Skocz do zawartości

problem z regulacja reflektorow po liftingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wymienilem regulatory,pojechałem do serwisu na regulacje reflektorów,coś pogrzebali, powiedzieli ze będzie widać jak w dzien , w nocy wyjechałem - nic nie widać jak na postojowkach :duh: . pojechałem do drugich magikow -to samo :mad2: !!! probowalem w nocy wyregulować cos sie poprawilo ale nie za bardzo.......... Może ktoś zna magika w okolicach Przemyśla który to wyreguluje tak jak powinno być !!!
Opublikowano

Ja też mam pytanie.

W reflektorach HELLA po liftingu, są takie dwie białe plastikowe śrubki służące do regulacji, jedna reguluje światło z reflektora w pionie, ale do czego służy ta druga?

Pozdrawiam.

Piotr.

Opublikowano
wymienilem regulatory,pojechałem do serwisu na regulacje reflektorów,coś pogrzebali, powiedzieli ze będzie widać jak w dzien , w nocy wyjechałem - nic nie widać jak na postojowkach :duh: . pojechałem do drugich magikow -to samo :mad2: !!! probowalem w nocy wyregulować cos sie poprawilo ale nie za bardzo.......... Może ktoś zna magika w okolicach Przemyśla który to wyreguluje tak jak powinno być !!!

Być może masz padnięte czujniki poziomowania śwaitel - znajdują się na wahaczach - przednim i tylnym, po prawej - z tego co pamiętam - stronie. Mogą być padnięte lub np kabelek Ci się odpiąl lub urwał. Sprawdź to. Kiedy są niesprawne automatycznie światła zostają opuszczone na maxa w dół żeby nie ślepić innych.

Pzdr.

Druga z tego co wiem reguluje światło w poziomie. Przynajmniej w poprzednim aucie tak miałem - czasem się zdarza, że reflektor ma źle ustawiony rozstaw światła w poziomie (czasem fabrycznie, czasem po dzwonie są nie do końca dobrze blachy ponaciągane itp, itd) i można dzięki tej dodatkowej regulacji to ustawić.

Zresztą przekonaj się o tym sam na 100% - podjedź wieczorem pod jakaś ścianę i spróbuj delikatnie przekręcić tą druga regulacje - powinieneś zauważyć w jaki sposób ona działa na reflektor.

Pzdr.

Opublikowano
siema podjedz do roberta w ostrowie z tego co wiem i widzialem dla niego to maly pryszcz!!! jak bedziesz zainteresowany to daj znac na pw!!! on na bank bedzie wiedzial co i jak!!! pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• 1 rok później...
Opublikowano

może problem nie leży w ustawieniu lamp tylko w palnikach Xenonowych jeżeli masz "tanie" palniki takie po 20 pln to problem jest w tym że one nie trzymają parametrów jeżeli chodzi o umiejscowienie bańki i światło źle rozkłada się na odbłyśniku przez co na stacji wychodzi że jest OKI a w rzeczywistości na drodze powstają dziwne cienie i plamy i światło ucieka gdzie chce, wiem z własnego doświadczenia.

Co do czujników to jeden masz przy prawym wahaczu przednim a drugi przy tylnym. jeżeli robiłeś coś przy zawieszeniu np. zmieniałeś wahacz lub go rozpinałeś to może zdarzyć się że cięgno przeskoczy w drugą stronę i czujnik źle chodzi i może ulec połamaniu, ale wtedy światłą świecą tuż przed samochód. ale u Ciebie tego chyba nie ma skoro na stacji dało się ustawić światła.

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)
Opublikowano
witam, możecie dokładnie wskazać położenie tych czujników albo może jakiś link lub fotka?

te czujniki zobaczysz po zdjeciu kola lub z kanalu, znajduja sie na dolnych wahaczach tzn, wahacz jest polaczony dzwigienka z taka niewielka kostka przykrecona do podwozia, prawy przod i prawy tyl, mozliwe ze ktos wczesniej zmienial wahacze i nie zalozyl tych czujnikow, sprobuj przekrecic jezeli nie jest polaczona z wahaczem ta dzwignie na czujniku do gory wtedy swiatla powinne sie podniesc, ja tak zrobilem na stale, bo przedni wahacz nie byl polaczony z czujnikiem i tez mi swiatla swiecily do dolu, co prawda teraz sie nie reguluja na nierownosciach ale dopoki nie zakupie uchwytu to widze cos przed soba.

GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH