Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam MID-a, wyświetlacz nie jest podświetlonych w dwóch miejscach. Czy za podświetlenie odpowiadają żarówki które można wymienić czy cos innego?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Tak. za podświetlenie odpowiedzialne są żaróweczki taki malutkie maluteńkie w plastikowej obudowie. Kupisz takie w każdym sklepie z częsciami elektronicznymi jednak bez tej osłonki (przynajmniej ja takich nie kupilem) co w niczym nie przeszkadza przy swieceniu. Wymiana banalnie prosta po zdjeciu obudowy odkręcasz dwie śrubki z listwą tych żarówek i wymieniasz :) Powodzenia
Opublikowano
U mnie te żarówki są przylutowane, dzisiaj wybieram się na poszukiwanie speca co mi je wymieni. Wydaje mi się ze można je wymienić bez usuwania tych oprawek.
Opublikowano
U mnie te żarówki są przylutowane, dzisiaj wybieram się na poszukiwanie speca co mi je wymieni. Wydaje mi się ze można je wymienić bez usuwania tych oprawek.

Owszem sa lutowane (nie napisałem). Przecierz to żaden problem przelutowac. Oprawki raczej nie przełożysz a jeśli nawet to przy zdejmowaniu zapewne popęka - od starości od gorąca.

Opublikowano
Niestety żarówki które kupiłem poprzepalały się w czasie od kilkunastu sekund do kilku minut świecenia. Gdzie kupowałeś swoje?
Opublikowano

Witam,

ja u siebie (Gorzów Wlkp.) niestety nie dostałem takich jak oryginalne żaróweczki także z dostaniem takie jak oryginały może być ciężko.

Zmieniłem wszystkie na troszke mocniejsze przez co podświetlenie jest troszeczkę słabsze od oryginałów.

pozdrawiam

pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dostaje już ku..... przez te cholerne żarówki więc mógłbyś mi powiedzieć o jakich parametrach (napięcie) są te żarówki co kupiłeś?

Zmierzyłem w aucie jakie napięcie jest na te żarówki i na zgaszonym silniku jest ok 2,5V. Kupiłem żarówki 3V (tak mi powiedział sprzedawca), ale się poprzepalały. W innym sklepie kupiłem żarówki 12V (oni twierdzą że są tylko 6V i 12V, że 3V nie ma) i się tylko żarzą, nie podświetlają.