Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

generalnie powinno być - że nowe jest lepsze od starego, ale czasem sie nie udaje ;)

gdzie masz serwis :) to chętnie przyjadę, poważnie... mam kłopoty ze swoją betą , i ani serwis, ani prywatni, jeszcze nie wymyślili co to może być :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Przyszedł czas wymiany oleju to poprosiłem przy okazji w aso o upgrade softu. W ramach gwarancji nie dało się tego zrobić. Na fakturze pojawiły się następujące pozycje: 6100005 Test gt1 (322.08 PLN brutto) oraz 6100801 programowanie (214.72 PLN brutto). Czy to jest właśnie upgrade softu? Czy wiecie może jak sprawdzić jaką ma się wersję obecnie zainstalowaną?

Co do zmian po wizycie w aso to zaobserwowałem jak na razie:

-zmiana w funkcjonowaniu wajchy migacza; kiedyś delikatne naciśnięcie powodowało włączenie się migacza na 4 mrugnięcia, teraz po naciśnięciu mruga tylko raz. W sumie to miganie czterokrotne było wygodniejsze

-chyba spalanie mi jakoś drastycznie wzrosło (silnik 523i automat, jeżdżę około 10 rano i 18 po południu, średnie spalanie 13.5L) bo na odcinku "testowym" (niezatłoczona prosta niedaleko domu) na rozgrzanym silniku po 45 minutowej jeździe komp wskazywał kiedyś 10-11L/100km, a teraz 13-14L/100km.

Pozdrawiam

Opublikowano
te czasy migacza to tylko kwestia ustawienia w idrivie w opcjach, poprostu domyślne ustawienie jest na jedno klikniecie, wejdz w ustawienia tam gdzie są swiatla i zamykanie drzwi, tam beda tez migacze, spalanie tez wyzeruj calkowicie i zacznij od zera, wtedy zobaczysz czy poszlo do góry, pozdrawiam
Opublikowano

zalezy od ilosci modułów ktore sa upgradeowane

jak robili 16 modów, to trwało cały dzien, ile samego wgrywania, nie wiem, ale wolno :)

samo dde to 30 minut

wesje da sie wyciagnac np. inpą, takie ladne zestawienie jakio mod, jaka wersja

Opublikowano
te czasy migacza to tylko kwestia ustawienia w idrivie w opcjach, poprostu domyślne ustawienie jest na jedno klikniecie, wejdz w ustawienia tam gdzie są swiatla i zamykanie drzwi, tam beda tez migacze, spalanie tez wyzeruj calkowicie i zacznij od zera, wtedy zobaczysz czy poszlo do góry, pozdrawiam

No tak, z techniką to nie jestem za bardzo kumiten. Poszukałem w opcjach i zmieniłem. Dzięki za info i sorki za moje nieoblatanie.

Opublikowano
zalezy od ilosci modułów ktore sa upgradeowane

jak robili 16 modów, to trwało cały dzien, ile samego wgrywania, nie wiem, ale wolno :)

samo dde to 30 minut

16 cały dzień? W moim przypadku było 28 :shock:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
Flashowanie przez MOST jest fakrycznie przeokrutnie zmulone, ale można tradycyjnie po elektrycznym połączeniu i całe bogato wyposażone E60 można zaflashować w niecałą godzinę :-)
Opublikowano
Witam! Wlasnie wrocilem z ASO w rzeszowie!! W srode na 10:00 jestem umowiony na wgranie softu- ok 4h to zajmie i koszt to 400PLN!! Nie mialem zmieniarki wiec sobie dokupilem, ale niestety radio jej nie widzi wiec po to ten zabieg!! Po tym co tu przeczytalem troszke sie boje, bo I-drive mi dziala bez zarutow i chcialbym zeby tak juz zostalo!!! Chce byc przygotowany i zadac pare pytan Panom magikom, czy jakies sugestie z Waszej strony??? Dzieki!
Opublikowano

Ktoś pytał ile to trwa.

Otóż w moim przypadku jedyne 2-3 TYGODNIE. Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno dłużej niż dwa tygodnie.

Pozdrawiam

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • 1 miesiąc temu...