Skocz do zawartości

Kto wie jaki jest jej kraj produkcji??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktos moglby podpowiedziec w jakim kraju zjechala z tasmy produkcyjnej? Nr VIN: WBAAM3334XFP52627 jest to E-46 323i sedan 1998 rok prod.

Dodam ze zostala 1szy raz sprzedana juz na rynku w USA ale mam pozytywne podejrzenia ze mogla zostac importowana z Niemiec, ale musze byc tego pewny. Czy ktos ma jakis pomysl aby to zweryfikowac? Bede wdzieczny za wszelkie info. Pozdrawiam.

Opublikowano

Twoj VIN sklada sie z 17 cyfr. Jedenasta cyfra odpowiada za miejsce gdzie twoja E46 zostala wyprodukowana. W twoim przypadku litera F (Monachium lub Dingolfing) :mrgreen:

Wszystkie trojki e46 byly importowane do USA z Niemiec lub RPA. Nie masz sie co martwic, twoj samochod nie dotykal lini produkcyjnej w Sprtanburgu. :diabel_smiech:

F Monachium

K Monachium

C Dingolfing

F Dingolfing

E Regensburg

J Regensburg

N RPA (modele 325)

Opublikowano

Kolego moderatorze - klasa! Myslalem ze wiem duzo o bialych smiglach ale wyszlo ze nadal malo wiem... :( Chyle czola i osmiele sie zapytac czy wiedza Twoja w tym zakresie (bardzo pomocne literki) siega rowniez do 5 serii? Chcialbym poznac kody krajow produkcji rowniez w piatkach. Pomozesz? Zgory dzieki. Pozdrawiam.

P.S. Widze ze jestes calkiem blisko mnie (NJ) ja jestem w stanie Connecticut New Britain :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Twoj VIN sklada sie z 17 cyfr. Jedenasta cyfra odpowiada za miejsce gdzie twoja E46 zostala wyprodukowana. W twoim przypadku litera F (Monachium lub Dingolfing) :mrgreen:

Wszystkie trojki e46 byly importowane do USA z Niemiec lub RPA. Nie masz sie co martwic, twoj samochod nie dotykal lini produkcyjnej w Sprtanburgu. :diabel_smiech:

F Monachium

K Monachium

C Dingolfing

F Dingolfing

E Regensburg

J Regensburg

N RPA (modele 325)

E i J to nie Regensberg tylko Regensburg. Fabryka w Niemczech niedaleko Monachium Regensberg to jakas wiocha w Szwajcarii :8)

🙃🙃

Opublikowano

F Monachium

K Monachium

C Dingolfing

F Dingolfing

E Regensberg

J Regensberg

N RPA (modele 325)

Kurcze cos tu nie gra bo sprawdzalem w Carfaxie jedna trojke 325i z 2001 (E-46) ktorej 11-ta litera Vin-u jest F a w raporcie napisali cos takiego:

VIN: WBAAV33491FU90469

04/24/2001 US Customs Vehicle exported from

Taiwan

and imported to

Newark, NJ

???

Czy mozliwe jest zatem aby zjechala z tasmy gdzies u ''wroga'', potem do ryzojadow do Taiwanu a ztamtad do USA???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok, to chyba powinno byc jakos tak:

A E30, E36, Z - München

B, G E34, E39 - Dingolfing

C E31, E39 - Dingolfing

C E30 Touring - Dingolfing

D E32, E38, E39, Cabrio - Dingolfing

E E30, E36 - Regensburg

F, K E36 - München

J E30, E36 - Dingolfing, E34 - Regensburg

L Z3 - Spartanburg

Opublikowano

VIN: WBAAV33491FU90469

04/24/2001 US Customs Vehicle exported from

Taiwan

and imported to

Newark, NJ

???

Czy mozliwe jest zatem aby zjechala z tasmy gdzies u ''wroga'', potem do ryzojadow do Taiwanu a ztamtad do USA???

Po pierwsze BMW przyplywaja statkiem na wschodnim wybrzezu USA do portu Elizabeth a nie Newark. Po drugie na pewno nie plyna tam z Taiwanu. :lol:

Ktos kto stworzyl ten opis nie mial pojecia o tym gdzie co i skad.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Po pierwsze BMW przyplywaja statkiem na wschodnim wybrzezu USA do portu Elizabeth a nie Newark. Po drugie na pewno nie plyna tam z Taiwanu.

Ktos kto stworzyl ten opis nie mial pojecia o tym gdzie co i skad.

Opis wzialem z carfaxu (oj przydalby sie w polsce to by paru kolesi przymarlo glodem heh) ,ale widac o imporcie, eksporcie maja kiepskie dane...

Opublikowano

Witam,

polecam stronkę:www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder

Wprowadzamy ostatnie 7 znakow numeru VIN

Pod nazwa "Werk" znajdziesz zaklad produkcyjny swojego autka.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki.wynika z tego ze moje auto wyprodukowano w regensburgu.czyli ta fabryka ma dwa oznaczenia literowe.J i P.cokolwiek by to nie znaczylo....
Opublikowano
dzieki.wynika z tego ze moje auto wyprodukowano w regensburgu.czyli ta fabryka ma dwa oznaczenia literowe.J i P.cokolwiek by to nie znaczylo....

Już myślałem że P od Polska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taki żart :mrgreen:

Opublikowano

Już myślałem że P od Polska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taki żart :mrgreen:

... a ja ze Podworko o wuja staszka :mrgreen:

Opublikowano

... a ja ze Podworko o wuja staszka :mrgreen:

Nie nie, na podwórku wuja Staszka się produkuje z dwóch rozbitych jedno niebite :roll: