Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam wspomniane wyzej glosniki firmy pioneer o srednicy 200mm i zastanawiam sie nad ich montazem z tyłu. Ale chyba nie ma do nich zadnych dystansów, wiec pozostaje wycinanie blachy, co o tym sadzicie, warto sie w to bawic??
Opublikowano

Do E36 w fabryczne miejsca montażu są świetne i dobrze wykonane dystanse pod głośniki 6/9 (czyli elipsy) mam takie ustrojstwo w swojej bumci wraz z elipsami Blaupunkt'a... Szczerze powiem iż w zupełności wystarcza to do nagłośnienia tyłu...

Zamiast walić wielkie głośniki proponuje kupić właśnie takie dystanse i władować w nie dobre głośniki (np. hertz'a) podobnie na przód dobry zestaw i będziesz cieczyć się muzyką...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Tył mocniejszy od przodu to pomyłka - poza tym głośniki powinny mieć jakieś obudowy i wytłumienie, a nie grać do bagażnika, bo efekt może być mizerny. Elipsy trochę lepiej sobie w tej sytuacji radzą.
Opublikowano
Dokładnie. Moim zdaniem fabryczne 'puszki' i do nich te małe głośniki, nawet jak będą oryginalnych rozmiarów, w połączeniu z tym wytłumieniem (puszką) i dobrym głośnikiem - np hert`zem będzie miodzio :)
Opublikowano

zestaw 16' na przód + skrzynka w bagażniku, wedle prawideł sztuki audio nie powinno się montować głośników z tyłu, chyba że mowa o kinie samochodowym

ps elipsy to najgorsze rozwiązanie, mocno zniekształcają bas

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy ktos zmienial fabyrczny zestaw TOP HI-FI na cos innego. Warto wogole?
Opublikowano
u kumpla wymieniliśmy tylko radio, efekt zaskakujący, zaczęło to w miarę fajnie grac, a radio to tylko jakiś tani JVC, więc jak dasz dobra Alpine to powinno grać przyzwoicie
Opublikowano
czyli jednym slowem nie warto, szkoda bo fajne glosniczki, graly w innym aucie na półce bardzo ladnie:(. Co polecacie na tył z 6x9 w miare rosadnej cenie? Bo teraz mam takie padaczki ze szok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kumpel w swoim samochodzie do przednich drzwi dorobił ładne dystanse na głosniki 20cm z gwizdkami w słupku, plus do tylnych drzwi 16 i gwizdki, a do bagażnika mocna 25 jbl i gra aż miło. moim zdaniem z tyłu powinno coś grać, ale jako uzupełnienie, a nie jago głośnik przewodni. jak kolega wspomniał 16 w drzwiach z gwizdkami w słupku i subwoffer w bagazniku tez starczy