Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!! odpalajac dzis benie wyskoczyl mi komunikat check park light!!! co za tym idzie wyszedlem z autka i znalazlem ze benia jest "slepa" na jedno oko!!!

moje pytanie jakie zarowki i jakie ceny i oczywiscie jakie wy polecacie??? ja planowalem cos na wzor ksenonow czyli biale albo cos w tym stylu ale nie chce nic przerabiac!!! a jakbyscie mogli mi powiedziec jak wymienic taka zarowke bo tam sa plastiki a u mnie sa duuuuuze nerwy!!!! :duh:

z gory dzieki za pomoc!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
ja planowalem cos na wzor ksenonow czyli biale albo cos w tym stylu ale nie chce nic przerabiac!!!

Trochę nie na temat, ale się wtrącę ze swoim zdaniem. Ja bym nic nie przerabiał. Oczywiście kolor ringów to tylko kwestia gustu, ale osobiście wolę to żółtawe światło. Ksenon (jako mijania) daje może więcej światła i dlatego szukałem swojej bmw z ksenonami, ale jest coś takiego w tym zwykłym świetle halogenowym...

Te wszystkie białe diodowe światła do jazdy dziennej (Audi), "ksenonowe", tuningowe ringi (BMW) itp. nawet nie umywają się do ringów w "zwykłym" kolorze tak w e39 jak i w e60.

To oczywiście jest tylko moje zdanie (proszę o nie obrażanie się właścicieli białych ringów ;) ).

Opublikowano

ja osobiscie podzielam twoje zdanie ale mam malego rebusa bo nie moge dostac tej zaroweczki 12v 10w i sam niewiem co mam robic teraz!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A w ASO pytales? Czy chca ci wepchnac cala Helle?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Samą żaróweczkę do ringów od e39 można kupić ponoć - jest ciężej dostępna ale w dobrych sklepach motoryzacyjnych ponoć jest osiągalna (nawet chyba na Alledrogo dość często maja w ofercie tą żaróweczkę). Jednak trzeba trochę się narzeźbić, żeby ją wyjąć z tej oprawki plastikowej - trzeba tam ponoć coś rozcinać lekko bo inaczej nie wyjdzie sama z tego gniazda plastikowego. To tyle co wyczytałem z różnych forów internetowych.

Ja kupiłem w ASO - 60pln cały zestaw - żarówka razem z tym plastikiem/gniazdem do ringu. Z tego co słyszałem to w ASO mają tylko całość. Samej żarówki Ci nie sprzedadzą...

Pzdr.

Opublikowano

co do wyciagnieca zarowki to tez tak myslalem do poki nie zobaczylem filmiku na YT tam gosc wymienil zarowke!!! ja tez ja wyciagnelem ale delikatnie kombinerkami przez szmate a co do samego wyciagniecia to na wyczucie polecialem i wyciagnelem bez rozcinania niczego!!! obecnie dorwalem 6w i jakas to wyglada i narazie tak jezdze przynajmniej nie mam gonga co chwile!!!

jesli nie dostane tej zarowki pozostaje mi tylko LED ale to ostatecznosc!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
co do wyciagnieca zarowki to tez tak myslalem do poki nie zobaczylem filmiku na YT tam gosc wymienil zarowke!!! ja tez ja wyciagnelem ale delikatnie kombinerkami przez szmate a co do samego wyciagniecia to na wyczucie polecialem i wyciagnelem bez rozcinania niczego!!! obecnie dorwalem 6w i jakas to wyglada i narazie tak jezdze przynajmniej nie mam gonga co chwile!!!

jesli nie dostane tej zarowki pozostaje mi tylko LED ale to ostatecznosc!!!

pozdr matty!!!

Poszukaj w dziale E60/61 jest wszystko napisane skad wziac takie zarowki H10W.

Pozdrawiam

Opublikowano

dzieki mariusz!!!

bylem i ... juz nie ma :( no chyba tylko zostaje ASO ale jeszcze poczekam i sie zobaczy!!! pozniej tylko alledrogo!!!

a jesli wsadze 20w to bedzie to mialo duzy wplyw na przeciazenie i jakies konsekwancje???

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Ja mam te:

http://www.mycarr.com/index.php?mo=ProductInfo&ac=product2_show&csn=25&psn=115

Wieczorem wygladaja fajnie. Kolorystycznie pasuja do fabrycznych ksenonow. Za dnia niestety praktycznie ich nie widac, no ale jazda na postojowych i tak jest niedozwolona... :)

http://i34.photobucket.com/albums/d102/escape2music/530i/LED/sm_P1040159.jpg

Opublikowano

Ładnie to wygląda. Sam się zastanawiam nad LEDami w ringi. Fabrycznych też w dzień nie widac. Ale wieczorem te Twoje robią robotę. Chyba się skuszę i też sobie LEDy zapodam.

Pzdr.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
NIE WIADOMO podobno muszą mieć atest, w nowszych modelach są to światła do jazdy dziennej a w starszych jeżeli dołożymy takie ringi to nie wiadomo jak to będą interpretować. Trafi się jakiś upierdliwiec i parę stówek pójdzie się je.....ć
Opublikowano

Światła dzienne (takie jak LEDY w Audi itp) są tak skonstruowane, że jeśli masz je uruchomione to przy włączeniu świateł normalnych powinny gasnąć. Tak więc za jeżdżenie w dzień na samych ringach CCFL masz duże prawdopodobieństwo,że oberwiesz mandat od jakiegoś upierdliwca.

Pzdr.

Opublikowano
dokładnie tak nie ma atestu i homo i leżymy ;) ja tez polecam ccfl ringi z czystymi kloszami lamp zprzed liftu i ogień ;) nie brakuje mi w tym momencie nawet lampki helli z ksenonem za 2 tauzeny ;) na zdjecie miniaturki nie patrzcie bo jest przestarzale juz strasznie i tam nic nie ma :) takzejestem zadowolony, co do ringów to mozna smigac ale jak widzisz pały to zapalaj mijania ;) w nowych autkach owszem są to światła tego typu do jazdy dziennej, ale w tego typu furkach to tylko naprawde niepoinformowany zacofany policjant moze sie pogubić i przyznać Ci rację, mnie zatrzymali nawet ostatnio jak na samych ringach pomykałem i pytał sie czy to są moje swiatla do jazdy dziennej to powiedzialem ze nie... co bede ryzykował jak juz z samego podejscia do rozmowy i tonie głosu widac po kolesiu ze jest pewny swego;).. trzeba trafic zeby sciemniac...taka moja rada ;)