Skocz do zawartości

Opcja automatycznego opuszczania szyby w Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W moim E36 Coupe mam automatyczne podnoszenie szyb za pomocą kluczyka, by podnieść szybę od strony drzwi kierowcy trzyma się w zamku przekręcony w prawo kluczyk (analogicznie od strony pasażera w lewo). Interwał czasowy do zadziałania wynosi 2-3 sek. To już wiem :)

Tyle wprowadzenia w temat, moje pytanie brzmi: Czy można wzbogacic w/w logikę działania o pozycję kluczyka w lewo (od strony drzwi kierowcy) w której to szyba opuszczała by się po 2-3 sek. :?: (nie musi to być opuszczanie automatyczne, może to być ciągłe opuszczanie przy jednoczesnym trzymaniu klucza w pozycji)

Znacznie łatwiej opuścić "U-Boota", zaparkowanego na miejscu dla małych miejskich toczydeł, gdy szyba jest opuszczona :mrgreen: tylko jak dostać się do niego z powrotem :?: :!:

Opublikowano
Dziwne ze sie nie opuszcza, wydaje mi sie ze powinna sie opuszczac przy kluczyku przekreconym w lewo (otwieranie zamka) i zamykac przy kluczyku przekreceonym w prawo (zamykanie zamka) . A dziala ci zamykanie i otwieranie szyb z pilota?
Opublikowano

Dokładnie jak wyzej, mialem E-36 co prawda nie coupe ale sedan i z kluczyka po przekreceniu i trzymaniu zamykalem szyby lacznie z dachem i odwrotnie w lewo otwieralo wszystko.

Moze warto sprawdzic czy cos nie bylo grzebane w drzwiach i nie podlaczone .Kto wie.

Opublikowano
Dziwne ze sie nie opuszcza, wydaje mi sie ze powinna sie opuszczac przy kluczyku przekreconym w lewo (otwieranie zamka) i zamykac przy kluczyku przekreceonym w prawo (zamykanie zamka) . A dziala ci zamykanie i otwieranie szyb z pilota?

Moje kluczyki są w wersji bez pilota radiowego, w obu drzwiach mam brak opuszczania szyb kluczykiem :|

Dokładnie jak wyzej, mialem E-36 co prawda nie coupe ale sedan i z kluczyka po przekreceniu i trzymaniu zamykalem szyby lacznie z dachem i odwrotnie w lewo otwieralo wszystko.

Moze warto sprawdzic czy cos nie bylo grzebane w drzwiach i nie podlaczone .Kto wie.

Czy we wszystkich e36 z elektrycznymi szybami można tak było opuszczać szyby :?:

Niezależnie i tak jestem ciekaw co kryje pod sobą tapicerka :wink: , sprawdzę połączenia.

Opublikowano

Szyby i dach o ile maja elektryczne sterowanie, mozna opuscic lub podniesc bez wzgledu na posiadany kluczyk ze sterowaniem radiowym lub bez.

Osobiscie mialem kluczyk bez pilota radiowego i dzialalo bez zarzutu takze sprawdz czy instalka jest ok a moze jakas pierdola, oby :D .

Opublikowano

U mnie jest opcja zamykania wszystkiego (kluczyk w prawo) ale nie ma otwierania wszystkiego!!! Gdzie szukać??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba nie jest popsute, bo jak sie łapie za klamke to sie szyba uchyla?

Za uchylanie/domykanie szyby odpowiedzialny jest wyłącznik w zamku - tej częsci zamka mocowanej na budzie auta.