Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja jest następująca. Jadę normalnie, zatrzymuje się, odpinam pasy, otwieram drzwi, ale ich nie odryglowuje za pomocą przycisku, tylko normalnie otwieram klamką, wsiadam, nie zapinam pasów, jadę kawałek tak że zapala się kontrola nakazująca o zapięciu pasów, ale drzwi się z powrotem nie zaryglowują, dojeżdżam na miejsce, gaszę silnik, wyjmuje kluczyk i pozostałe drzwi się nie odryglowują!! Też tak macie? Wkurza mnie to strasznie, bo często zapominam odryglować, a potrzebuje wyjąć coś z bagażnika.

W E60 jest tak, że zawsze po wyjęciu kluczyka się odryglowują, a w 1 nie mogli tak zrobić? Że co, że niby 1 to od razu musi być połowę mniej funkcjonalności niż w modelach wyżej. Ehh... :D

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Nie no... jak gdzieś jadę i w między czasie nie otwieram drzwi żeby gdzieś wysiąść, to potem elegancko wszystkie drzwi się odryglowują. Ale jak otworze drzwi za pomocą klamki i podjadę tak, że drzwi z powrotem się nie zaryglują, to reszta po wyjęciu kluczyka się nie odryglowuje. Dziwne to. :duh:

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

A jakie masz ustawienie w komputerze pokładowym. Z tego co pamiętam można tam ustawić tak:

-odryglowywanie drzwi z pilota - 1.po pierwszym naciśnięciu otwierają się tylko drzwi kierowcy i wlew paliwa, po drugim już wszystkie drzwi; 2. po pierwszym naciśnięciu otwierają się wszystkie drzwi

ryglowanie drzwi po ruszeniu - 1. drzwi ryglują się automatycznie; 2. drzwi nie ryglują się.

Nie wiem, nie bawiłem się, ale może jak masz ustawione odryglowywanie tylko drzwi kierowcy to po wyjęciu kluczyka tylko one się otwierają, a jeśli miałbyś ustawione odryglowywanie wszystkich drzwi to otwierałyby się wszystkie...??

I potwierdzam - jeśli zaryglujesz drzwi od środka sam przed rudzeniem to automatyczne odryglowanie nie zadziała.

PS. ja we wszystkich autach mam ustawione automatyczne ryglowanie i otwieranie tylko drzwi kierowcy po pierwszym naciśnięciu pilota :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Nie pamietam jak mam ustawione w kompie, ale piknie to działa.

Jak sie otworzy jedne drzwi reka, to po ruszeniu same sie zamykaja.

A jak wyciagne kluczyk to odryglowuja sie wszystkie...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
A jakie masz ustawienie w komputerze pokładowym. Z tego co pamiętam można tam ustawić tak:

-odryglowywanie drzwi z pilota - 1.po pierwszym naciśnięciu otwierają się tylko drzwi kierowcy i wlew paliwa, po drugim już wszystkie drzwi; 2. po pierwszym naciśnięciu otwierają się wszystkie drzwi

ryglowanie drzwi po ruszeniu - 1. drzwi ryglują się automatycznie; 2. drzwi nie ryglują się.

Nie wiem, nie bawiłem się, ale może jak masz ustawione odryglowywanie tylko drzwi kierowcy to po wyjęciu kluczyka tylko one się otwierają, a jeśli miałbyś ustawione odryglowywanie wszystkich drzwi to otwierałyby się wszystkie...??

I potwierdzam - jeśli zaryglujesz drzwi od środka sam przed rudzeniem to automatyczne odryglowanie nie zadziała.

PS. ja we wszystkich autach mam ustawione automatyczne ryglowanie i otwieranie tylko drzwi kierowcy po pierwszym naciśnięciu pilota :)

Nie mam takich ustawień o których piszesz odnośnie odryglowania z pilota. Za to mam ustawienie, żeby mi tylko zamykał drzwi kierowcy po ruszeniu lub wszystkie, ale tu nie chodzi o to. Chodzi o to, że jak ma miejsce taka sytuacja jak na początku wątku, że otwieram drzwi, potem podjeżdżam, to żadne drzwi się nie otwierają nic. Wydaje mi się, że to jakiś bug w oprogramowaniu auta :p

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
ciekawa sprawa, u mnie wyjęcie kluczyka otwiera zawsze tylko drzwi kierowcy i nie ma możliwości skonfigurowania inaczej, chyba że tylko nie potrafię znaleźc tej opcji....
Opublikowano

U mnie jest tak gdy otwieram auto otwierają się wszystkie drzwi |

wsadzam kluczyk do stacyjki zapalam jadę , gaszę i drzwi są cały czas otwrte (te cycki,rygielki) wszystkie 4

za pomocą przycisków na dźwigni od kierunków można przestawiać że np. po naciśnieciu przycisku na klucyzku otwrcia otwierają się tylko drzwi kierowcy gdy jeszcze raz przyciśniemy otwierają się wszytskie

Opublikowano
Przed chwilka zrobiłem test. Jechałem kawałek - ponieważ przekroczyłem graniczną prędkość wszystkie drzwi oraz bagażnik zostały zablokowane. Zatrzymałem się, dwukrotne pociągnięcie klamki otworzyło mi drzwi kierowcy. Zamknąłęm drzwi, podjechałem kawałek nie przekraczając kilku km/h. Zatrzymałem samochód (drzwi kierowcy cały czas odblokowane). Wyłączyłem silnik, wyjąłem kluczyk i ... wszystkie drzwi oraz bagażnik odblokowały się. W ustawieniach samochodu mam, że jednokrotne nacisnięcie otwiera wszystkie drzwi, a nie tylko drzwi kierowcy. NIe podejrzewam, że mój samochód ma indywidualnie napisane oprogramowanie - wiec pewnie da się to ustawić.
Opublikowano
Przed chwilka zrobiłem test. Jechałem kawałek - ponieważ przekroczyłem graniczną prędkość wszystkie drzwi oraz bagażnik zostały zablokowane. Zatrzymałem się, dwukrotne pociągnięcie klamki otworzyło mi drzwi kierowcy. Zamknąłęm drzwi, podjechałem kawałek nie przekraczając kilku km/h. Zatrzymałem samochód (drzwi kierowcy cały czas odblokowane). Wyłączyłem silnik, wyjąłem kluczyk i ... wszystkie drzwi oraz bagażnik odblokowały się. W ustawieniach samochodu mam, że jednokrotne nacisnięcie otwiera wszystkie drzwi, a nie tylko drzwi kierowcy. NIe podejrzewam, że mój samochód ma indywidualnie napisane oprogramowanie - wiec pewnie da się to ustawić.

Ale podjechałeś tak, że pojawił ci się komunikat o zapięciu pasów? Jeśli nie, to zrób właśnie taki test, żeby po podjechaniu zapalił ci się komunikat o zapięciu pasów i dopiero wtedy zgaś i wyjmij kluczyk.

E30, E36, E60, E87, F48