt/autobild/img/8/id/69/offerid/130133297/cOffset/1/BMW-320-dA-TOUR-DPF-NAVI-PROF-PANORAMA-XENON-US

z HiFi i Navi Professional, ale wygląda jak by miał radio Business?

Opublikowano (edytowane)

Koledzy potrzebuję pomocy, mam bmw e91 z 2006 roku i wymieniłem radio z business cd na professional LCI. Aby podłączyć radio professional musiałem przekręcić o 180 stopni kostkę zasilającą ale mniejsza z tym. Otóż radio po podłączeniu działa, stacje odbierają itp. ale w głośnikach słychać ciągle takie trzaski w odstępach jedno-sekundowych. Czy trzeba coś przekodować?

Pozdrawiam.

Edytowane przez slaweks87
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Konieczne jest poprawne kodowanie i po sprawie :cool2:
Opublikowano

Najlepiej jakby się wypowiedział ktos z radiem business z roku 2005/6 czy mu czyta mp3.

ja mam rocznik 2006 i nie czyta niestety. A czy radio z monochromatyczną nawigacją czyta i jest trochę bardziej rozbudowane jeśli chodzi o konfiguracje dźwięku? I czy jest możliwość wyprowadzenia aux. Nie zależy mi na nawigacji ale takie radio bym sobie sprawił. http://allegro.pl/radio-nawigacja-pro-bmw-e85-z4-e83-x3-i5544293317.html

Opublikowano

Najlepiej jakby się wypowiedział ktos z radiem business z roku 2005/6 czy mu czyta mp3.

ja mam rocznik 2006 i nie czyta niestety. A czy radio z monochromatyczną nawigacją czyta i jest trochę bardziej rozbudowane jeśli chodzi o konfiguracje dźwięku? I czy jest możliwość wyprowadzenia aux. Nie zależy mi na nawigacji ale takie radio bym sobie sprawił. http://allegro.pl/radio-nawigacja-pro-bmw-e85-z4-e83-x3-i5544293317.html

Mam do sprzedania CD business z mp3 w idealnym stanie jak by ktoś był zainteresowany zapraszam na PW

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeżę trochę temat , Mam e92 - Nawigację Professional CD/DVD i system Hi Fi z tego co widzę 8 głośników - Gra to wszystko jak dla mnie bardzo dobrze czyściutko , jest odpowiednia ilość tonów niskich , średnich , wysokich itp.itd. Tylko mam pytanie czy mam jeszcze gdzieś głosniki o ktorych nie wiem ? Pod fotelami czy coś ? W systemie Hi Fi jest gdzieś schowany wzmacniacz ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy zyskam coś na jakości dźwięku i konfiguracji parametrów dźwięku gdy w moim x3 e83 zmienię radio

buisness cd

http://asset2.cbsistatic.com/cnwk.1d/sc/31454440-2-300-DT1.gif

na buisness navigation?

https://i.ytimg.com/vi/VFWqcLWdKHk/maxresdefault.jpg

Z góry dzięki za wypowiedzi.

Niestety żadne inne oprócz wersji z navi (kosmos cenowy i kłopotliwy montaż) nie wejdzie w tą wnękę. Chciałem jakiegoś profesjonala przypasować od innego modelu BMW ale bez rzeźby się nie obędzie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego PRMAX, miałem ten sam problem jak slaweks87:

"Koledzy potrzebuję pomocy, mam bmw e91 z 2006 roku i wymieniłem radio z business cd na professional LCI. Aby podłączyć radio professional musiałem przekręcić o 180 stopni kostkę zasilającą ale mniejsza z tym. Otóż radio po podłączeniu działa, stacje odbierają itp. ale w głośnikach słychać ciągle takie trzaski w odstępach jedno-sekundowych. Czy trzeba coś przekodować?"

Po przekodowaniu radia trzasków nie ma, natomiast pojawił się taki cichy ciągły dźwięk w tle. Dźwięk jest o stałym natężeniu i słychać go w głośnikach nawet po wyłączeniu radia, ale jeśli kluczyk jest w stacyjce. Jest to cholernie denerwujące. Czy wiesz może, jak się tego pozbyć? Dodam, że ma standardowy system audio, a radio jest przekodowane na sound system: stereo, co widać po wejściu w ukryte menu radia.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam w swojej 3-ce e91 2005rok zestaw navi Business z IDrive z jednym wejściem na płytę i mam taką ciekawa sprawę:

Nagrałem mp3 na płycie CD-RW i odtwarza bezproblemowo muzykę. Postanowiłem to samo sprawdzić na DVD+RW ale niestety już bez powodzenia. Myślałem ze może mam problem z płytą lub z samym odtwarzaczem ale okazało się ze na tą samą płytę DVD nagrałem nawigacje i śmiga bezproblemowo.

I teraz pytanie:

Czy w moim zestawie jest możliwość dokodowania czytania mp3 z płyt DVD? A może w ogóle nie ma takiej możliwości w tym wypadku?

Dzięki za odp.

Edytowane przez sirkiller
Seba
Opublikowano
Jak zmienia się częstotliwości radiowe w BMW E91 z systemem iDrive?

1) Wciskasz przycisk Menu pod pokrętłem i wyrzuca Cię do menu głównego iDrive

2) Przesuwasz pokrętło (dzojstik) w dół aby wejść w Entertainment po czym wejdziesz w opcje radia (podświetlony napis FM jeśli aktualnie słuchasz radia na falach ultrakrótkich)

3) Przesuwasz pokrętło (dzojstik) w dół aby wejść w zasady wyboru stacji a potem przesuwasz pokrętło (dzojstik) w prawo lub lewo aby wciśnięciem pokrętła wybrać opcje Manual Freuency Selection (czy jakoś tak...)

4) Następnie kręcąc pokrętłem iDrive w lewo lub w prawo zmieniasz częstotliwość o skok 0,1 MHz

I tyle. Przynajmniej ja mam tak w swoim CCC Business

Seba
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Mam do sprzedania CD business z mp3 w idealnym stanie jak by ktoś był zainteresowany zapraszam na PW

Co do czytania MP3. Napisałem o tym tu ( moje BMW 1/ E87/2004/wszystko czyta :-) : Włacznie z nawigacją DVD.

viewtopic.php?f=164&t=306943

może pomogę kolegom.. Dajcie znać.

Edytowane przez Ernet
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam problem i proszę o pomoc. Posiadam e90 z 2005 z najuboższym Business CD. Postanowiłem wymienić i zakupiłem radio professional. Po podłączeniu radio niby odbiera fale itp., jednak nie ma żadnego dźwięku (obojętnie czy radio, CD, czy Aux). Zauważyłem, że w kostce od auta brakuje tych 2 przewodów (puste miejsce). W radiu mam jednak pomarańczową kosteczkę gdzie te 2 przewody idą.

Czy to oznacza, że owe radio nie jest przystosowane do mojego modelu? Jak to rozgryźć?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Mam w swojej 3-ce e91 2005rok zestaw navi Business z IDrive z jednym wejściem na płytę i mam taką ciekawa sprawę:

Nagrałem mp3 na płycie CD-RW i odtwarza bezproblemowo muzykę. Postanowiłem to samo sprawdzić na DVD+RW ale niestety już bez powodzenia. Myślałem ze może mam problem z płytą lub z samym odtwarzaczem ale okazało się ze na tą samą płytę DVD nagrałem nawigacje i śmiga bezproblemowo.

I teraz pytanie:

Czy w moim zestawie jest możliwość dokodowania czytania mp3 z płyt DVD? A może w ogóle nie ma takiej możliwości w tym wypadku?

Dzięki za odp.

Niestety nie wiem, ale wysłałem Ci widomość na Priva. Proszę o odpowiedź.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Bardzo dziękuję :cool2: @sirkiller za wszelką pomoc w temacie nawigacji .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaka koncowka mocy siedzi w Professional z navi?

Moze mozna wymienic na jakas mocniejsza/lepsza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie pomóżcie w uświadomieniu mnie co wybrać.

Szukam już 4-ty miesiąc auta i muszę zacząć rezygnować i ewentualnie dokupować wyposażenie bo fajne sztuki w moim zasięgu cenowym są, ale ubogie wersje

Kierownica wielofunkcyjna - podobno wystarczy takową zakupić i wstawić w miejsce ubogiej i wszystko działa jakby wyszło z fabryki - prawda czy fałsz?

Radio - wiem, że professional jest lepsze, ale zależy mi na lepszym dźwięku i basach, ale także na bluetooth i z uwagi na częste rozmowy, aby radio zastepowało zestaw głośnomówiący co jest podobno możliwe tylko przy BMW Professional

Navigacja - rzadko spotykana duża navi co chyba oznacza BMW Professional? A wszystkie mniejsze to Business i wszystkie minusy z nią związane? Czyli gorsze audio i brak bluetooth?

Radio rozumiem można zamienić z Business na Professional samą przekładką plug&play czy może wymagać większej wiedzy?

Reszta na pewno wymaga dużo pracy i środków zatem skupiam się na audio i kierownicy jako mniej istotne w poszukiwaniu auta

BTW wybrałem e90 2005-2007 i 150km (218km niestety za drogie dla mnie)

Dziękuję za każdą pomoc

Opublikowano

Radio rozumiem można zamienić z Business na Professional samą przekładką plug&play czy może wymagać większej wiedzy?

Dziękuję za każdą pomoc

Dołączam się do tego pytania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Już sama wymiana na professional znacznie poprawi dźwięk. U mnie np. w business w ogóle nie grały woofery pod siedzeniem. Po włożeniu professional już buczy. Zacznij od tego. Potem oczywiście można sobie kombinować z głośnikami. Wymiana tylnich np. jest dziecinnie prosta.
Opublikowano

Witam,

A powiedzcie mi, bo różnice w dźwięku pomiędzy zwykłymi radiami business a professional mniej więcej już znam z tutejszych opinii, ale interesuje mnie tez to, czy jest tez różnica pomiędzy dźwiękiem ze zwykłego radia business a navi business (iDrive), które ja posiadam? A także czy jest różnica pomiędzy navi business a navi professional? Oczywiście bez ingerencji w głośniki

Może miał ktoś okazje porównać te rzeczy?

Dzięki i pozdrawiam

Seba
  • 3 tygodnie później...