Skocz do zawartości

Jakie amorki żeby było komfortowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie jakie polecacie amortyzatory do e36, żeby było komfortowo niekoniecznie wyścigowo-twardo. I jakie do tego sprężyny?

Widziałem komplet jakieś firmy GH amorki odboje i sprężyny , słyszał może ktoś coś o tej firmie? a najlepiej jakby z własnego doświadczenia :)

Przeczytałem to forum wzdłuż i wszerz, i widze że nie opłaca sie monroe, jak już to bilstein B4 albo kayaba, no ale mi chodzi o wmiare komfortowe bo i tak większość czasu w mieście jeżdże a bydgoskie drogi są wiadomo....

pozdr

BMW => jedyna słuszna marka
Opublikowano

wymieniałem z przodu mam compacta 318ti wczesniej mialem takiego samego ale mocno obnizonego porazka nie do jazdy...

tak więc dowiedziałem sie w sklepie z oryginałami do bmw ze do e36 byly montowane sachs (nie wiem czy dobrze napisalem) ale sa mega drogie i najwierniejszym odpowiednikiem to billstein za amorka na przod placilem 270zł spręzyny K+F (niemieckie i tylko te polecam seryjna wsyokosc swietnie sie jedzie nie buja i maja cos w sobie ze sportowych)

to tyle odradzam polskiej produkcji sprezyny oraz allegrowe shit raz zalozylem i moje auto tak poszlo w gore ze moglem na of-road jechac :)

takze reasumujac amorki billstein, sprezyny k+f (sztuka za 160zl ja wyrwalem za 140:) )

myslę ze na tył ten sam zestawik jesli chodzi o firmy moge smiało polecic

pozdro

Opublikowano
  • Autor
Dzieki Marcin222 :) piwko sie należy ;)
Opublikowano
  • Autor

A sachs? bo cenowo widze że podobnie wyglądają jak B4?

Podobno na pierwszy montaż SACHS-y szły. Jakie one są?

Opublikowano
Mozna by wstawic rozporke na przednie kielichy, koszt 150zl
Opublikowano
A sachs? bo cenowo widze że podobnie wyglądają jak B4?

Podobno na pierwszy montaż SACHS-y szły. Jakie one są?

Na pierwszy montaż przeważnie szły BOGE (czyli to samo, co Sachs). Ja ze swojej strony polecam właśnie Sachs, jeśli ma być komfortowo.

Opublikowano
  • Autor

A możecie podać jakieś namiary na sklepik z tymi SACHSAMI? są na allegro np tu

http://allegro.pl/item601481750_bmw_e36_touring_amortyzatory_gazowe_odboje_sachs.html

Nawet z odbojami, tylko czy to jakaś nie jest podpucha?

I gdzie można kupić sprężyny K+F? szukam i wyszukać nie moge...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To są amorki na tył, na przód są sporo droższe.
Opublikowano

ja sprężyny k+f kupiłem w hurtowni z częściami samochodowymi auto-gama w poznaniu sprawdź w "fota" zdaje mi się że to jedna z największych hurtowni z częściami samochodowymi, zdaje mi się że sachs w focie mieli w dobrej cenie jak kiedyś pytałem. aha i zawsze podawaj pełne oznaczenia silnika znaczy się modelu, jaki motor,typ,itp bo im się w tych sklepach wydaje że wiedza wszystko a później cyrki wychodzą

pozdro

Opublikowano
I gdzie można kupić sprężyny K+F? szukam i wyszukać nie moge...

Ja polecam sklep: www.czescidobmw.pl

Najlepiej porozmawiaj z nim na GG: 1510695

Z tego co wiem, to cena za amortyzator Bilstein 250zł, sprężyna K+F 134zł.

Sachs są drogie do E36, w sumie lepiej kupić Bilstein.

Opublikowano
Prawie dwa lata temu miałem taki problem jak Ty. Najpierw kupiłem tanie sprężyny Jamex, auto stało z przodu jak Tarpan, oddałem je do sklepu i kupiłem dwa razy droższe Lesjoforsy, a co do amorków to wstawiłem Bilstein B4 i dobrze trzyma się drogi. Jednak jeśli chodzi o komfort to oryginalne są bardziej miękkie. Kayaby gazowe niedawno wstawiłem do Lanosa, zrobiła się mała wyścigówka, jest twardo, ale świetne trzymanie, wcześniej na zakrętach szorował lusterkami;) Z tyłu mam sprężyny niemieckie CS- są twardsze niż Lesjoforsy, a co za tym idzie - mniej komfortowe. Reasumując jak kupisz Bilsteiny komfort będzie gorszy niż na oryginalnych, może wypróbuj Sachsy, słyszałem że są delikatnie miększe.
Opublikowano
Dobry wybor to Bilstein, sa rozne poziomy komfortu b4,b6,b8,b10 ( im wieksza liczba tym bardziej twardo).
Opublikowano
Prawie dwa lata temu miałem taki problem jak Ty. Najpierw kupiłem tanie sprężyny Jamex, auto stało z przodu jak Tarpan.

dokladnie!!!! never ever JAMEX!!!! ja tez posluchalem kolesia w hurt ze sa tanie i to samo hahaha bajzel na drugi dzien wymienilem je na K+F i stoi jak struna tak jak powinno byc :)