Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Posiadam Bunie e46 z 2000r ma fabryczna NAVI i... kaseciaka + ładny ekranik kolorowy LCD gdzie jest wyswietlany komp pokladowy, TV, NAVI i inne rzeczy ale mam jeden problem. Autko bylo sprowadzone z Wloch i do wyboru mam tylko jezyki Wloski i Niemiecki. Kiepsko sie czuje akurat z tymi dwoma ale za to cudownie z polskim i angielskim. Czy mozecie mi powiedziec jak mozna wgrac jeden/dwa dodatkowe jezyki do komputera? Dzisiaj udalo mi sie rowniez odpalic Navi na Polske i tez wszystko po niemiecku. Ciekawe czy jak wgram angielski to tez beda komendy automatycznie po angielsku - wiecie moze? Moge sie jedynie domyslac ze doladowanie jezykow odbywa sie przez zlacze diagnostyczne - znacie kogos kto moze cos takiego uczynic (jesli jest to mozliwe)? Pozdrawiam
Opublikowano
A moglbys kolego podac wiecej detali? Miales z tym moze przejscia? Jak sie to wgrywa, moze namiary jakiegos warsztaciku co to moze zrobic, orientacyjna cena? Czy navi tez bedzie mialo nowy jezyk? :)
Opublikowano

Tutaj masz opis jak przygotować płytę zmieniającą język na polski, czytniki MK3 i MK4. Przeczytaj będziesz mądrzejszy w tym temacie:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=88508&sid=c02bd783d80462579e63ee34d5edda34

Jeśli masz lenia i chciałbyś za to zapłacić to sugeruję allegro. Wiele osób tam sprzedających można spotkać na tym forum.

Opublikowano
Dzieki wielkie za pomoc. Mozesz mi jeszcze podpowiedziec jaki czytnik ja moge miec (mk1, mk2 czy mk3)? Czyta tylko NAVI, nie czyta plyt CD z muzyka ani DVD. Autko z roku 2000 e46.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie masz MK3 ale mozesz to sprawdzic. Wejdz w ustawienia, bedzie tam w prawym górnym rogu pisało jaki masz czytnik jesli sie nie myle to pierwsza cyfra oznacza czytnik

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii