Skocz do zawartości

Szukam kogoś z interfejsem - Police, Szczecin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie - szukam kogoś kto skasuje mi błąd poduszki w 320d 2000r w dobrej cenie.

Wczoraj z rana ni z tego ni z owego wyjechała mi ta kontrolka. Poczytałem na forum i póki co obstawiałbym słabe aku, bo trochę je zajeździłem zimą (brak grzania świec). Napiszcie jak Wam się wydaje, na ile duże jest prawdopodobieństwo wyskoczenia błędu Airbag ze względu na słabe aku. Czy może szukać gdzieś indziej (mata pasażera, czy jeszcze coś innego).

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano
a czy nie posadziłeś kogoś na siedzeniu pasażera? Błąd poduchy raczej na 99% nie ma nic wspólnego z aku. błąd wyskoczy po rozłączeniu takiej żółtej wtyczki w okolicach aku, ale po odłączeniu samego aku nie wyskakuje. jeśli nie pasażer, ktory uszkodził matę, to może coś z elektryką. W każdym razie na komputer. w byle warsztacie za jakieś 50 dyszek :mad2: zrobią. u mnie poszła mata i po pierwszym zapaleniu (50 dyszek za skasowanie) kupiłem fejsa i lapka :mrgreen: . no i stwierdzam że przydało się.
Opublikowano

U mnie w byle warsztacie 70zł chcą :( Stąd moje poszukiwania.

Z tą matą to też poczytałem - i nie odrzucam tej opcji oczywiście. Z tym że u mnie było tak: przyjechałem wieczorem sam - wszystko ok, rano wsiadam sam - wyjeżdża kontrolka airbag :( W międzyczasie nic nie grzebane, odkurzane, itd.

Opublikowano

to matę raczej masz w porzo. być może... chyba że kolanami ugniotłeś siedzenie - to jest prawdopodobna przyczyna uszkodzenia maty (u mnie kolega o słusznej wadze "padł" na siedzenie i gotowe. teraz o dziwo zapala się gdy usiądze ktoś z kościstym tylkiem, rzadziej gdy ktoś grubszy). może odkleiła się taśma zaślepiająca na kontrolce :D - takiiiii żart. tylko komputer prawdę ci powie. może tylko coś z elektryką, zaśniedziałe złączki...

50 dyszek - to tak najmniej biorą - i to z 2 minuty roboty :mad2: . Fejs za 50 dyszek? hehehe. ale za 3 x 50 dyszek to już prędzej. Jest tu na forum taki gość, co sprzedaje fejsy - piwek. może zastanów się nad kupnem tego ustrojstwa - piwek sprzedaje fejsy na usb (nowsze lapki nie mają RS232), a dużo na alledrogo jest jeszcze pod RS-a, i wtedy jest kłopot.

Opublikowano

NIe znajdziesz raczej u Nas, podjedz do Carfixa do Mariana, a jak wolisz to na mierzyn do Roberta ( za kosciolem po prawej stronie.)On ma i kasuje 50zł za taka usluge- chyba ze cos podorozalo i nie wiem.

Ja pytalem kiedys czy ktos ma w celu zmiany Key Memory i nic.

Opublikowano
2000 masz tam obd czy zlacze pod maska bo mam taka dzume ze nie kojarze ... ja bede odwozil syna w poniedzialek do szczecina tyle ze mam na razie tylko wtyk obd ... w szczecinie bywam co kilka tygodni (2-3) wiec jak ktos ma potrzebe moge pomoc
Opublikowano
50 dyszek - to tak najmniej biorą - i to z 2 minuty roboty :mad2: . Fejs za 50 dyszek? hehehe. ale za 3 x 50 dyszek to już prędzej.

Nie zrozumiałeś, ale ok :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

HEJ

odezwij sie na prv wpadniesz to ci to zrobie za free

jestem ze szczecina