Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety nie znalzlem odpowiedzi na moje pytanie wiec zakladam nowy temat. Mozliwe ze gdzies jest odpowiedz, wiec odrazu SORRY za zasmiecanie.

Interesuje mnie jakie sa glosniki fabrycznie w modelu e 34 , chodzi mi o rozmiary poniewaz jestem przed dokonaniem zmian na inne glosniki.

Jaki jest rozmiar pod deska i jaki by mozna najwiekszy wlozyc.

Jaki jest rozmiar w polce tylnej i jakie mozna najwieksze wlozyc.

Jezeli ktos by znal odpowiedz i by mogl mi pomoc to bardzo prosze o pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam

RDS

Opublikowano

oj było o tym dziesiątki razy, słabo szukałeś :wink:

Przód w nogach - 13cm

Tył półka - 13cm

Gwizdkii w półce przód - wystarczy podważyć atrapkę i zmieżyć ale na oko to jest tam gwizdek o średnicy 5cm

Podobno 16cm wchodzą, tylko nie wiem czy jest cens żeźbić dla takiej zmiany bo wiele to nie pomorze

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Bradzo dziekuje za pomoc.

Najwidoczniej masz racje , slabo szukalem :-)

W kazdym razie wielkie dzieki , juz wszystko wiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tylko pamiętaj oryginalne głośniki Nokii są bardzo dobrej jakości i ciężko będzie je zastąpić głośnikami o tej samej średnicy które będą grały tak dobrze, jedyne co moge Ci poradzić to głośniki Infinity, ja wkładałem zamiast oryginałów pioneery za 180pln i po dwóch dniach je wymontowałem bo było znacznei gożej

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Zgadzam sie z KIO. Też zbierałem sie z zamiarem wymiany oryginalnych głośników Nokia na jakieś inne ale koleś który wymieniał mi radio powstrzymał mnie od tego bo twierdził ze słabej jakości dżwięk to wina radia i faktyczne. Grają naprawde czysto tylko jade jeszcze tube podłączyć bo jestem amatorem dobrego basu :cool2:
Opublikowano
A nie boisz sie ze w sedanie tuba moze grac na ulice a w samochodzie bedzie kiepsko? Ja wlasnie stoje przed zamiarem zakupu jakiejś skrzynki do bagarznika ale mam obawy ze nie bedzie dobrego efektu
Radość z jazdy!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie boisz sie ze w sedanie tuba moze grac na ulice a w samochodzie bedzie kiepsko? Ja wlasnie stoje przed zamiarem zakupu jakiejś skrzynki do bagarznika ale mam obawy ze nie bedzie dobrego efektu

Nie obawiaj się, warto! Są i efekty dźwiękowe i czuciowe :)

BTW, gdzieś jest używany, w miarę nowy temat o basie w BMW.

Kai
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, pracuję troche w branży i niestety nie mogę się zgodzić z moimi przedmówcami, w zeszłym tygodniu wymieniałem w mojej e-34 głośniki i niestety jakość wykonania i finezja głośników nokii jest na poziomie głośników montowanych do malucha, zwykła celuloza na blaszanym koszu, w dodatku z tyłu są tylko głośniki jednodrożne (szerokopasmowe), oczywiście wymiana radia lub dołożenie wzmacniacza zmieni jakość odsłuchu ale o jakości brzmienia w 70% decydują właśnie głośniki. Więc ewentualana modyfikacja powinna się zacząć od wymiany głośników i okablowania (standardowe druciki są nie do przyjęcia, dobrze jest włożyć 2,5mm) potem wzmacniacz, a na końcu kombinacja z jednostką centralną której to wymiana w większym stopniu poprawia funkcjonalność niż brzmienie. Co do woofera to już kwestia upodobań, moim zdaniem montowanie tuby w bagażniku bez możliwości korekcji czasu spowoduje ciągnięcie i opóźnienie basu, ale jak już wspomniałem to kwestia gustu
Opublikowano
a ja miałem wczesniej AUDI 100 C4 z tym samym radiem co teraz i uwazam ze tu gra zdecydowanie lepiej i głosniej. W audi szybko głosniki sie kończyły przy max basie.. :mad2: teraz mam E34
howgh!
Opublikowano

Witam,

u siebie mialem zamontowane przez chwile z produ elipsy Alpine 6 x 9, lecz brakuje im tam powietrza wiec je wyrzycilem a zamontowalem w fabrycznym rozmiarze JBL, z tylu Magnaty ten sam rozmiar 13 cali, co spowodowalo bardzo dobra czystość dzwieku, a dla basu jest w bagażniku skrzynia zrobiona na zamowienie z Tonsli Silver line ok 600 W napędzana JBL 75.2, calośc gra calkiem fajnie pod warunkiem wlasciwej konfiguracji radia-chwilowo niestety tylko Pioneer DEH 5530 oraz wzmacniacza.

Jeszczw przede mna wytlumienie wnetrza ale chwiliowo brak czasu...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam załozone z tyłu eliptyczne głosniki McAudio i z podrzodu w też McAudio w odzielnych obudowach (bass i tweeter) do tego tube + wzmacniacz Magnat 600Watt i gra rewelacyjnie. Wszystkim steruje Pioneer DEH 7700MP

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć CENTRINO!!! Wiesz może czy oryginalne głośniki tylne z E34 pasują do E32? Pare dni temu założyłem temat odnośnie głośników w E32 ale nie wiele się dowiedziałem. Chodzi mi o to jak są mocowane i czy potrzebne są tam jakieś adaptory. Czy masz możliwość zrobić fotkę jak one wyglądają z mocowaniem czy też adaptorem?
Opublikowano
a do kombika do tyłu w podsufitce jest sens szukać jakiś super głośników??? tam nie ma zbytnio miejsca i nawet mocne głośniki chyba nie dadzą efektu basowego. bawił sie ktoś nagłośnieniem w kombiku w podsufitce?

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Co wy piszecie 13 tki n tył? orginalnie takie były! ej no ja mam kratke 18 cm na 18 cm i co tylko 13 tke sie wsadza? kurde chyba mam wyprute w takim układzie coś.Bo mi to prawdopodobnie wejdą 6/9 ! mozektoś ma zamontowane w E34 pewnosci nei mam czy beą pasować ale wydaje mi sie ,że wepchne .chociaż sam nie wiem czy jajka wsadzać czy okrągłe bo w sumie to czym to sie rózni?
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dużo niedomówień strasznie w tym temacie a bardzo mnie interesuje.

Ja zamierzam na tył wsadzić duży głośnik basowy ale o tym w innym temacie.

Rozumiem, że z przodu z wielkością głośników wiele nie zwojuje... ale z tyłu dlaczego chcecie montować 13stki??? Co to za problem zdjąć tylną półkę (niby sporo roboty a tak naprawdę 10 minut) i wywiercić większe otwory? Ładnie wytłumić (zamierzam zastosować maty ABB) i tyle.

A na koniec pociągnę tylną półkę materiałem akustycznym co by widok "przechodniów" nie kusił :naughty:

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein