Skocz do zawartości

Czy mozna wgrac dodatkowy jezyk do kompa pokladowego w e46?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Posiadam Bunie e46 z 2000r ma fabryczna NAVI i... kaseciaka + ładny ekranik kolorowy LCD gdzie jest wyswietlany komp pokladowy, TV, NAVI i inne rzeczy ale mam jeden problem. Autko bylo sprowadzone z Wloch i do wyboru mam tylko jezyki Wloski i Niemiecki. Kiepsko sie czuje akurat z tymi dwoma ale za to cudownie z polskim i angielskim. Czy mozecie mi powiedziec jak mozna wgrac jeden/dwa dodatkowe jezyki do komputera? Dzisiaj udalo mi sie rowniez odpalic Navi na Polske i tez wszystko po niemiecku. Ciekawe czy jak wgram angielski to tez beda komendy automatycznie po angielsku - wiecie moze? Moge sie jedynie domyslac ze doladowanie jezykow odbywa sie przez zlacze diagnostyczne - znacie kogos kto moze cos takiego uczynic (jesli jest to mozliwe)? Pozdrawiam
Opublikowano
Można jak najbardziej wgrać 3 z kilku języków do wyboru.
Opublikowano
  • Autor
A moglbys kolego podac wiecej detali? Miales z tym moze przejscia? Jak sie to wgrywa, moze namiary jakiegos warsztaciku co to moze zrobic, orientacyjna cena? Czy navi tez bedzie mialo nowy jezyk? :)
Opublikowano

Tutaj masz opis jak przygotować płytę zmieniającą język na polski, czytniki MK3 i MK4. Przeczytaj będziesz mądrzejszy w tym temacie:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=88508&sid=c02bd783d80462579e63ee34d5edda34

Jeśli masz lenia i chciałbyś za to zapłacić to sugeruję allegro. Wiele osób tam sprzedających można spotkać na tym forum.

Opublikowano
  • Autor
Dzieki wielkie za pomoc. Mozesz mi jeszcze podpowiedziec jaki czytnik ja moge miec (mk1, mk2 czy mk3)? Czyta tylko NAVI, nie czyta plyt CD z muzyka ani DVD. Autko z roku 2000 e46.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Prawdopodobnie masz MK3 ale mozesz to sprawdzic. Wejdz w ustawienia, bedzie tam w prawym górnym rogu pisało jaki masz czytnik jesli sie nie myle to pierwsza cyfra oznacza czytnik

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii