Skocz do zawartości

320d otwieranie bagażnika z przyciskiem wewnątrz samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujący problem. Miesiąc temu kupiłem samochodzik i na poczatku klapa bagażnika otwierała sie i z kluczka i przyciskiem wewnatrz samochodu a teraz tylko z kluczyka co moze być przyczyną??

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Nie masz bo kolega Marcin ma jedyne w swoim rodzaju e46 320 TDI :mrgreen:

Nie ma co sie smiac - mam tak samo w dowodzie :shock: :D :duh: Co do przycisku, to najprowdopodobniej przetarty kabelek łączący klape z karoserią, lub przekaźnik (jesli przycisk tylko ją zamyka)

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi ci o ten przycisk co jest obok awaryjnych i sluzy do blokowania zamkow od wewnatrz ? Jesli tak to po odblokowaniu zamkow powinienes otworzyc bagaznik tym przyciskiem nad tablica rejestracyjna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi ci o ten przycisk co jest obok awaryjnych ? jesli tak to on sluzy tylko do blokowania drzwi od srodka. Bagaznik otwiera sie albo przyciskiem na kluczyku lub przyciskiem umieszczonym nad tablica rejestracyjna lub ewentualnie wkladajac kluczyk do zamka i przekrecajac.

Tym przyciskiem koło awaryjnych tez otworzysz bagażnik jeśli jesteś w środku samochodu i masz zaryglowane drzwi, ale musisz tez nacisnąć ten gumowy przycisk nad tablica rejestracyjna. Natomiast jeśli masz zaryglowane drzwi i nie użyjesz tego przycisku a chcesz otworzyć bagażnik musisz wyciągnąć kluczyk ze stacyjki co jest nie praktyczne i dopiero teraz będziesz mógł otworzyć go z kluczyka

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, czy o ten przycisk koledze chodzi ale dla wszystkich zdziwionych i niewiedzących, wystarczy w realOEM wpisać trunk unlocking i wyskoczy wam przycisk do otwierania bagażnika z wnętrza kabiny. Przycisk - jeśli jest w opcji auta - znajduje się zaraz nad rączką do otwierania maski.
Opublikowano
Chodzi ci o ten przycisk co jest obok awaryjnych i sluzy do blokowania zamkow od wewnatrz ? Jesli tak to po odblokowaniu zamkow powinienes otworzyc bagaznik tym przyciskiem nad tablica rejestracyjna.

dokładnie ten przycis tylko własnie chodzi mi o otworzeni tym przyciskiem klapy w ten sposób żeby sie lekko uchyliła tak jak to sie dzieje przy jej otwieraniu z kluczyka (żebym nie musiał już używac gumowego przycisku nad tablicą) na początku tak miałem a teraz musze wyjąć kluczyk ze stacyjki i dopiero otworzyć komuś bagażnik bo inaczej sam sie nie uchyli

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to teraz ci dziala prawidlowo jak kazdemu. Ten przycisk sluzy tylko do blokowania i odblokowania zamkow a zeby klapa bagaznika odskoczyla troche do gory to trzeba nacisnac przycisk na kluczyku lub nad tablica rejestracyjna. Poprawcie mnie jesli sie myle, u mnie tak to dziala i w jednej i w drugiej E46.
Opublikowano
Ten przycisk sluzy tylko do blokowania i odblokowania zamkow a zeby klapa bagaznika odskoczyla troche do gory to trzeba nacisnac przycisk na kluczyku lub nad tablica rejestracyjna. Poprawcie mnie jesli sie myle, u mnie tak to dziala i w jednej i w drugiej E46.

u mnie działa tak samo - ale może ten przycisk do blokady zamków wewnątrz auta można jakoś przeprogramować przez Kay Memory...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to teraz ci dziala prawidlowo jak kazdemu. Ten przycisk sluzy tylko do blokowania i odblokowania zamkow a zeby klapa bagaznika odskoczyla troche do gory to trzeba nacisnac przycisk na kluczyku lub nad tablica rejestracyjna. Poprawcie mnie jesli sie myle, u mnie tak to dziala i w jednej i w drugiej E46.

Dokładnie tak dizła. Ale nie trzeba wyciagac kluczyka zeby otworzyc bagaznik , pisałem o tym juz wyrzej. Wystarczy nacisnac tel przycisk od blokowania drzwi (fakt bagaznik nie odskoczy) i nacisnac gumowy przycisk nad tablica rejestracyjna

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Odświeżę trochę temat. Mam problem z otwieraniem bagażnika poprzez ten przycisk nad tablica rejestracyjna. Dodam ze z pilota wszystko działa. Prąd dochodzi bo sprawdzałem na ostatniej kostce przed tym przyciskiem. Po podłączeniu na "krótko" było słychać ze kalpa się otwiera. Wiec przewody w tej gumowej osłonie muszą być ok. Sprawdziłem tez bezpieczniki - też ok. Gdzie szukać przyczyny? Jakiś przekaźnik , gdzie się znajduje?

Sprzedam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
problem rozwiązany. Okazało się że w malutkiej czarnej kostce (Mikro przełącznik przycisku tylnej klapy) która można rozebrać były lekko zaśniedziałe styki

Sprzedam

Opublikowano
A nie otwiera sie dlatego jak masz kluczyk w stacyjce , zeby jakis :evil: utas :evil: jak stoisz w korku czegos nie podlecial i nie zajumal z bagaznika , tak wiec wszystko masz ,ok. A jesli otwierasz tylko z kluczyka a np. przyciskiem pod rejestracja sie nie da to na bank zasniedziale styki w lampkach od podswietlenia tablicy :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie otwiera sie dlatego jak masz kluczyk w stacyjce , zeby jakis :evil: utas :evil: jak stoisz w korku czegos nie podlecial i nie zajumal z bagaznika , tak wiec wszystko masz ,ok. A jesli otwierasz tylko z kluczyka a np. przyciskiem pod rejestracja sie nie da to na bank zasniedziale styki w lampkach od podswietlenia tablicy :cool2:

Jesteś pewien ze zasniedziałe styki od podświetlenia rejestracji maja coś wspólnego z "ręcznym" otwieraniem klapy ? U mnie były one zasniedziałe i nie swieciło mi podswietlenie rejestracji a klapa otwierała sie recznie.

Sprzedam

Opublikowano
ale moze dlatego mi nie chdzilo poniewaz nie tylko mialem zasniedziale , ale jedna blaszka wewnatrz byla przezarta. :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a nie masz nakopane tam w tych kablach ? Bo u mnie była ułamana blaszka w lewym podswietleniu a bagażnik sie otwierał. Troche dziwna ta Twoja sprawa z tego by wynikało ze jesli spali Ci sie zarówka to tez nie otworzysz klapy.Ostatnio to wszystko rozkrecałem i do otwierania klapy ida zupełnie inne kable co do podswietlenia

Sprzedam